Car Audio w Mustangu - jak ja to widzę.

Radia, anteny, wzmacniacze, głośniki, subwoofery, nawigacja itp.

Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Car Audio w Mustangu - jak ja to widzę.

Post autor: Radek » 2008-10-31, 09:31

Zastanawiam się jak u Was wygląda podejście do muzyki w samochodzie?

Audio do 2tys zł:

1.Alpine Mp3 z pełnym wyjściem na wzmacniacze - obecnie 450zł
2.System 16cm+tweeter+ zwrotnica - Hertz HSK - 599zł
3.Wzmacniacz 3-4 kanałowy - do koloru do wyboru - 200-800zł (mojego Helix-a przecenili w media z 799 na 199zł, a że miałem tam kolegę, to od razu mi kupił)
4.Subwoofer np. Infinity, Rockford 30cm, w skrzynce - 400-500zł

Do tego:
1.dystanse do Forda, żeby umieścić głośniki - 30zł
2.Maty do wyciszenia drzwi - 100zł
3.Kable do wzmacniacza - 100zł

No i:
Jeden dzień pracy, rozebranie drzwi, listew progowych itp...

Taki sprzęt ma obecnie moja Paulina, jak jej oddałem BMW, podobnie chcę zrobić w Mustangu...

Upgrade fabrycznego Audio np. Mach 460...

W Mustangu mam właśnie Ford Mach 460. Myślę o małych zmianach. Głośniki z drzwi robią out. Wrzucam tam 16tki od zestawu HSK (340zł). Drzwi wyciszam matami (APP nie Dynamat). Głośniki oczywiście na dystansie MDF. Fabrycznie Mach 460 ma dwa wzmacniacze i chcę je zostawić - przynajmniej na razie, dalej zobaczymy.

Do tego, może na wiosnę, chcę wrzucić wzmacniacz z subwooferem do bagażnika. Zanim to zrobię, będzie test z infinity, żeby sprawdzić sensowność sub-a w cabrio.

Na ebay-u widziałem że są produkowane subwoofery, które się ustawia w bagażniku we wnęce między kołem tylnym a tylnym światłem - we wnęce. Myślę że coś takiego wyrzeźbię z MDF....

Jak się kiedyś uda, zastanawiam się nad wrzuceniem radia 2din (wymiana jednej maskownicy w panelu z dwóch radii 1 din, na jedno radio 2dni). Wtedy myślę o czymś z Mp3, navi, dvd - jak już zmieniać na konkretnie. ;)

Jak jest u Was? Robicie jakieś zmiany?

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Thomas
Model: Mustang GT premium 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: Czarna czerń
Kontakt:

Post autor: Thomas » 2008-10-31, 09:47

Ja zostawiam serię. Mam Shakera 1000 i w zupełności mi wystarcza. W Cougarze mam dość dużo nagrzebane i mimo to w Mustangu jest dużo lepiej.

Tak więc mam.
Radio JVC 2 DIN KW-AVX706
Wzmacniacz steg
Z tyłu dwa suby SWS Earth Quake
Przód infinity

Gra to dużo lepiej niż seria w kocie ale znacznie słabiej niż w Mustangu.

P.S.
Będę się wyzbywał tego audio z samochodu bo zainteresowania samochodem nie widzę a tak to może obniżę cenę jak powyciągam kilka gratów które montowałem.
Jak Ci coś pasuje z tego zestawu to daj znać na PW.

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.

pozdrawiam
Tomek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2008-10-31, 09:47

[quote:6c8107b567="Radek"]subwoofery, które się ustawia w bagażniku we wnęce między kołem tylnym a tylnym światłem - we wnęce. Myślę że coś takiego wyrzeźbię z MDF...[/quote:6c8107b567]

Taką rzeźbę robił kiedyś alfatech do cougara, może da Ci jakieś wskazówki z czym miał problemy, bo z tego co pamiętam to coś nie łatwo mu to szło.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-31, 10:21

Audio serii 1000 (Mach 1000, Shaker 1000) w Mustangu nie można porównywać chyba do niczego w autach europejskcih... gdzie raczej muza zwykle gra średnio... mimo wielu głośników i różnych bajerów.

