Jakie felgi do mustanga - 17 lub 18`

Dobór odpowiednich gum i felg Dyskusje, opinie, testy.

Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU

Awatar użytkownika
Dark Red
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Dark Red

Post autor: Dark Red » 2010-02-14, 20:21

Adam Wh pisze:Za dwa, cztery miesiące będę wysyłał 12 m kontener od Polski. Jednak będzie dość załadowany (dwa auta, spore szafy narzędziowe i kilka jeszcze innych gratów. Będę montował druga platformę zawieszana nad autami i tam jeszcze coś ucisnę. Jeśli chodzi o części małych gabarytów to mogę pomoc i zabrać bez problemu. Z większymi jak felgi to na chwile obecna 2 komplety na pewno się zmieszczą. Ale więcej będę wiedział jak zacznę montować półkę.

A przy okazji zapytam bo będę wiózł sporo zdublowanych podzespołów do swojego mustanga (mustang będzie mieniem przesiedleńczym tak jak i drugie auto). Orientujecie się jak naliczają wszelkie opłaty graniczne? Wiem ze doliczają koszt transportu. Ale w moim przypadku wszystko jedzie jednym kontenerem wiec trudno rozdzielić na poszczególne części koszt transportu...Pytam bo może ktoś to przerabiał i wolałbym być już mądrzejszy w rozmowach z celnikami.
Pozdrawiam
VAT i cło nalicza się od ceny towaru powiększonej o koszt transportu. Jeśli będziesz miał mienie przesiedleńcze to nie płacisz, dobrze się przygotuj, bo urząd celny bardzo dokładnie będzie Cie trzepał. Auto musisz w USA użytwkować ponad pół roku, trzeba to udokumentować i ponad pół roku musisz tam pracować/przebywać, trzeba to udokumentować , jeśli przepisy się nie zmieniły. Nie możesz sprzedać mienia przesiedlenia przez jakiś czas po powrocie do kraju, nie wiem czy to pół roku czy więcej.

1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2010-02-14, 20:57

Adam Wh pisze:Z większymi jak felgi to na chwile obecna 2 komplety na pewno się zmieszczą. Ale więcej będę wiedział jak zacznę montować półkę.

no ja bym sie pisal na ten jeden komplet no chyba ze tak jak pisal michal@ jest to tajhwan wtedy poszukamy jakichs innych 18 :) ale tak czy inaczej rezerwuje miejsce na jeden k0omplet

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
Adam Wh
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2007

Post autor: Adam Wh » 2010-02-15, 01:39

Dark Red dzięki za info. Z udokumentowaniem nie będzie większego problemu. Ja jednak się obawiam czegoś innego. Wszystko co wymieniam w mustangu na nowe mam zdublowane (nie wyrzucam oryginałów). Będę miał sporo rzeczy nowych w dwóch kompletach i to czego się boje, ze celnicy na mienie przesiedleńcze zalicza mi wszystko co pomontowane do mustanga, a cala resztę potraktują jako dublet. A wiadomo ze na mienie można przewieść tylko pojedyncze egzemplarze... Będę miał dwie szafy narzędziowe (jedna kolegi druga moja) i to może tez być dla nich problem bo pewnie potraktują je jako narzędzia potrzebne do prowadzenia biznesu...

Horse ja będę sobie kupował 18x9 deep dish Bullitt'a wiec dowiem się gdzie to produkują i dam znać.

Auto dla faceta to "Muscle Car", resztę można pomalować na różowo i oddać mamie.

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: horse » 2010-02-15, 10:18

oki tylko jeszcze dowiedz sie jaka bedzie cena za te felgi :)

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2010-02-15, 10:45

Rafał ... tu są super felgi , cena tez przystepna
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=912525694

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Adam Wh
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2007

Post autor: Adam Wh » 2010-02-17, 02:37

Nie wiem jeszcze gdzie będę clił. Kontener będę miał swój wiec mogę go zatachać na Urząd Celny do Wrocławia. Jeszcze raz dzięki za info.

Horse te felgi za $170 to Chińszczyzna.

Auto dla faceta to "Muscle Car", resztę można pomalować na różowo i oddać mamie.

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2010-02-17, 13:53

Panowie większość firm ma oddziały w Chinach i tam ma produkcję ,wielu by się zdziwiło jakie marki są tam trzepane. Prawda jest taka że jakość kosztuje i nie wszystko co Chińskie to bubel ale większość z tego co bardzo tanie to kicha.

