Terminarz Zlotów 2010

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-11-08, 17:14

To super miejsce .. za wiecej szczegolow na poczatku sezonu prosimy..

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2009-11-08, 19:46

Ja też bym się pisał ... razem z Alustarem i Kaesem :P

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2009-11-09, 12:01

Mały1973 pisze:Jeżeli byłby ktoś chętny to możemy zorganizować coś na pomorzu, a dokładniej w woj., pomorskim, oprócz dostępu do morza nie daleko jest byłe wojskowe lotnisko w miejscowości Borsk na którym odbywają się wyścigi na 1/4 mili itd.
Byłem tam w tym roku w czerwcu - bardzo fajne miejsce. Lotnisko spore, dobra nawierzchnia, jest to teren zamknięty i trzeba wcześniej zarezerwować sobie wjazd, ale dzięki temu nie ma tam innych, przypadkowych pojadów.

W pobliżu jeziora, dosyć spora baza noclegowa, tylko pieczywa w niedziele do sklepów nie dowożą ... :rotfl:

W pobliżu z atrakcji turystycznych - Trójmiasto i Malbork.

Podsumowując jestem za :ok:

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
kaser1
Forumowicz
Model: 1969 Mach 1 , 351W
Kolor: blu
Stajnia: Stajnia Bydgoszcz

Post autor: kaser1 » 2009-11-14, 13:50

Mały1973 pisze:Jeżeli byłby ktoś chętny to możemy zorganizować coś na pomorzu, a dokładniej w woj., pomorskim, oprócz dostępu do morza nie daleko jest byłe wojskowe lotnisko w miejscowości Borsk na którym odbywają się wyścigi na 1/4 mili itd.

Tutaj linki poglądowe:

http://www.2way.ehost.pl/index.php?disp ... &news_id=5

http://studio.wp.pl/i,Lotnisko-w-Borsku ... &_ticrsn=3

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lotnisko_Borsk

Oczywiscię gdyby byli chętni to z noclegami itd to nie ma problemu, moge się tym zająć.
Na tym lotnisku w ciągu roku odbywa się bardzo dużo imprez typu 1/4 mili itd.
No Mały widze, że też jesteś za pościganiem sie a nie lizaniem szyb przez ludzi. Pisałem własnie otym miejscu, sądzę, że było by fajnie pościgac sie , no może to nie środek Polski ale całkiem przyzwpoty dojazd dla wszystkich, od nas z Bydgoszczy to może i ze 4 konie przygalopują, a i ty jak mozesz się wypuścić gdzies w nasze strony to daj znac.
KASER

KASER

Awatar użytkownika
RaaF94
Młodszy Forumowicz

Post autor: RaaF94 » 2009-11-14, 14:33

Nie szykuje się jakiś zlot bliżej Gorzowa Wlkp? Sądząc po mapce ode mnie najbliżej jest do Wąsowa, chyba, że o czymś nie wiem...

God fearing, peace loving, man of the people.

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-11-14, 19:48

RaaF94 pisze:Nie szykuje się jakiś zlot bliżej Gorzowa Wlkp? Sądząc po mapce ode mnie najbliżej jest do Wąsowa, chyba, że o czymś nie wiem...
spotkanie w Wąsowie już było, w sierpniu tego roku. Jakiś większy spot pewnie się zorganizuje w przyszłym sezonie w okolicach Poznania, zawsze możesz dobić.

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2009-11-17, 10:38

Oj tak, w okolicach Poznania... A ja w Wąsowie byłem w sobotę, i przekonałem się, że późną jesienią to miejsce nie jest tak piękne jak latem...
Ale oczywiście natknąłem się na klasyka - piękny, biały RR, tak z lat 50-60 wiózł parę młodą.
Byle do wiosny.

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Dark Red
Forumowicz
Kolor: Dark Red

Post autor: Dark Red » 2009-12-02, 07:05

kaser pisze:

Tutaj linki poglądowe:

http://www.2way.ehost.pl/index.php?disp ... &news_id=5

http://studio.wp.pl/i,Lotnisko-w-Borsku ... &_ticrsn=3

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lotnisko_Borsk

Oczywiscię gdyby byli chętni to z noclegami itd to nie ma problemu, moge się tym zająć.
Na tym lotnisku w ciągu roku odbywa się bardzo dużo imprez typu 1/4 mili itd.
No Mały widze, że też jesteś za pościganiem sie a nie lizaniem szyb przez ludzi. Pisałem własnie otym miejscu, sądzę, że było by fajnie pościgac sie , no może to nie środek Polski ale całkiem przyzwpoty dojazd dla wszystkich, od nas z Bydgoszczy to może i ze 4 konie przygalopują, a i ty jak mozesz się wypuścić gdzies w nasze strony to daj znac.
KASER
Bardzo fajne lotnisko w srodku lasu, byłem tam jakio widz na wyścigach 1/4 mili, niestety pogoda nie dopisała bo padał deszcz we wrześniu, okolica jest bardzo fajna, lasy, jeziora, ośrodki wczasowe, piękne kaszubki, to się nazywa Szwajcaria Kaszubska. Jeśli ktoś nie był w Szwajcarii Kaszubskiej to polecam, osobiście wole bardziej niż Mazury.

