Zmiana wyglądu wnętrza
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT 2014
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Zmiana wyglądu wnętrza
Co sądzicie o takich kolorach ? Postanowiłem ożywić nieco mojego konika , na początek drzwi , póżniej fotele i panel radia .
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Kolor: Czerwony
Re: Zmiana wyglądu wnętrza
Czerwone wnętrze - bardzo amerykańsko
osobiście mi się bardzo podoba, czerwień robi robotę.
Widzę, że oklajałeś elementy na carbon, to akurat wygląda według mnie średnio, u siebie robiłem z mat włókna węglowego i żywicy przez co ma więcej głębi i połysku ale to jakoś chyba nie pasuje do Mustanga (w sensie włókno węglowe w środku). Przy swoich elementach z włókna pracowałem dobre kilnanaście godzin z włóknem i żywicą, zadowolony z pracy, zamontowałem do auta i tak jakoś mi to się gryzie. Prawie całe wnętrze jest matowe, surowe atu nagle błyszczący, połyskujący i gładki carbon
Także raczej wracam do oryginału.

Widzę, że oklajałeś elementy na carbon, to akurat wygląda według mnie średnio, u siebie robiłem z mat włókna węglowego i żywicy przez co ma więcej głębi i połysku ale to jakoś chyba nie pasuje do Mustanga (w sensie włókno węglowe w środku). Przy swoich elementach z włókna pracowałem dobre kilnanaście godzin z włóknem i żywicą, zadowolony z pracy, zamontowałem do auta i tak jakoś mi to się gryzie. Prawie całe wnętrze jest matowe, surowe atu nagle błyszczący, połyskujący i gładki carbon

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
- _zambrotta_
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1965
- Silnik: inny V8
- Kolor: zółty
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
jakos tak carbon w V generacji to srednio ale to jest tylko moje zdanie
kiedys u mnie w VI myslalem o carbonie ale jakos muscle car usa nie idzie w parze z carbonem
kiedys u mnie w VI myslalem o carbonie ale jakos muscle car usa nie idzie w parze z carbonem
Ja również nie widzę miejsca na karbon, a już szczególnie na udawany karbon, w Mustangu.
Nie uznaję niczego udawanego, fałszywego - udawany karbon, doklejane wloty powietrza, które donikąd nie prowadzą itd.
Co do nowej tapicerki foteli - uważałbym na kwestię poduszki powietrznej, oryginalne pokrowce mają odpowiednio zaprojektowane szwy i są testowane z poduszkami bocznymi. Czy i w jakim kierunku wybuchnie poduszka spod dorabianej tapicerki - tego nie wie nikt.
Nie uznaję niczego udawanego, fałszywego - udawany karbon, doklejane wloty powietrza, które donikąd nie prowadzą itd.
Co do nowej tapicerki foteli - uważałbym na kwestię poduszki powietrznej, oryginalne pokrowce mają odpowiednio zaprojektowane szwy i są testowane z poduszkami bocznymi. Czy i w jakim kierunku wybuchnie poduszka spod dorabianej tapicerki - tego nie wie nikt.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Pony Package
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep impact blue
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Tu są panele do naklejenia juz wycięte, wykonane z włókna węglowego, z fajnym efektem trójwymiarowości i w połysku. Na żywo prezentuje sie bardzo dobrze.
-
- Młodszy Forumowicz
Masz racje ten udawany carbon mi się nie podoba, ale moim zdaniem i tak lepiej wygląda niż fabryczny plastik. Mam kolegę który zajmuje sie aerografem i tutaj będzie chyba pole do popisu . Co do foteli i boczków w drzwiach, to już zdemontowałem te które widnieją na zdjęciu i będę wstawiał z czerwonej skóry a nie tworzywa sztucznego . Fotele zaś będą miały tylko wstawki na środku , nie będę ruszał boczków gdzie są poduszki powietrzne .Matt84 pisze: ↑2020-06-22, 12:11Ja również nie widzę miejsca na karbon, a już szczególnie na udawany karbon, w Mustangu.

- Michał P.
- Forumowicz
Jestem ciekaw efektu końcowego
Czerwone wnętrze to 100% ameryka, uwielbiam 

-
- Młodszy Forumowicz
Konika wystawiłem na sprzedaż , na "stanowcze " życzenie żony ( uparła sie na Jeepa Grand cherokee ) . Ja jednak liczę na to. że po jakimiś czasie odpuści i dlatego dalej w niego inwestuję
Obecnie wyglada tak :
dodam że siedziska sa wentylowane a oparcia pikowałem(podszyłem) gruba gąbką co sprawia że są bardzo wygodne . Zastanawiam się nad panelem z duzym wyswietlaczem jak na fotkach wyżej , ale nie wiem gdzie mozna takie kupic zeby pasowały do mojej wersji .

dodam że siedziska sa wentylowane a oparcia pikowałem(podszyłem) gruba gąbką co sprawia że są bardzo wygodne . Zastanawiam się nad panelem z duzym wyswietlaczem jak na fotkach wyżej , ale nie wiem gdzie mozna takie kupic zeby pasowały do mojej wersji .
- Michał P.
- Forumowicz
Wiesz co, zawsze możesz wystawić go za 100k
noo jak się nie sprzeda to co zrobisz
będzie musiał zostać.
Siedziska są wentylowane - mówisz perforacji materiału czy o całym fotelu wentylowanym (?

Siedziska są wentylowane - mówisz perforacji materiału czy o całym fotelu wentylowanym (?
-
- Młodszy Forumowicz

Jak teraz oceniasz wygląd ? jestem ciekaw Waszej opinii - mnie sie podoba

Planuje jeszcze założyć angel ringi do lamp w grilu i podłaczyc ja razem z ledami w lampach jako swiatła do jazdy dziennej , tylko jak to zawsze bywa nie wiem gdzie i jakie kupic . Chce też jak juz pisałem wcześniej , wstawić panel z navi a na zewnątrz , dokleić pasy na zderzakach .
-
- Model: S197 GT 2007 r.
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Pony Package
- Kolor: Deep impact blue
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Na AliExpress jest tego dużo, tylko trzeba trochę przejrzeć tych ofert, bo potrafią być w dużym przedziale cenowym, niektóre dosyć kosmiczne maja ceny a generalnie jest to pewnie dokładnie to samo.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Gen. V 2013
- Kolor: Srebrny
Na Ali widziałem też wstawki z zamszu(?) przyklejane analogicznie jak te z carbonu...ktoś już obklejał?