Cisnienie opon awaria kontroli
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Cisnienie opon awaria kontroli
Czołem,
Wczoraj zamieniłem koła na zimowe (drugi zestaw felg) wszystko było Oki. Dzisiaj po przejechaniu ok 50 kilometrów wywaliło mi taki komunikat CIŚNIENIE OPON AWARIA KONTROLI.... gasilem zapalalem w celu skasowania komputera... Ale błąd wszedł na stałe... Co zrobić? Serwis? Czy jest jakieś czary mary z resetowaniem czujników w oponach?
Wczoraj zamieniłem koła na zimowe (drugi zestaw felg) wszystko było Oki. Dzisiaj po przejechaniu ok 50 kilometrów wywaliło mi taki komunikat CIŚNIENIE OPON AWARIA KONTROLI.... gasilem zapalalem w celu skasowania komputera... Ale błąd wszedł na stałe... Co zrobić? Serwis? Czy jest jakieś czary mary z resetowaniem czujników w oponach?
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
Re: Cisnienie opon awaria kontroli
Mam to samo co sezon, jedź do serwisu Forda w 5 min dodadzą Ci nowe czujniki z zestawu kół zimowych do pamięci komputera pojazdu. Nic za to nie płacisz.
-
- Młodszy Forumowicz
Dziękuję za szybką podpowiedź.... Lecę do serwisu
- SoSo
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kolor: Mica Shadow Black
OZZI pisze:Czołem,
ale co gasiłeś? samochód? w ustawieniach masz reset czujników cisnienia. mam dwa kompleny kół kompletnych i po zmianie wystarczy zrobić reset i już. działa. nie trzeba do serwsu jeździć.
-
- Młodszy Forumowicz
Tak gasilem samochód... Z nadzieją że po zamknięciu komputer sam ten błąd zresetuje.... Bo to działa gdy zawiesi mi się czasem SYNC. Ale masz rację... Można to zrobić samemu wchodząc w komputer i asyst. Kierowcy i reset czujników ciśnienia kół... Dowiedziałem się o tym w serwisie... Zrobilem i jest oki.Dzięki pozdrowienia.... PS Twój wydech burczy aż miło
- macek25
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT '17
- Kolor: Magnetic grey
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Nie inna częstotliwośćmjaza pisze:A czy auto z USA ma szanse dogadać się z czujnikami EU?
Cześć, sorka za wykop, ale chyba tu najbardziej pasuje. Mustang V6 ameryka 2015->.
prostowaniefelg.pl najprawdopodobniej ukradło mi czujnik ciśnienia powietrza, ale dopatrzyłem się tego po ponad pół roku, bo auto było odstawione.
Pytanie, czy można dokupić 1 szt czujnika i jak go później zaprogramować? Na co zwracać uwagę, żeby kupić amerykańca. I drugie, znacie kogoś w Wa-wie lub okolicach kto ma komputer, żeby się podłączyć i zlogować auto??
prostowaniefelg.pl najprawdopodobniej ukradło mi czujnik ciśnienia powietrza, ale dopatrzyłem się tego po ponad pół roku, bo auto było odstawione.
Pytanie, czy można dokupić 1 szt czujnika i jak go później zaprogramować? Na co zwracać uwagę, żeby kupić amerykańca. I drugie, znacie kogoś w Wa-wie lub okolicach kto ma komputer, żeby się podłączyć i zlogować auto??
Bo prawdziwy mężczyzna powinien mieć wał, a nie jakieś przeguby.
-
- Forumowicz
- Model: 2016
Uwielbiam takie posty....
Po pół roku czegoś nie ma i od razu oczerniać jakaś firmę, ze Cię „okradla”.....
Nawet nie chce mi się pisać jak Ci pomoc....
Po pół roku czegoś nie ma i od razu oczerniać jakaś firmę, ze Cię „okradla”.....
Nawet nie chce mi się pisać jak Ci pomoc....
To wydrukuj go sobie i powieś nad łóżkiem.
Bo prawdziwy mężczyzna powinien mieć wał, a nie jakieś przeguby.