II Ogólnopolski Zlot Mustangów w Polsce - Pogaduchy
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse
Zastanawia mnie jedno - nawet jak lotnisko wyjdzie tanio i powiemy bierzemy : to kto pomoże zorganizować tam jakies slupki czy cos w tym stylu, skoro teraz nikt z poznania Du... y nie ruszy aby pogadac w cztery oczy z przedstawicielami torow , lotnisk.
Dobra pojedziemy na lotnisko i co będziemy jeździć 200 m do przodu i do tylu az ktos sie strzeli.
Widzieliscei na Bemowie jak sie jezdzilo - pare kolek i wystarczy ( po oponach itd.. )
Tak tez bedzie bez jakiego kolwiek przygotowanai na proponowanym lotnisku . Czyli Beznadziejnie
Wiec moze ktos z okolic poznania pomoze z tym problemem - albo skupmy sie na zlocie a nie na torze wymarzonym ( ktorego w polsce niema, lub sa ceny zaporowe )
Boje sei ze wykruszy sie spora ilosc uczestnikow i bedzie spotkanie a nie zlot.
Dobra pojedziemy na lotnisko i co będziemy jeździć 200 m do przodu i do tylu az ktos sie strzeli.
Widzieliscei na Bemowie jak sie jezdzilo - pare kolek i wystarczy ( po oponach itd.. )
Tak tez bedzie bez jakiego kolwiek przygotowanai na proponowanym lotnisku . Czyli Beznadziejnie
Wiec moze ktos z okolic poznania pomoze z tym problemem - albo skupmy sie na zlocie a nie na torze wymarzonym ( ktorego w polsce niema, lub sa ceny zaporowe )
Boje sei ze wykruszy sie spora ilosc uczestnikow i bedzie spotkanie a nie zlot.
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
Tor Poznań już wie o naszej "sytuacji finansowej"
, zapraszaja nas w przyszłości, nie obrazili się
Niemniej pewien + jeszcze postanowił się zakręcić i co nieco dowiedzieć więc zobaczymy.
A pan Sobiesław Zasada i jego szkoła na lotnisku byłym juz jest poinformowana, nie powiedzieli "nie", wysłałem im informacje jakie chcieli wiedzieć - maja wkrótce odpowiedzieć czy jest możliwość, jakie koszta itd itp.