[b:64637612b7]andronik[/b:64637612b7], chętnie posłucham, wiedzy nigdy dość :)

Jak do tej pory najwięcej roboty miałem z montażem 16cm w BMW E34 w fabryczne miejsca w nogi. Oczywiście jedynym rozwiązaniem jakie akceptuję to fabryczny wygląd - żadnych wystających głośników, taschek, paneli itp. Po złożeniu ma wyglądać jak całkowieta seria. Po pierwsze z powodu estetyki, po drugie żeby nie kusiło złodzieja.

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-10-31, 10:36

Hej!
Skrzynie robiłem z MDF a resztę dziwnych kształtów robiłem z płótna z żywicy + zmielony mdf ,masa roboty .......... to co mam w GT mnie wystarcza :)

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Baz_One
Młodszy Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Czarny + Szare pasy
Kontakt:

Post autor: Baz_One » 2008-11-20, 23:32

ja do audio podchodzę bardzo poważnie ale narazie poszedlem w zawieszenie i wygląd.

a z komponentów audio jak narazie sa:

stacja multimedialna JVC 2 din sterowana dotykowo co odrazu zaszczedzilo mi miejsca w desce, bo dawniej miałem wyświetlacz LCD 7" + radio 1 din i w desce nie miałem juz w ogóle miejsca, a pokrętła sterowania nawiewami zostały przeniesione i bardzo sprytnie ukryte :) a tak jak mówiłem obecnie mam radio z wyświetlaczem 2 din i seryjna półeczka na portfel itp. została na swoim miejscu.

w planach zmiana wszystkich głośników na cos markowego o lepszym brzmieniu i mocy choć seryjny system Mach460 świetnie daje sobie radę bo w tej chwili jest właśnie połączony z radiem JVC.

jeśli chodzi o bas to w bagażniku będzie zabudowa z dwoma głośnikami 30cm + 2 monoblocki albo jeden potężny wzmacniacz 2 kanałowy ktory to zasili bo samochód to i tak już auto niedzielne...

takie sa plany ale zobaczymy co z tego będzie ;) pozdrawiam,

"How to count to 8: 1-3-7-2-6-5-4-8"

Awatar użytkownika
Baz_One
Młodszy Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Czarny + Szare pasy
Kontakt:

Post autor: Baz_One » 2008-11-21, 13:23

dzis bede w garazu to moze cykne kilka fotek panelu pod radio i przeniesionych pokrętełek reglacji nawiewami :)

"How to count to 8: 1-3-7-2-6-5-4-8"

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz
Model: yhm.... :)
Silnik: inny V6

Post autor: Little Pony » 2008-11-21, 17:56

Ja dziś byłem właśnie w sprawie audio i miły pan powiedział, że shaker 1000 to wcale nie takie fajne jest.

W każdym razie ja mam podstawke, wiec brzmi tragicznie. W przyszłym tygodniu jadę na zakładanie. Z przodu 2-drozne, dobre sredniotonowe + syki, wyciszyc drzwi trzeba bo to fabryczne to dramat jakis :) Z tylu usune glosniki i sub do bagaznika. Tylko jeszcze musze jakies fajne glosniczki zorganizowac. Jak cos juz zdzialam to dam znac ;)

Był ale się rozbił: Mustang GT 2005 Convertible, Dodge Charger R/T 2006

I'm gonna put on a iron shirt, and chase all muscle cars out of earth!

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2008-11-21, 18:04

[quote:ba1de32169="Little Pony"]i miły pan powiedział, że shaker 1000 to wcale nie takie fajne jest. [/quote:ba1de32169] a w ilu mustangach ten miły pan słuchał s1000 ? Ja słuchałem w 2 ,wystarczy troszkę poprawić wyciszenie i nic więcej nie potrzeba. Moja rada jak już coś zmieniać to albo niech to zrobi prawdziwy fachowiec ,albo nie robić wcale. Jak mniemam nie masz o audio wielkiego pojęcia więc niech ktoś to zrobi i dobierze wszystko odpowiednio. Siano wydać to nie problem ale efekt może Cię załamać :]

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-11-21, 19:55

[b:311b5b7daf]Little Pony[/b:311b5b7daf], chętnie dam Ci posłuchać nagłośnienia w "moim" E34.

