BTW nadal nie wiemy czy da się zaprogramować kluczyk do S550 Forscanem... jakby się komuś jakimś cudem
Programowanie kluczyka przy pomocy FORScan
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
Nix2
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
Re: Programowanie kluczyka przy pomocy FORScan
No to cieszę się, jedna sprawa do przodu.
BTW nadal nie wiemy czy da się zaprogramować kluczyk do S550 Forscanem... jakby się komuś jakimś cudem
udało, niech się ( najlepiej po fakcie) pochwali 
-
reactor
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Kolor: Shadow Black
raczej będziesz musiał poczekać, aż ja kluczyk kupie... Sam widzisz, że tu aż 3 osoby się wypowiadają na forum
Bedę chciał go zaprogramować samemu przy użyciu ogól dostępnych środków/programów, ale to nie teraz..
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
-
przem
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2016 GT PP
- Silnik: V8 5.0
Jeśli masz tylko jeden kluczyk to chyba nie da się zaprogramować drugiego. To wynika ze względów bezpieczeństwa. W przeciwnym razie jadąc np do mechanika on mógłby zaprogramować sobie klucz do Twojego auta a tak to drugi klucz masz w domu, jeździsz tylko z jednym. Jeśli jednak w jakiś magiczny sposób uda Ci się to zrobić mając tylko jeden oryginalny klucz to daj znać.
-
Nix2
- Forumowicz
Oczywiście, że się da, no tylko nie Forscanem dla VI gen.
-
przem
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2016 GT PP
- Silnik: V8 5.0
Chodziło mi o VI gen i Forscan
Wiadomo, że są specjaliści co to zrobią bez problemu ale samemu darmowymi programami może być ciężko.
-
reactor
- Forumowicz
Pytanie jest tylko teraz takie, czy da się zrobić to samemu posiadając jedynie interfejs OBD i ogólnodostępne oprogramowanie do tych interfejsów (jak np FORScan, którym jak do tej pory wszystko porobiłem i zmieniłem w aucie) czy niestety musi to być interfejs i/lub oprogramowanie które kosztuję i na które nie każdy z nas ma ochotę i chęć wydania kasy (przykładowo 2000zł), bo taniej, szybciej i lepiej będzie dać komuś 100-200zł za wykonaną usługę.
-
reactor
- Forumowicz
Jak kupię kluczyk to zainteresuje się tematem i jak się uda, to tutaj to opiszę, ale możliwe, że komuś to zostawię, bo gdzieś coś czytałem na zachodnich forach, że coś komuś się udało innym nie i pokasowali wszystkie kluczyki zostając w czarnej d...
Nie wiem czy będę chał za te 100zł ryzykować.
Ten temat powstał z powodu zdjęcia zabezpieczenia rodzicielskiego MyKey, o którym do tej pory wszyscy pisali, że są niezbędne 2 kluczyki! Udało się wyłączyć zabezpieczenie posiadając tylko jeden kluczyk i to byłą dla mnie najważniejsze! A sam kluczyk drugi oczywiście przydałby się na wszelki wypadek, ale nie mam na to obecnie parcia - mam jeszcze inne wydatki związane z autem ;P
Ten temat powstał z powodu zdjęcia zabezpieczenia rodzicielskiego MyKey, o którym do tej pory wszyscy pisali, że są niezbędne 2 kluczyki! Udało się wyłączyć zabezpieczenie posiadając tylko jeden kluczyk i to byłą dla mnie najważniejsze! A sam kluczyk drugi oczywiście przydałby się na wszelki wypadek, ale nie mam na to obecnie parcia - mam jeszcze inne wydatki związane z autem ;P
Ostatnio zmieniony 2020-02-15, 11:48 przez reactor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nix2
- Forumowicz
Ja dalej stawiam, że Forscanem, ani innym softem się nie da, no ale poczekajmy.
Najtańszy programator kluczy ( sprzętowy) dla 2015-17 -H100, kosztuje ok 1200zł więc go raczej nie kupię
Najtańszy programator kluczy ( sprzętowy) dla 2015-17 -H100, kosztuje ok 1200zł więc go raczej nie kupię
-
reactor
- Forumowicz
A wiesz... Przecież można sobie w inny sposób ZA DARMO! każdy kluczyk do każdego auta!
Kupić, zaprogramować i zwrócić... Mamy na to 14dni ;P