Światła STOPu i kierunkowskazy
- tomaho
- Forumowicz
- Model: Bullitt 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
- Kontakt:
6pol, stary MOMENTALNIE ODLACZ AKUMULATOR bo SJB Ci sie usmazy jak u mnie !!!
Mialem to samo....palily sie tylne swiatla STOPU non-stop...i tak sobie jezdzilem caly dzien az pod koniec dnia zaczelo wszystko wariowac, komputer (ebonit) zaczal sie topic....dym...smrod i masakra !!!laweta i do elektryka pozniej !!! nowe SJB musialem zamawiac !!! Tobie najwidoczniej zaistnialo zwarcie w komputerze przez nieprawidlowa przeróbke swiatel !!! Elektryk poprostu spieprzyl sprawe !!! Wierz mi !!! ODLACZ KLEME!! Najlepiej na lawete i do elektryka...obyś nie mial tego problemu co ja...zycze Ci !!!
pozdro
Mialem to samo....palily sie tylne swiatla STOPU non-stop...i tak sobie jezdzilem caly dzien az pod koniec dnia zaczelo wszystko wariowac, komputer (ebonit) zaczal sie topic....dym...smrod i masakra !!!laweta i do elektryka pozniej !!! nowe SJB musialem zamawiac !!! Tobie najwidoczniej zaistnialo zwarcie w komputerze przez nieprawidlowa przeróbke swiatel !!! Elektryk poprostu spieprzyl sprawe !!! Wierz mi !!! ODLACZ KLEME!! Najlepiej na lawete i do elektryka...obyś nie mial tego problemu co ja...zycze Ci !!!
pozdro
w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
podobne objawy miał Olaf - tylko ze u niego non stop palił się kierunek przedni po stronie pasażera i stop z tyłu też po stronie pasażera - on chyba wykręcił po prostu żarówki i jakiś czas tak jeździł - ale może u Ciebie da się tak jak u niego to naprawić bez zamawiania nowego SJB - tylko trzeba to zrobic mniej więcej tak jak napisał caniggia - ja ten paten mam u siebie i jak na razie działa wszystko cacy.
Bart
- tomaho
- Forumowicz
- Kontakt:
6pol, widze ze Twoj elektryk ta samo fuszere odwalil co moj w zeszlym roku...stopy stopami...ale wszystko idzie tymi samymi kablami do SJB poprzez przekazniki i inne pierdolki...wystarczy maly blad i kibel...sluchaj ja mam elektryka w Poznaniu co za przerobke wezmie z 400-500zł jak powiesz ze ode mnie przyjezdzasz;) naprawde go POLECAM !! robilismy razem przeróbke na wzor cannigia...co nieco pozmienialismy i wszystko smiga jak nalezy juz dlugi czas;)
swoja droga to ja klemy nie odpiałem przez ostatnie dwa miesiace i odpalil bez zarzutu
pozdro!
t.
swoja droga to ja klemy nie odpiałem przez ostatnie dwa miesiace i odpalil bez zarzutu

pozdro!
t.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
moze nie bedzie chciał sie przyznac ale bedzie zyl ze swiadomością że jest partaczem6pol pisze:nie będzie chciał przyznać bo stopy to przecież nie kierunkowskazy a on przerabiał kierunkowskazy

