Rejestrator jazdy do s550 (okolice lusterka)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby Red
Re: Rejestrator jazdy do s550 (okolice lusterka)
Bardzo dobry temat, też chce zamontowac kamere na stałe i podłączyć do zasilania oswietlenia wnętrza, pytanie czy te konwerterki wejdą do plastikowej obudowy oswietlenia w S197?
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Testowales to?veeefour pisze:https://www.aliexpress.com/item/Dual-Le ... 0.0.8RchJk
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Nie ale bede kupowal bo zona meczy - chyba zamowie na dniach.
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Ford Mustang GT
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Witam.
polecam kamerkę-rejestrator MINI. Jak sama nazwa wskazuje jest bardzo mała i elegancko chowa się za lusterkiem, że kierowca jej nie widzi. Zaletą jest to że ma wi-fi i obsługujemy ją za pomocą smartfona. Możemy również na smatfonie oglądać bieżący obraz. Jakość w dzień i w nocy na przyzwoitym poziomie. Cena coś ok 400 zł. Montaż zafundowałem sobie w wyspecjalizowanej placówce za 100 zł. Kabelek podłączali w kostkę pod deską rozdzielczą po prawej stronie od pasażera. Zważywszy na to iż widok z przedniej szyby w mustangu nie jest wielce panoramiczy to schowana kamera za lusterkiem jest idealnym rozwiązaniem.
Krótki filmik: " onclick="window.open(this.href);return false;
polecam kamerkę-rejestrator MINI. Jak sama nazwa wskazuje jest bardzo mała i elegancko chowa się za lusterkiem, że kierowca jej nie widzi. Zaletą jest to że ma wi-fi i obsługujemy ją za pomocą smartfona. Możemy również na smatfonie oglądać bieżący obraz. Jakość w dzień i w nocy na przyzwoitym poziomie. Cena coś ok 400 zł. Montaż zafundowałem sobie w wyspecjalizowanej placówce za 100 zł. Kabelek podłączali w kostkę pod deską rozdzielczą po prawej stronie od pasażera. Zważywszy na to iż widok z przedniej szyby w mustangu nie jest wielce panoramiczy to schowana kamera za lusterkiem jest idealnym rozwiązaniem.
Krótki filmik: " onclick="window.open(this.href);return false;
"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )
Kiedyś się mówiło "wyprzedzanie na gazetę"... A od kostki kabelek idzie wzdłuż prawego słupka i w szparze pomiędzy górą szyby a podsufitką? Widać coś? No i daj linka do tej kamerki jeśli możesz.
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Kabelek idzie dokładnie tak jak opisałeś. Nie widać nic, ładnie schowany. W necie znalazłem sklep, który ładnie prezentuje kamerę: https://sklephadron.pl/rejestratory-jaz ... -mini.html" onclick="window.open(this.href);return false;gmlyn pisze:Kiedyś się mówiło "wyprzedzanie na gazetę"... A od kostki kabelek idzie wzdłuż prawego słupka i w szparze pomiędzy górą szyby a podsufitką? Widać coś? No i daj linka do tej kamerki jeśli możesz.
Też się interesowałem i wybrałem blackvue - gościu nagrał porces instalacji - " onclick="window.open(this.href);return false;
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Też fajna kamera i nawet fajniejsza, ale cena dużo większa. Brałem pod uwagę jej zakup, ale montowałem w dwóch samochodach, więc dlatego wybrałem tańsze MINI. Jedno co wiem i mogę podpowiedzieć to żebyś nie demontował jej zbyt często z bazy, ponieważ gniazdo ulega zniszczeniu. To powiedział mi gościu który ma od dwóch lat blackvue.zeair pisze:Też się interesowałem i wybrałem blackvue - gościu nagrał porces instalacji - " onclick="window.open(this.href);return false;
- Kalusin
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: metalic grey
Cześć,deeboy pisze: ↑2017-03-20, 21:17Ja nie mam z zapalniczki tylko z oświetlenia. Prąd znika po ok 3 min po zamknięciu plus kamera ma swój czas 5 min dodatkowo korzystając z baterii. Możesz to przetestować - zostaw włączone światło przyciskiem i zamknij, sprawdzisz dokładnie kiedy zgaśnie.Volver pisze:Bravo! A jak długo jest prąd w gniazdku zapalniczki? Znika po zamknięciu auta?
![]()
deeboy, możesz napisać jak zlokalizowałeś do których kabli podpiąć gniazdo/przetwornicę USB w puszcze pod sufitem? Mam wszystko przygotowane, pozostaje tylko zlokalizować te kable i się wpiąć. W najgorszym razie pozostanie dedukcja i miernik.
Frajda z jazdy
- Kalusin
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: metalic grey
Dzisiaj zrobiłem podłączenie zasilania do swojego widerejestratora (Navitel R600 GPS) z zasilania żarówek w podsufitce w swoim GT 5.0 z 2017 (wersja EU) na podstawie pomysłu deeboy.
Na allegro kupiłem przetwornice 12V->5V USB za 7 zł.
https://allegro.pl/oferta/przetwornica- ... YWQxYzI%3D
Na drukarce 3d wydrukowałem sobie obudowę, ale można płytkę w inny sposób również zabezpieczyć, choćby owinąć kawałkiem foli i zakleić taśmą.
Nie miałem szybkozłączek do kabli, więc zrobiłem nacięcia w izolacji i przylutowałem kawałek dodatkowego przewodu (przewód czerwony do żyły zółtej "+" i przewód czerwono-czarny do żyły żółto-czarnej "-").
Kabel USB (długość 30cm) puściłem rynienką za lusterkiem, tak że całość wygląda bardzo estetycznie.
U mnie zasilanie po zamknięciu samochodu jest odcinane po około 9 minutach, włączane jest od razu po włączeniu zapłonu.
Zdjęcia tutaj:
https://www.dropbox.com/sh/qr8qj06g8jix ... jBTaI_OXTa
Na allegro kupiłem przetwornice 12V->5V USB za 7 zł.
https://allegro.pl/oferta/przetwornica- ... YWQxYzI%3D
Na drukarce 3d wydrukowałem sobie obudowę, ale można płytkę w inny sposób również zabezpieczyć, choćby owinąć kawałkiem foli i zakleić taśmą.
Nie miałem szybkozłączek do kabli, więc zrobiłem nacięcia w izolacji i przylutowałem kawałek dodatkowego przewodu (przewód czerwony do żyły zółtej "+" i przewód czerwono-czarny do żyły żółto-czarnej "-").
Kabel USB (długość 30cm) puściłem rynienką za lusterkiem, tak że całość wygląda bardzo estetycznie.
U mnie zasilanie po zamknięciu samochodu jest odcinane po około 9 minutach, włączane jest od razu po włączeniu zapłonu.
Zdjęcia tutaj:
https://www.dropbox.com/sh/qr8qj06g8jix ... jBTaI_OXTa
Frajda z jazdy