Jesteś tu nowy, przywitaj się!
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Model: Cabrio
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Szary
Re: Jesteś tu nowy, przywitaj się!
Witam wszystkich. Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem mustanga.
-
- Model: Mustang GT Saleen
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czerwony
Cześć!
Witam wszystkich i gorąco pozdrawiam społeczność MUSTANG KLUB POLSKA. Jestem po zakupie swojego Mustanga. Jest to wersja GT z 2008r. w automacie z pakietem Saleen. Do tej pory obejrzałem chyba wszystko co jest na YouTube dotyczące testów tego samochodu i powiem tyle, że większość (przynajmniej testów dziennikarskich) można włożyć między bajki. Jazda Mustangiem z V8 pod maską, to coś czego nie daje żaden samochód (w tej klasie cenowej). TO PO PROSTU UZALEŻNIA. Kiedy V8 wkręca się na obroty i zaczyna wydzierać się to po prostu kopara opada!!! Równie dobrze można jechać 100km/h i silnik cicho mruczy, co jest też przyjemnie. Mówią, że układ kierowniczy nieprecyzyjny, że jakość wykonania słaba... No comment. Miałem RX8 231km, która uchodziła wśród "kierowców i dziennikarzy" za wzór prowadzenia (rozkład mas 50:50)... Spalanie? Podobne bo tam WANKIEL 1.3 a tutaj V8 4.6., ale Mazda do Mustanga nie ma podejścia, jeżeli chodzi o przyjemność z jazdy. Co z tego że silnik w RX8 kręcił się do 9500obr/min, jak przyśpieszenie i elastyczność odbierała frajdę z jazdy, a spalanie podobne. Tutaj przy V8 wciskam gaz i po prostu odlatuje. Ktoś powie ale po zakrętach... uśmiecham się wtedy, bo po zakrętach i tak w warunkach drogowych trzeba jeździć z rozwagą i przepisami, a tutaj KOŃ daje radę bez mrugnięcia. PS. Pochwalę się że na dystansie prawie 1000km średnie spalanie mam poniżej 10 litrów, a to uznaję za wynik znakomity (wszystko trasy i 10% miasto) .
Ostatnio zmieniony 2020-03-21, 00:07 przez chris_need_for_speed, łącznie zmieniany 1 raz.
- romanus1970
- Forumowicz
- Model: GT V gen.
- Kolor: grabber orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Re: Cześć!
Witamy wszystkich nowych forumowiczów , a z powyższą wypowiedzią zgodzi się chyba 99% tubylców...(forumowiczów)chris_need_for_speed pisze: ↑2020-03-20, 18:22Witam wszystkich i gorąco pozdrawiam społeczność MUSTANG KLUB POLSKA. Jestem po zakupie swojego Mustanga. Jest to wersja GT z 2008r. w automacie z pakietem Seleen. Do tej pory obejrzałem chyba wszystko co jest na YouTube dotyczące testów tego samochodu i powiem tyle, że większość (przynajmniej testów dziennikarskich) można włożyć między bajki. Jazda Mustangiem z V8 pod maską, to coś czego nie daje żaden samochód (w tej klasie cenowej). TO PO PROSTU UZALEŻNIA. Kiedy V8 wkręca się na obroty i zaczyna wydzierać się to po prostu kopara opada!!! Równie dobrze można jechać 100km/h i silnik cicho mruczy, co jest też przyjemnie. Mówią, że układ kierowniczy nieprecyzyjny, że jakość wykonania słaba... No comment. Miałem RX8 231km, która uchodziła wśród "kierowców i dziennikarzy" za wzór prowadzenia (rozkład mas 50:50)... Spalanie? Podobne bo tam WANKIEL 1.3 a tutaj V8 4.6., ale Mazda do Mustanga nie ma podejścia, jeżeli chodzi o przyjemność z jazdy. Co z tego że silnik w RX8 kręcił się do 9500obr/min, jak przyśpieszenie i elastyczność odbierała frajdę z jazdy, a spalanie podobne. Tutaj przy V8 wciskam gaz i po prostu odlatuje. Ktoś powie ale po zakrętach... uśmiecham się wtedy, bo po zakrętach i tak w warunkach drogowych trzeba jeździć z rozwagą i przepisami, a tutaj KOŃ daje radę bez mrugnięcia. PS. Pochwalę się że na dystansie prawie 1000km średnie spalanie mam poniżej 10 litrów, a to uznaję za wynik znakomity (wszystko trasy i 10% miasto) .

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210
Witam,
Mam na imię Daniel i staram sie spełnić swoje marzenia dlatego poszukuje swojego Mustanga a forum to kopalnia informacji.
Mam na imię Daniel i staram sie spełnić swoje marzenia dlatego poszukuje swojego Mustanga a forum to kopalnia informacji.
- romanus1970
- Forumowicz
- Model: GT V gen.
- Kolor: grabber orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
witam ziomala

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210
-
- Model: Boss
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Witam wszystkich.
Łukasz ,jestem z Wrocławia.
I jestem na etapie poszukiwania Mustanga VI coupe
Łukasz ,jestem z Wrocławia.
I jestem na etapie poszukiwania Mustanga VI coupe
-
- Model: Aspirant 3.7 :)
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Hej wszystkim,
Rysiek z Warszawy, jestem na etapie poszukiwan 3.7 v6
pozdrawiam
Rysiek z Warszawy, jestem na etapie poszukiwan 3.7 v6

pozdrawiam
- macreksio
- Model: S550 Ecoboost 2016
- Kolor: Ingot Silver
Cześć,
tu Maciej z Gdańska.
Czasem ujeżdżam konika mojej ukochanej - Mustanga z 2016 Ecoboost.
Pozdrawiam!
tu Maciej z Gdańska.
Czasem ujeżdżam konika mojej ukochanej - Mustanga z 2016 Ecoboost.
Pozdrawiam!
-
- Model: Mustang
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Srebrny
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Cześć, mam na imie Damian mam 27 lat i jestem posiadaczem kucyka ze stanów 

-
- Model: S197
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: srebrny
Witam wszystkich!
Jestem Michał ze Szczecina.
Od kilku dni jestem posiadaczem srebrnego konika 4,0 V6.
Jestem Michał ze Szczecina.
Od kilku dni jestem posiadaczem srebrnego konika 4,0 V6.