w koncu tylnie stopy i kierunki w mustangu są fabrycznie zespolone - więc on nie dorabiał kierunku tylko rozdzielał kierunki od stopów - czyli przerabiał stopy - to jest jakiś argument jeśli będziesz chciał walczyc...
Bart
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
6pol,
he, miałem chyba to samo tj. jedna z prawych tylnych żarówek stopu mi się paliła i przedni prawy kierunek non stop. (chyba tak to było). No to myślę - chrzanię je, wykreciłem te 2 żarówki ; ))) Pomogło.
Na 3 tygodnie. Potem przestał działać środkowy stop i prawy tylny kierunek, co już nie było fajne. Mechanik co mi to rok wcześniej (600zł?) przerabiał światła to po 4-ch godzinach ''poszukiwań'' powiedział, że mu przykro, ale nie da rady tego naprawić. Inny elektryk po 8-miu ? godzinach też powiedział że soft w JSB 'uciekł' i że może w USA ktoś to może ma szansę wgrać...
SJB INNY kupny/używany wg. mnie na 80% nie będzie działał poprawnie (nie znam się dokładnie ale one sa z VIN'em skonfigurowane, więc jak wezmiesz z ''rozbitka'' to jeżeli nawet minimalnie inne wyposażenie miał ten Mustang np. elektr. fotel pasazera to się ''uzywane'' SJB będzie walić/wyskakiwac błędy)
U Ciebie to proponuję opcję najtańszą i najlepszą:
a) kup za 300zł ledy na tył V-Leds (TYLKO USA),
b) wpadaj do kumpli z Legii (niby ja) na wymianę/przeróbki,
c) kup Johny Walkera dla PaytoPlay (ja się nie znam na przeróbkach, ale poświecę Wam latarką ; )
... i problem z głowy!
ew. jeżeli dałeś aż 1200zł na elektryka to można do niego z schematami Cannigii pojechac niech naprawia za friko!!! (ale chyba na żarówkach tego nie zrobi, muszą być ledY, bo już jest trochę zwalone SJB). Najlepiej powiedzieć mu niech oddaje 50% kwoty bo za tyle Ty musisz wynająć fachowca!!!
U mnie działa teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej!
he, miałem chyba to samo tj. jedna z prawych tylnych żarówek stopu mi się paliła i przedni prawy kierunek non stop. (chyba tak to było). No to myślę - chrzanię je, wykreciłem te 2 żarówki ; ))) Pomogło.
Na 3 tygodnie. Potem przestał działać środkowy stop i prawy tylny kierunek, co już nie było fajne. Mechanik co mi to rok wcześniej (600zł?) przerabiał światła to po 4-ch godzinach ''poszukiwań'' powiedział, że mu przykro, ale nie da rady tego naprawić. Inny elektryk po 8-miu ? godzinach też powiedział że soft w JSB 'uciekł' i że może w USA ktoś to może ma szansę wgrać...
SJB INNY kupny/używany wg. mnie na 80% nie będzie działał poprawnie (nie znam się dokładnie ale one sa z VIN'em skonfigurowane, więc jak wezmiesz z ''rozbitka'' to jeżeli nawet minimalnie inne wyposażenie miał ten Mustang np. elektr. fotel pasazera to się ''uzywane'' SJB będzie walić/wyskakiwac błędy)
U Ciebie to proponuję opcję najtańszą i najlepszą:
a) kup za 300zł ledy na tył V-Leds (TYLKO USA),
b) wpadaj do kumpli z Legii (niby ja) na wymianę/przeróbki,
c) kup Johny Walkera dla PaytoPlay (ja się nie znam na przeróbkach, ale poświecę Wam latarką ; )
... i problem z głowy!
ew. jeżeli dałeś aż 1200zł na elektryka to można do niego z schematami Cannigii pojechac niech naprawia za friko!!! (ale chyba na żarówkach tego nie zrobi, muszą być ledY, bo już jest trochę zwalone SJB). Najlepiej powiedzieć mu niech oddaje 50% kwoty bo za tyle Ty musisz wynająć fachowca!!!
U mnie działa teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej!
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
jasnepaytoplay pisze:moze nie bedzie chciał sie przyznac ale bedzie zyl ze swiadomością że jest partaczem

Ilekroć czytam takie rzeczy na forum to upewniam się w decyzji żeby nic nie robić ze światłami ,jak by nie liczyć i tak wyjdzie taniej