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-02-17, 16:12

Moje moge powiedziec ze sa typowo z USA - wiec tez takie sa w sprzedazy. No i KUTE.

Zamawialem je w lato ale strasznei dlugo czekalem. Maja wybite oznaczenai wewnatrz

Obrazek

Obrazek

waga 13,5 kg/szt

Alcoa sa wypuszczane takze w Lamborghini itd..

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: horse » 2010-02-17, 18:19

no dobra ale jaki jest koszt takich felg ??

i czy ta chinszczyzna za 170$ to naprade taki shit??

Awatar użytkownika
Baz_One
Młodszy Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Czarny + Szare pasy
Kontakt:

Post autor: Baz_One » 2010-02-18, 00:21

kurcze ale szkoda ze teraz jest tylu chetnych a ja w zeszlym roku wystawilem swoje 18" 9 i 10" na handel na forum w stanie idealnym to nie bylo zainteresowania :( :/

"How to count to 8: 1-3-7-2-6-5-4-8"

Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

Post autor: escalar » 2010-02-18, 00:35

zgodnie z obowiazujacymi przepisami, na mienie przesiedlencze mozesz sprowadzic dowolna ilosc aut... musisz tylko udowodnic ze beda one wykorzystywane przez Ciebie badz najblizsza rodzine...
...i tak, kolega sprowadzal 4-ry sztuki: dla siebie, dla zony, dla dziecka oraz dla rodzicow...
...sprawdz jednak wczesniej jaka wersje wydarzen nalezy przedstawic przed urzedem celnym...
...ja polecam skorzystac z uslug wyspecjalizowanej agencji celnej, ktora rowniez ma doswiadczenie i wie jak sie zachowac w danej sytuacji...

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2010-02-18, 09:09

alfatech pisze:Panowie większość firm ma oddziały w Chinach i tam ma produkcję ,wielu by się zdziwiło jakie marki są tam trzepane. Prawda jest taka że jakość kosztuje i nie wszystko co Chińskie to bubel ale większość z tego co bardzo tanie to kicha.
Potwierdzam - moje American Racing Shelby Razor były robione w Chinach co dumnie widniało na zewnętrznej stronie ich opakowania - niemniej są porządnie wykonane i nie ma z nimi żadnych problemów na wyważaniu też je chwalą że bardzo porządnie zrobione i nie chcą uwierzyć że za cały komplet zapłaciłem w sumie z transportem pod drzwi 3050zł problem jest tylko z kapslami ale to szczegół.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-02-18, 13:11

AluStar,

te felgi jak widze to stal Alcoa -> ona jest niezniszczalna, mówię wam!!! Kiedyś miałem do czynienia z stalą Made in USA i chińską - niby to samo, ale chińska się gieła, pękała, no dramat.
Także chińskie odradzam!!! chyba że to ''amerykańskie chińskie'' czyli ZNANA firma z USA zleca w Chinach zrobienie - to te się nadają. (ale wątpię czy kosztują 160$...)

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-02-18, 13:16

odnośnie chińskich rzeczy, wiecie jak kupicie szczotkę chińską za 10zł i się złamie to wywala sie do kosza i fajnie,....

ale jak przy 160km/h wjedziecie przednim kołem w dziurę ''pozimową'' to wolałbym mieć dobrą felgę która się zegnie a nie pęknie i wykatapultuje mnie na tamten świat...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2010-02-18, 15:45

Olaf pisze:AluStar,

te felgi jak widze to stal Alcoa -> ona jest niezniszczalna, mówię wam!!! Kiedyś miałem do czynienia z stalą Made in USA i chińską - niby to samo, ale chińska się gieła, pękała, no dramat.
Także chińskie odradzam!!! chyba że to ''amerykańskie chińskie'' czyli ZNANA firma z USA zleca w Chinach zrobienie - to te się nadają. (ale wątpię czy kosztują 160$...)
KURDE BO JAK PISZECIE O CENACH TO JA ZA SWOJE ZAPLACILEM 500$ /szt + clo itd..
Wczesniej chyb az 4mce szukalem tanszych z tej firmy ale skubancy trzymaja cene . Mam tez fotki jak sie je robi - mozna powiedziec Reczna robota. Niektorzy powiedza ze przesada - ja akurat ten model chcialem . Sa Bardzo Mocne to musze przyznac.

michal@, wez nie strasz bo będę metki oglądał !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi i Opony”