Dokładanie kierunkowskazu i upgrade lusterek - US / EU
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
Dokładanie kierunkowskazu i upgrade lusterek - US / EU
Witam
Chcę dołożyć oryginalne kierunkowskazy LED do lusterek, wersja USA( nie wiem ile pinów mają, pewnie 3) a także podgrzewanie i logo Mustang ... dlatego mam parę pytań:
Z tego co widzę są wersje lusterek US na 3, 5, 7, 9, 12 pinów, a wersję EU spotkałem TYLKO na 9 pinów.
1. Czy LEDa da się normalne zamocować w lusterku fabrycznie nie mającym leda, czy uda się zrobić podcięcia w oryginalnych nakładkach, czy jednak trzeba wymienić nakładki na oryginalne?
2. Wiadomo, że kabelków brakujących przy lusterku nie będzie, ale czy okablowane pod Ledy/grzanie/logo będzie w kostce gdzieś słupku lub pod konsolą, czy też trzeba będzie szukać każdego zasilania i ciągnąć osobne kabelki przez pół auta ? Druga rzecz to czy da się dołożyć piny do oryginalnej wtyczki/gniazdka?
Tylko kwestia jaki to mają być piny...
3. Jeśli nie ma okablowania pod ledy, to gdzie najprościej się wpiąć ? Do przednich kierunków, czy może manetki, BCM ?
4. Jaka jest skala trudności dla upgrade na lusterka US lub lusterka EU, skoro i tak nie ma odpowiedniej instalacji ani do EU ani dla US ?
5. Pewnie okaże się, że mam najprostsze lusterko 3 piny, wobec tego gdybym chciał upgradować lusterko czyli dołożyć kierunek, grzanie i logo Mustang, to
koniec końców chyba lepiej kupić gotowe, używane lusterka z tymi funkcjami, bo przeróbka byłaby dość pracochłonna ?
pzdr Nix
Chcę dołożyć oryginalne kierunkowskazy LED do lusterek, wersja USA( nie wiem ile pinów mają, pewnie 3) a także podgrzewanie i logo Mustang ... dlatego mam parę pytań:
Z tego co widzę są wersje lusterek US na 3, 5, 7, 9, 12 pinów, a wersję EU spotkałem TYLKO na 9 pinów.
1. Czy LEDa da się normalne zamocować w lusterku fabrycznie nie mającym leda, czy uda się zrobić podcięcia w oryginalnych nakładkach, czy jednak trzeba wymienić nakładki na oryginalne?
2. Wiadomo, że kabelków brakujących przy lusterku nie będzie, ale czy okablowane pod Ledy/grzanie/logo będzie w kostce gdzieś słupku lub pod konsolą, czy też trzeba będzie szukać każdego zasilania i ciągnąć osobne kabelki przez pół auta ? Druga rzecz to czy da się dołożyć piny do oryginalnej wtyczki/gniazdka?
Tylko kwestia jaki to mają być piny...
3. Jeśli nie ma okablowania pod ledy, to gdzie najprościej się wpiąć ? Do przednich kierunków, czy może manetki, BCM ?
4. Jaka jest skala trudności dla upgrade na lusterka US lub lusterka EU, skoro i tak nie ma odpowiedniej instalacji ani do EU ani dla US ?
5. Pewnie okaże się, że mam najprostsze lusterko 3 piny, wobec tego gdybym chciał upgradować lusterko czyli dołożyć kierunek, grzanie i logo Mustang, to
koniec końców chyba lepiej kupić gotowe, używane lusterka z tymi funkcjami, bo przeróbka byłaby dość pracochłonna ?
pzdr Nix
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT-2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: race red
Re: Dokładanie kierunkowskazu i upgrade lusterek - US / EU
Odbierz e-mail wysłałem Ci schemat jest prosty w zrozumieniu w razie pytań wał jak w dym , pozdro
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Kolor: Deep Impact Blue
Dzięki wielkie ! Dostałem schematy.
Wygląda na to, że faktycznie podłączę wszystko, łącznie z elektrycznym składaniem lusterek( tylko muszę dołożyć przełącznik lusterek z przyciskiem składania) - założę wersje EU 9 pinowe, bo tu dostępność jest najwieksza.
pzdr Nix
Wygląda na to, że faktycznie podłączę wszystko, łącznie z elektrycznym składaniem lusterek( tylko muszę dołożyć przełącznik lusterek z przyciskiem składania) - założę wersje EU 9 pinowe, bo tu dostępność jest najwieksza.
pzdr Nix
-
- Model: 2.3 VI FL
Cześć! Mam identyczny problem, tj. chciałbym założyć grzane lusterka, kierunkowskaz też byłby mile widziany. Byłaby szansa na podesłanie schematów także i mi? Z góry gorąco dziękuję!
-
- Model: Mustang V6
- Kolor: biały
Witam, czy ja też mogę otrzymać taki schemat?
-
- Model: Vi
- Kolor: Black. Green Bentley
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Jak możesz podeślij schemat będę bardzo wdzięczny
-
- Model: 2.3 EB
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Jak mógłbym prosić to również chętnie przygarnął bym schematy podłączenia 

-
- Model: GT
- Kolor: Niebieski
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
-
- Model: Gt
- Kolor: Czarny
Witam potrzebuje schemat podłączenia kierukow w lusterkach
-
- Model: VI
- Kolor: Biały
Witam, też potrzebuje schematów, jeśli ktoś może podesłać to będę wdzięczny
-
- Model: MK6
- Kolor: Niebieski
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Cześć. Podpowie ktoś lub podeślę schemat gdzie podłączyć się z kierunkiem?
-
- Model: Flashback
- Kolor: Czarny
Cześć podesłał by ktoś mi ten schemat lusterek z góry dzięki
Witam grupowiczow...mam też ten sam problem. Chciałbym zamontowac lusterka z 9 ma pinami . Proszę o schemat .pozdrawiam