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
alfa mam tak samo, mailem przerobione kierunki problem ten sam sie pojawil co u 6pol'a non stop palily sie stopy po czym przerobilem (zanim zjaral sie SJB) tak jak powino byc w oryginale i masz racje jak by nie liczyl i tak wyjdzie taniej wiecej swiatl nie ruszam.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
- tomaho
- Forumowicz
- Kontakt:
mozna na to patrzec faktycznie z tej strony chlopaki ze taniej wyjdzie nic nie ruszac...no i miec zabawe czasem z trudnymi stróżami pseudo prawa...
zawsze jest cos za cos...
niestety tez troche wydalem na prózno pieniazkow az do momentu spotkania wlasciwego elektryka-mechanika z którym przeróbke światełek wykonałem (no asystowałem;p )
jestem zadowolony i moge go polecic z czystym sumieniem- tył oparty na ledach, wszystkie 6 zarówek w tym dwie dwukolorowe-dwużyłowe. V-ledy robia rewelacyjne wrazenie !!
Świeci sie 6x postojówki, 6x Stop + środkowy, migacze mam w środkowych kloszach, przeciwmgielne mam we wewnętrznych kloszach. Wszystki smiga i działa bez zająkniecia...wszystko ladnie zaizolowalismy...kucyk niestety musial w tym roku zimowac pod chmurka...ni to snieg, czy deszcz czy temperatura niska....odpala,swieci i sie podoba !! Mam nadzieje ze na najblizszym zlocie bede mogl Wam osobiscie zaprezentować ukonczone dzieło i zachecić do przeróbek u mojego speca.
A jak SJB mi sie zjarało...dziure na wylot na układzie scalonym wywalilo to tez sie meczyłem ze znalezieniem odpowiedniego komputera...ciezko bylo ale zdecydowalem sie na uzywany od naszego wspolnego kolegi poniewaz mial od tego samego modelu tyle ze rok mlodszego- i sie udalo...ale nerwów sie najadlem ogromnych !!
t.

niestety tez troche wydalem na prózno pieniazkow az do momentu spotkania wlasciwego elektryka-mechanika z którym przeróbke światełek wykonałem (no asystowałem;p )
jestem zadowolony i moge go polecic z czystym sumieniem- tył oparty na ledach, wszystkie 6 zarówek w tym dwie dwukolorowe-dwużyłowe. V-ledy robia rewelacyjne wrazenie !!
Świeci sie 6x postojówki, 6x Stop + środkowy, migacze mam w środkowych kloszach, przeciwmgielne mam we wewnętrznych kloszach. Wszystki smiga i działa bez zająkniecia...wszystko ladnie zaizolowalismy...kucyk niestety musial w tym roku zimowac pod chmurka...ni to snieg, czy deszcz czy temperatura niska....odpala,swieci i sie podoba !! Mam nadzieje ze na najblizszym zlocie bede mogl Wam osobiscie zaprezentować ukonczone dzieło i zachecić do przeróbek u mojego speca.
A jak SJB mi sie zjarało...dziure na wylot na układzie scalonym wywalilo to tez sie meczyłem ze znalezieniem odpowiedniego komputera...ciezko bylo ale zdecydowalem sie na uzywany od naszego wspolnego kolegi poniewaz mial od tego samego modelu tyle ze rok mlodszego- i sie udalo...ale nerwów sie najadlem ogromnych !!
t.

- 6pol
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT 2005
- Kolor: silver
Mam nadzieję, że też się jeszcze nie zjarał SJB u mnie w sumie jak tylko się zorientowałem, że świecą stopy pojechałem do domu czyli jakieś 15min i odłączyłem akumulator. W takim razie najlepszym wyjściem będzie jak mi przywróci stan fabryczny żeby wszystko działało kupię dużego Johnieego i pojadę do Wawy na przeróbkę bo jeździć na czerwonych nie mogę już raz mnie chłopaki z Vectry zwineli następnym razem mówili, że będzie 1000zł jak mnie złapią z czerwonymi kierunkami
ale wkur***nie

- tomaho
- Forumowicz
- Kontakt:
najlepsze wyjscie to albo przywrocic stan fabryczny albo elektryk z polecenia.6pol pisze:Mam nadzieję, że też się jeszcze nie zjarał SJB u mnie w sumie jak tylko się zorientowałem, że świecą stopy pojechałem do domu czyli jakieś 15min i odłączyłem akumulator. W takim razie najlepszym wyjściem będzie jak mi przywróci stan fabryczny żeby wszystko działało kupię dużego Johnieego i pojadę do Wawy na przeróbkę bo jeździć na czerwonych nie mogę już raz mnie chłopaki z Vectry zwineli następnym razem mówili, że będzie 1000zł jak mnie złapią z czerwonymi kierunkamiale wkur***nie
Jakbys wybierał sie do Poznania to zapraszam na kilka dni a kolega na pewno sie wszystkim zajmie. Tak jak mowilem cena jest atrakcyjna...a v-leds nie sa az tak drogie...
Wspołczuje spotkan z chlopakami...tylko zazdroszcza...
jak ja sie mijam z nimi...badz staja obok mnie lub za mna to z niedowierzaniem spogladaja i podziwiaja kierunki pomaranczowe...normalniie geby im opadaja i jada dalej hehhehe...coz za uczucie!!:)
-
- Forumowicz
- Kontakt:
6pol, ja co prawda elektrykiem nie jestem, ale wg tego co napisał cannigia przerobiłem swojego i mi smiga - z Olafem tez daliśmy rade przerobić jego, a tez ma SJB lekko zwalone - wiec jeżeli nie masz bardziej zwalone niż u niego to zawsze możemy spróbowac to przerobic. Można nie przerabiać kierunków żeby mieć święty spokój z SJB albo przerabiać żeby mieć święty spokój z policją
- Mi zabrali dowód i wiem że jak trafisz na matoła to mocnych nie ma, więc dla świętego spokoju przerobiłem te swiatła...
wg mnie ta metoda na ledach o której pisał caniggia wygląda bardzo spoko a dwa że chyba nie powinna nic popsuć - to tez wazne
. W każdym razie jakbyś chciał to możemy z Olafem spróbowac ci coś tam pomóc
Tylko jak bedziesz kupował diody to nie kupuj na allegro bo raczej dobrej opinii nei mają, a te z v-leds są pewne. I jeśli jesteś zdecydowany na to to zamawiaj jak najszybciej bo ja np zamówiłem i w 3 dni chyba były w PL ( wziąłem przesyłke ekspresową bo dowód mi zabrali i troche mi sie spieszyło ) ale potem 2-3 tygodnie na cle leżały...
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
wg mnie ta metoda na ledach o której pisał caniggia wygląda bardzo spoko a dwa że chyba nie powinna nic popsuć - to tez wazne
Tylko jak bedziesz kupował diody to nie kupuj na allegro bo raczej dobrej opinii nei mają, a te z v-leds są pewne. I jeśli jesteś zdecydowany na to to zamawiaj jak najszybciej bo ja np zamówiłem i w 3 dni chyba były w PL ( wziąłem przesyłke ekspresową bo dowód mi zabrali i troche mi sie spieszyło ) ale potem 2-3 tygodnie na cle leżały...
Bart
-
- Forumowicz
- Kontakt:
dobrze że Ci nie zagrozili konfiskatą auta ,przepadkiem mienia w całości ,zabraniem rodziny w jasyr i 20 lat w kamieniołomach6pol pisze:następnym razem mówili, że będzie 1000zł jak mnie złapią z czerwonymi kierunkami ale wkur***nie

Trzeba było od razu poprosić o karę śmierci

Pozdrawiam
-
- Forumowicz
- Kontakt:
o homologacji poczytaj - gdzieś na forum jest to opisanebarthek pisze:A co myślicie o tym rozwiązaniu?
LINK
gość mówi, że mają homologację E4 jak dobrze pamiętam ?
co do ceny tak szybko zerknij http://shop.ebay.co.uk/i.html?Type=Ligh ... 86.c0.m282
Pozdrawiam