A pan Sobiesław Zasada i jego szkoła na lotnisku byłym juz jest poinformowana, nie powiedzieli "nie", wysłałem im informacje jakie chcieli wiedzieć - maja wkrótce odpowiedzieć czy jest możliwość, jakie koszta itd itp.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Cougar 99
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: Silver
- Kontakt:
Mimo ,ze nie mam Mustanga pozwolę się wtrącić do dyskusji na temat miejsc noclegowych i imprezy sobotniej .
Pojechałem dziś do http://www.eholiday.pl/noclegi-lt7723.html ponieważ robiliśmy tam zlot Forda Puma w zeszłym roku i było świetnie. Ośrodek położony jest nad samym jeziorem Kierskim ,z dużym parkingiem,sala do zabawy,więc wszystko czego na trzeba blisko Toru Poznań (ale już to chyba nie ma znaczenia)30 kilometrów od lotniska w Bodnarach.
teraz tak...kwietniowy termin który nas interesuje jest wstępnie zajęty ,a pierwszy wolny weekendowy to 8-11 lipca. Chyba ze nie musi do być weekend ,a np. od niedzieli do wtorku ,to mozemy zawsze.
Piszę o tym ,ze wiem z doświadczenia ,ze harce autami są bardzo ważne,ale każdy chcę się dobrze zabawić,za rozsądną cenę.one w tym ośrodku kształtują się następująco.
Pokój 2 osobowy ok.150zł /doba okres poza letni.
Pokój 2 osobowy ok.90zł/doba okres letni (lipiec-sierpień)
Impreza sobotnia ,jedzenie ,Dj,balet do samego rana mysle ze ok 70zł za osobę.
Aby nie mieszać ,moze być inny termin czy sztywno trzymamy się 15-18 kwietnia i szukamy dalej.
Mam znajomych co prowadzą ''Sportową szkołę jazdy'' koło poznania zapytam o warunki i moce przerobowe.
Pojechałem dziś do http://www.eholiday.pl/noclegi-lt7723.html ponieważ robiliśmy tam zlot Forda Puma w zeszłym roku i było świetnie. Ośrodek położony jest nad samym jeziorem Kierskim ,z dużym parkingiem,sala do zabawy,więc wszystko czego na trzeba blisko Toru Poznań (ale już to chyba nie ma znaczenia)30 kilometrów od lotniska w Bodnarach.
teraz tak...kwietniowy termin który nas interesuje jest wstępnie zajęty ,a pierwszy wolny weekendowy to 8-11 lipca. Chyba ze nie musi do być weekend ,a np. od niedzieli do wtorku ,to mozemy zawsze.
Piszę o tym ,ze wiem z doświadczenia ,ze harce autami są bardzo ważne,ale każdy chcę się dobrze zabawić,za rozsądną cenę.one w tym ośrodku kształtują się następująco.
Pokój 2 osobowy ok.150zł /doba okres poza letni.
Pokój 2 osobowy ok.90zł/doba okres letni (lipiec-sierpień)
Impreza sobotnia ,jedzenie ,Dj,balet do samego rana mysle ze ok 70zł za osobę.
Aby nie mieszać ,moze być inny termin czy sztywno trzymamy się 15-18 kwietnia i szukamy dalej.
Mam znajomych co prowadzą ''Sportową szkołę jazdy'' koło poznania zapytam o warunki i moce przerobowe.
[size=192][color=red][b]Zawsze ustawiaj czas wygaśnięcia postów nie wnoszących nic do tematu!!![/b][/color][/size]
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
a czy koniecznie musimy brać hotel z pełnym wyżywieniem ? myśle o Malcie, ponieważ nieopodal są miejsca gdzie można zjesc (na samej Malcie, w Galerii Malta CH, stary rynek rzut moherem...)celibad pisze:dostałem oferte z Hotelu Plaza HP na Malcie i tak spanie 270 zł za pokój 2-osobowy ze śniadaniem , ale znowu jedzenie wychodzi bardzo drogo , przygotowali trzy zestawy menu w cenie 140-160 zł od łebka i dodatkowo 35 zł od samochodu za parking ....
cena za nocleg w Hotelu 500 200 zł za dwójkę i jedzenie ok 90 zł .....
porównując oba hotele - Hotel 500 jest tańszy
miejsce na zlot dałoby się tam zorganizować, auta mozna by poustawiać wzdluz jeziora lub po prostu 'zgarnąć' cały parking ktory pomiesci spokojnie kilkadziesiąt aut i jest w miarę OK wizualnie a nie jakiś badziew przy centrum handlowym...
no ale musi być wola ludu, myślę że wladze hotelu mają "dojście" do zarządzających Maltą i pomogą w kontakcie i dalszym ogarnianiu tematu...
Ja popieram pomysł Pavulon_a, wg mnie malta będzie doskonałym miejscem na zlot (jeśli rezygnujemy z toru to chyba najlepszym w poznaniu)Pavulon_ pisze:a czy koniecznie musimy brać hotel z pełnym wyżywieniem ? myśle o Malcie, ponieważ nieopodal są miejsca gdzie można zjesc (na samej Malcie, w Galerii Malta CH, stary rynek rzut moherem...)celibad pisze:dostałem oferte z Hotelu Plaza HP na Malcie i tak spanie 270 zł za pokój 2-osobowy ze śniadaniem , ale znowu jedzenie wychodzi bardzo drogo , przygotowali trzy zestawy menu w cenie 140-160 zł od łebka i dodatkowo 35 zł od samochodu za parking ....
cena za nocleg w Hotelu 500 200 zł za dwójkę i jedzenie ok 90 zł .....
porównując oba hotele - Hotel 500 jest tańszy
miejsce na zlot dałoby się tam zorganizować, auta mozna by poustawiać wzdluz jeziora lub po prostu 'zgarnąć' cały parking ktory pomiesci spokojnie kilkadziesiąt aut i jest w miarę OK wizualnie a nie jakiś badziew przy centrum handlowym...
no ale musi być wola ludu, myślę że wladze hotelu mają "dojście" do zarządzających Maltą i pomogą w kontakcie i dalszym ogarnianiu tematu...
A przy okazji egoistycznie mam cwierć rzutu moherem do mojego akademika z niej

- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
też się zgadzam z Wami , absolutnie nie musimy wykupywać jedzenia
... ale jest też druga strona medalu i o niej też trzeba pomyśleć , będzie NAS okolo 100 osób , mało jest knajpek gdzie moglibyśmy usiąść , pogadać ... zresztą jak usiądziesz na Rynku , niewiele mniej zapłacisz ,
Zeby coś wypić z mocniejszych trunków , trzeba będzie kombinować , bo napewno kazdy z Nas coś przywiezie ... jesli się spotykamy kameralnie w pare czy parenaście osób to takie rozwiązanie jak proponuje Pavulon jest super , ale przy setce ludzików którzy od wczesnych godzin rannych będą już jechać na ZLOT będzie potrzebna stołówka zakładowa , suto zastawiona
pójdziemy do jakiegoś CH i bedziemy stali w kolejce którą sami utworzymy ? ZLOT jest raz w roku .... mysle ze wydatek 70-90 zł za osobe na papu nie jest jakieś astronomiczne , zresztą to Wy jesteście gośćmi na tej imprezie i sami zdecydujcie co bedzie najlepsze

Zeby coś wypić z mocniejszych trunków , trzeba będzie kombinować , bo napewno kazdy z Nas coś przywiezie ... jesli się spotykamy kameralnie w pare czy parenaście osób to takie rozwiązanie jak proponuje Pavulon jest super , ale przy setce ludzików którzy od wczesnych godzin rannych będą już jechać na ZLOT będzie potrzebna stołówka zakładowa , suto zastawiona

-
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
tor
Odpowiadając na stwierdzenie że nikt z Poznania D...y nie ruszy
Pytanie za 100 punktów
-czy musimy mieć szkolenie na Torze Poznań? sama jazda nie wystarczy?
Latem 2009 śmigałem na tzw. Dniu Automobilisty za 300zł. Cena dla członków Automobilklubu Wielkopolski to 250zł. Było tyko 8 aut!!! Myślę,że da się coś zrobić!
W cenie był instruktor, radio do komunikacji z kierowcami, zabezpieczenie obsługi na kazdym zakręcie, karetka...
Śmiganie od 9 do 14:00.... spaliłem 1,5 baku (28l/100km), wyszalałem się że hej!
Jestem za tym żeby pośmigać! Dobra lekcja jazdy sportowej
Mogę tam kogoś za frak złapać i pogadać rozsądnie!
Druga propozycja - zorientuję się ile by kosztowało wynajęcie lotniska w Kakolewie - 70km od Poznania. Byłem tam 3 razy na Auto Szkole Skoda.
Co myślicie?
PS Przy Hotelu 500 jest więcej miejsca i swobody.
Jest na samej Malcie pole grillowe z infrastrukturą gdzie osobno można zaimprezować. Właścicielem jest Malta. Robiłem tam imprezkę firmową ale tu też trzeba będzie liczyć się z kosztami! w 100zł się nie zamknie...
Parking przy Malcie nie jest duży chyba że rozciągniemy się po obu stronach ul. Majakowskiego. Zaparkowanie w CH Malta w setkę aut będzie wyczynem i bedziemy drałować pieszo z Hotelu nad Maltą...
Vox populi, vox dei
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pytanie za 100 punktów

-czy musimy mieć szkolenie na Torze Poznań? sama jazda nie wystarczy?
Latem 2009 śmigałem na tzw. Dniu Automobilisty za 300zł. Cena dla członków Automobilklubu Wielkopolski to 250zł. Było tyko 8 aut!!! Myślę,że da się coś zrobić!
W cenie był instruktor, radio do komunikacji z kierowcami, zabezpieczenie obsługi na kazdym zakręcie, karetka...
Śmiganie od 9 do 14:00.... spaliłem 1,5 baku (28l/100km), wyszalałem się że hej!
Jestem za tym żeby pośmigać! Dobra lekcja jazdy sportowej