1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears

Awatar użytkownika
Dark Red
Forumowicz
Kolor: Dark Red

Post autor: Dark Red » 2009-12-02, 07:13

AluStar pisze:Proponuje zorganizowac zlot nad Solina - reflektujecie na rocznice klubu - woda plaze lasy i niema komarow ?? jak nie to moge tu w okolicy sie zajac organizacja ..

2. Zlot na 46 lecie w Bieszczadach 27-29 sierpień 2010 ( propozycja )
Zlot na 46 lecie proponuje jednak środek Polski wpisujemy do GPS 52° 4' N, 19° 29' E
i jedziemy ....

Info znalezione na necie:

Otóż Geometryczny środek Polski znajduje się w miejscowości Piątek (województwo łódzkie, 52° 4' N, 19° 29' E). Wyznaczony został w miejscu przecięcia się ortodrom przekątniowo łączących wierzchołki opisanego wokół Polski czworokąta złożonego z równoleżników i południków, przechodzących przez najdalej na północ (przylądek Rozewie), południe (Opołonek), wschód (zakole Buga) i zachód (zakole Odry koło Cedyni) wysunięte punkty terytorium Polski.

Tak wyznaczony środek nie jest środkiem ciężkości figury geometrycznej o kształcie Polski i jest jedynie uznawanym zwyczajowo środkiem umownym. Odpowiada on intuicyjnemu rozumieniu pojęcia środka w przypadku Polski. W przypadku ogólnym podany powyżej sposób określenia położenia środka mógłby dawać rezultaty absurdalne, a nawet nie być możliwym do zastosowania. 1

O ile podział na Polskę północną, południową, wschodnią i zachodnią jest dość oczywisty (dzieli Polskę na połowy i to 4
połowy ) to wyznaczanie granic pomiędzy tymi częściami, a centrum Polski jest już dużo trudniejsze i najczęściej oparte jedynie na sukiektywnej ocenie położenia punktów w przestrzeni w odniesieniu do innych punktów... Z tego względu można powiedzieć zarówno, że Bydgoszcz znajduje się w północnej części Polski, w zachoniej części Polski, w północno-zachodniej części Polski, w centrum Polski, jak i w północnej części centrum Polski, lub w południowej części północy Polski I każde z tych stwierdzeń będzie w równie prawdziwe i równie nieprecyzyjne... Dlatego właśnie Geografia woli opierać się na bardziej konkretnych kryteriach odniesienia... Woli powiedzieć: Bydgoszcz znajduje się nad Brdą; w województwie kujawsko-pomorskim; tudzież "na styku krain geograficznych: Kotliny Toruńskiej, Doliny Fordońskiej, Doliny Noteci, Doliny Brdy, Wysoczyzny Świeckiej, Pojezierza Krajeńskiego i Pojezierza Chełmińskiego." 2
Z kolei według regionalizacji fizycznogeograficznej Polski Jerzego Kondrackiego (jednej z najpopularniejszych i powszenie stosowanych) Bydgoszcz znajduje się w:
Megaregionie: Pozaalpejska Europa Środkowa
Prowincji: Niż Środkowoeuropejski
Podprowincji: Pojezierza Południowobałtyckie
Makroregionie: Pradolina Toruńsko-Eberswaldzka
Mezoregionie: Kotlina Toruńsko-Bydgoska...
Pomimo tych wszystkich prób sprecyzowania położenia Bydgoszczy i tak najprostszym sposobem określenia jej pozycji na mapie byłyby współrzędne geograficzne: 53° 07' N, 18° 00' E. Jest to zarazem również sosób najbardziej precyzyjny i najbliższy prawdzie

Opracowanie własne na podstawie literatury
Bibliografia:
1 http://pl.wikipedia.org/w...%9Brodek_Polski
2 http://pl.wikipedia.org/wiki/Bydgoszcz

1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears

Awatar użytkownika
spider
Młodszy Forumowicz

Post autor: spider » 2009-12-21, 20:01

Ja ze swojej strony proponuje zarezerwować termin 15 maja :)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-12-22, 01:46

spider pisze:Ja ze swojej strony proponuje zarezerwować termin 15 maja :)
Nie no w tym roku juz ten termin powinnismy zaklepac - jestem za ..

Gelek80
Model: Ford Mustang 2003
Silnik: V6 3.7
Kolor: Srebny metalik

Post autor: Gelek80 » 2009-12-22, 18:06

to ja proponuje Tor Lublin. Kręty doskonała nawierzchnia i do tego bezpieczny. Chwalą sobie go ludzie z klubu mx5. Sam pochodzę z Lublina i mógłbym pomóc w organizacji.
Odległość od warszawy 168 km. Można tanio załatwić nocleg, obok toru zalew.
Ponadto można się wybrać do Kazimierza nad Wisłą.

Obrazek

Awatar użytkownika
spider
Młodszy Forumowicz

Post autor: spider » 2009-12-22, 18:26

Tylko nie można driftować ;]

Awatar użytkownika
spider
Młodszy Forumowicz

Post autor: spider » 2009-12-22, 18:39

AluStar jak będzie więcej wiadomo to wrzuce na wszystkie fora, także umieszcze info wcześniej :).

Gelek80
Model: Ford Mustang 2003
Silnik: V6 3.7
Kolor: Srebny metalik

Post autor: Gelek80 » 2009-12-22, 19:05

spider pisze:Tylko nie można driftować ;]

Jak nie, jak tak ;)

Tam więcej zakrętów niż prostych. Chyba, że chłopaki nie lubia skręcac :P

Zablokowany

Wróć do „2010”