Zanim wydasz kasę na cokolwiek - daj znać co chcesz kupić i za ile! Kasę wydac łatwo!

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2008-11-21, 22:22

[quote:96ad97ad85="alfatech"][quote:96ad97ad85="Little Pony"]i miły pan powiedział, że shaker 1000 to wcale nie takie fajne jest. [/quote:96ad97ad85] a w ilu mustangach ten miły pan słuchał s1000 ? Ja słuchałem w 2 ,wystarczy troszkę poprawić wyciszenie i nic więcej nie potrzeba. Moja rada jak już coś zmieniać to albo niech to zrobi prawdziwy fachowiec ,albo nie robić wcale. Jak mniemam nie masz o audio wielkiego pojęcia więc niech ktoś to zrobi i dobierze wszystko odpowiednio. Siano wydać to nie problem ale efekt może Cię załamać :][/quote:96ad97ad85]
Po pierwsze: miły pan nie posiada na stanie Shakera1000, po drugie: patrz Alfatech, po trzecie: miły pan sprzeda to co ma na stanie :rotfl: U mnie jest SHAKER500, a w BMW system :rotfl: nagłośnienia Bose, 8 głośników + SUB i wiecie co jakość dźwięku w Stangu mnie powaliła i wystarczy :oczami:

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz

Post autor: Little Pony » 2008-11-21, 22:29

Narzekal na sub, ze taki sobie. Ja nie wiem, nie slyszalem. Wiem tylko ze fabryczne w fabii audio gralo lepiej niz to co mam w mustangu :) Procz tego czlowiek mowil ze juz zna te auto, bo zakladal w mustangu audio. A jak pojechalem do specjalistow z kategorii znanych to ich wzrok wyraznie mowil, ze z takim autem maja do czynienia po raz pierwszy. Aaa no i powiedzieli jeszcze cos zabawnego - styczen :D

Co do audio mam jakies pojecie, mam znajomych ktorzy maja duze pojecie... :) Czlowiek ma mi podeslac liste co proponuje, jak przysle maila dam znac :)

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2008-11-21, 22:38

[quote:4cb2f614f8="Little Pony"] Procz tego czlowiek mowil ze juz zna te auto, bo zakladal w mustangu audio. [/quote:4cb2f614f8]
Kurna to wykręć od niego namiarek na tego Stanga, musi mieć namiarek, przeca nie codziennie się w Stangu dozbraja, czy tym bardziej wymienia audio IMHO...

Awatar użytkownika
Little Pony
Forumowicz

Post autor: Little Pony » 2008-11-21, 22:41

To ta firma: http://www.megaaudio.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Powiedzial ze mi podesle fotki tego Stanga. Jak cos przyjdzie to dam znać. Ogolnie patrzac po galerii i opisie firmy chłopaki wiedzą co robią.

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz

Post autor: LIZZARD » 2008-11-22, 00:15

[quote:e20d2d6173="Little Pony"]To ta firma: http://www.megaaudio.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Powiedzial ze mi podesle fotki tego Stanga. Jak cos przyjdzie to dam znać. Ogolnie patrzac po galerii i opisie firmy chłopaki wiedzą co robią.[/quote:e20d2d6173]
No fakt, nie wyglądają źle...czekaj na te foty. Na marginesie spitolili tylko Hummera 3, kurna te lampecki p/mgielna i cofki wyglądają w tych miejscach żenująco i to jeszcze na linii "ognia" kół tylnych...może se klient tak życzył, ja bym tego do galerii nie wkleił :rotfl: i ciekawe, że Mustanga tam ni ma, beeeeee :niepewny:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”