Mogę tam kogoś za frak złapać i pogadać rozsądnie!
Druga propozycja - zorientuję się ile by kosztowało wynajęcie lotniska w Kakolewie - 70km od Poznania. Byłem tam 3 razy na Auto Szkole Skoda.
Co myślicie?
PS Przy Hotelu 500 jest więcej miejsca i swobody.
Jest na samej Malcie pole grillowe z infrastrukturą gdzie osobno można zaimprezować. Właścicielem jest Malta. Robiłem tam imprezkę firmową ale tu też trzeba będzie liczyć się z kosztami! w 100zł się nie zamknie...
Parking przy Malcie nie jest duży chyba że rozciągniemy się po obu stronach ul. Majakowskiego. Zaparkowanie w CH Malta w setkę aut będzie wyczynem i bedziemy drałować pieszo z Hotelu nad Maltą...
Vox populi, vox dei
alski
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Kolor: Prairie Bronze
fakt, troche nie ogarnąłem myślowo całej bandycelibad pisze: będzie potrzebna stołówka zakładowa , suto zastawionapójdziemy do jakiegoś CH i bedziemy stali w kolejce którą sami utworzymy ? ZLOT jest raz w roku .... mysle ze wydatek 70-90 zł za osobe na papu nie jest jakieś astronomiczne , zresztą to Wy jesteście gośćmi na tej imprezie i sami zdecydujcie co bedzie najlepsze

alski,
masz rację przy hotelu 500 jest wiecej swobody, klimat lepszy na Malcie. No ale my to pewnie sobie sami klimat zrobimy

- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
alski, prośba - zrób jak mówisz - potrzebujemy miejsca - więc Hotel 500, klimat budują w znacznym stopniu ludzie, więc płaczu za maltą chyba nie będzie..
Dziobania można by w sumie też w zasadzie z góry niewykupywać - w hotelu 500 jest restauracja więc każdy nawet indywidualnie będzie mógł w każdej chwili się do niej wybrać
A co się tyczy jakiegoś bardziej grupowego wejścia na konsumpcję - nie jesteśmy bandą dzieciaków, dogadać się się możemy jak to się mówi "w locie", że np o godzinie 16nastej wbijamy na restauracje
Zlot to nie kolonia czy obóz harcerski więc możemy działać swobodnie chyba 
No i bardzo ważne, bo osobiście bardzo chciałem po torze pojeździć - alski poświeć proszę jeszcze parę chwil swojego czasu, wdepnij na tor i ustal jednoznacznie co i jak - nie możemy w kołko tylko nawijać "tor, nie tor.." - będziemy wiedzieć jak ostatecznie ma być to podejmie się decyzję TAK/NIE.. (czas, czas, czas..)
Dziobania można by w sumie też w zasadzie z góry niewykupywać - w hotelu 500 jest restauracja więc każdy nawet indywidualnie będzie mógł w każdej chwili się do niej wybrać

No i bardzo ważne, bo osobiście bardzo chciałem po torze pojeździć - alski poświeć proszę jeszcze parę chwil swojego czasu, wdepnij na tor i ustal jednoznacznie co i jak - nie możemy w kołko tylko nawijać "tor, nie tor.." - będziemy wiedzieć jak ostatecznie ma być to podejmie się decyzję TAK/NIE.. (czas, czas, czas..)
You can never have too much power, just not enough traction.
-
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
Ludziska!
W poniedziałek pogadam z Automobilklubem i przedstawię wszystkim konkret.
Podobnie zapytam o lotnisko w Kąkolewie. Zdecydujecie co wolicie i z jakim budżetem!
Będzie na 100% wiadomo co? za ile? i wtedy jasne wypali czy nie !
Rozmawiałem też z celibadem - wdepnę do Hotelu 500 żeby bez ściemy zobaczyć standard pokojów, resto, parking, miejsce na grila, etc. Obaczymy też kwestię ochrony aut w nocy - chociaż okolica spokojna to licho nie śpi...
Będę informował na bieżąco
Podobnie zapytam o lotnisko w Kąkolewie. Zdecydujecie co wolicie i z jakim budżetem!
Rozmawiałem też z celibadem - wdepnę do Hotelu 500 żeby bez ściemy zobaczyć standard pokojów, resto, parking, miejsce na grila, etc. Obaczymy też kwestię ochrony aut w nocy - chociaż okolica spokojna to licho nie śpi...

alski
- Dark Red
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Dark Red
alski pisze:Ludziska!
Z tego co wiem Hotel 500 nie ma strzeżonego parkingu, ale zawsze możemy zrzucić się na firmę ochroniarską do pilnowania aut w nocy.
1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears