Problemy ze wspomaganiem

Informacje i porady specyficzne dla silników V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lowrider
Młodszy Forumowicz
Model: FORD MUSTANG GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: srebrny
Kontakt:

Problemy ze wspomaganiem

Post autor: lowrider » 2009-11-01, 01:16

Problem jest taki: kupiłem mustanga ze wszystkimi papierami, mam papier na regenerację maglownicy, ale wspomaganie nie działa wg mnie do końca dobrze, powinno być dużo lżej i czasem jak jadę, to coś mu odwali i lżej się kręci kółkiem, a czasem jest tak ciężko, że mnie juz ręka boli normalnie....
Dostałem instrukcję od kolegi "Cyngia" (dziękuję z góry za pomocne rady), że najlepiej odpiąć kostkę od maglownicy, bo mogą to być jakieś styki, bo to niemożliwe żeby maglownica była zle zregenerowana, lub padała. Po odpieciu tej kostki powinno być wspomaganie albo na 100% albo wogole...
W tej chwili raz kierownica chodzi leciutko, raz chodzi ciężęj, ale da sie znieść.... jednak jest to na dłuższą metę męczące trochę... ma ktoś pomysły jak to ugryżć?

a druga sprawa to jak uto jest zimne to pod kierownicą mi coś przy skręcie treszczy jaby jakaś guma tarła, jak sie nagrzeje to przestaje trzeszczeć - ma ktoś pomysł jak to nasmarować czy coś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „4,6 V8 2005 - 2010”