Programowanie kluczyka przy pomocy FORScan
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Shadow Black
Re: Programowanie kluczyka przy pomocy FORScan
A jak to rozpoznać przed zakupem kluczyka? Jakimi numerami się różni, aby nie kupić od EU...
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Kolor: Deep Impact Blue
Tego nie wiem, ale Ty masz manuala ? Bo gdyby to był automat, to chyba wersje EU nie miały zdalnego odpalania, a więc byłby kluczyk 5 przycisków.
Często sprzedawca programuje też kluczyki, więc wtedy dostaniesz info o wersji. Jak jesteś napalony na kluczyk od ręki
to podzwoń po sprzedawcach z olx/allllllgro i popytaj czy kluczyk jest US i na dodatek czy sam go sobie Forscanem zaprogramujesz.
Ja też mam 1 kluczyk ( automat, US) ale na dziś jeszcze się wstrzymać muszę z zakupem.
Często sprzedawca programuje też kluczyki, więc wtedy dostaniesz info o wersji. Jak jesteś napalony na kluczyk od ręki
to podzwoń po sprzedawcach z olx/allllllgro i popytaj czy kluczyk jest US i na dodatek czy sam go sobie Forscanem zaprogramujesz.
Ja też mam 1 kluczyk ( automat, US) ale na dziś jeszcze się wstrzymać muszę z zakupem.
-
- Forumowicz
Napalony nie jestem i nie mam parcia tym złodziejom płacić nie wiadomo ile! Ceny mają kosmiczne nawet 1000zł! Po prostu robiąc swoje auto, nie wiem kiedy i jak uruchomiłem kontrolę rodzicielską no i to jest bardzo irytujące... Tak wiec kluczyk jest mi niezbędny, tylko niekoniecznie na już, bo autko i tak sobie "zimuje" 

-
- Forumowicz
Ok, ale był wątek, jak bez drugiego kluczyka zdjąć blokadę, za pomocą programu xxxOBD... nie mogę tego wątku znaleźć, ale był na 100%.
-
- Forumowicz
Nix.... Ja kiedyś tego szukałem i podobno nie ma takiej możliwości! I wszyscy o tym wszędzie pisali, więc z przymusu wątek powstał o kluczyku dodatkowym i jego programowaniu... Jeśli faktycznie gdzieś coś o tym czytałeś, bo proszę weź to znajdź... Może ktoś się tutaj jeszcze wypowie odnosnie zdjecia tej blokady... (Sam widzisz NIX ile tu aktywnych osób jest... Elita...)
-
- Forumowicz
Dzięki! Nie mam tylko takie urządzenia.. Trzeba będzie zakupić... Swoją drogą zaskoczyło mnie bardzo, że ten temat jest świeży i że był poruszony kilka dni przed moim starym tematem we wrześniu 2019... Nie wie jak i czemu tego wtedy nie zauważyłem... No ale jeszcze dziwniejsze jest to, że nikt wtedy nawet o tym nie wspomniał i nic nie napisał... Już wtedy mogłem się z tym dawno uporać jeśli to działa...
-
- Forumowicz
No tak, "zwykły" interfejsik na ELM 327 wystarczy, musi mieć tylko tryb "HI" i "LOW" czyli przełącznik, lub droższa wersja
z automatycznym przełączaniem protokołów. Wtedy parę rzeczy możesz sobie też Forscanem ustawić
z automatycznym przełączaniem protokołów. Wtedy parę rzeczy możesz sobie też Forscanem ustawić

-
- Forumowicz
Ja mam dokładnie to co w poniższym linku... Da się przy użyciu tego skasować te ograniczenie?
https://allegro.pl/oferta/stn1170-elm32 ... 7551505668
Ewentualnie ten mógłby być? Mam przesyłkę za free jak coś wybiorę za minimum 40zł, więc może to by ewentualnie kupił i sprawdził
https://allegro.pl/oferta/interfejs-vga ... 8741113579
Ten przełącznik to chyba HS i MS, a nie HI i LO....
https://allegro.pl/oferta/stn1170-elm32 ... 7551505668
Ewentualnie ten mógłby być? Mam przesyłkę za free jak coś wybiorę za minimum 40zł, więc może to by ewentualnie kupił i sprawdził

https://allegro.pl/oferta/interfejs-vga ... 8741113579
Ten przełącznik to chyba HS i MS, a nie HI i LO....
-
- Forumowicz
Tak, taki Viaken to bardzo dobry fejs, od strony sprzętowej pasi i ma automatyczne przełączanie, oczywiście chodziło o
HS i MS. To jednak czy "sposób" zadziała nie zależy od interfejsu
Jak w ogóle działa to działa na każdym kompatybilnym fejsie.
HS i MS. To jednak czy "sposób" zadziała nie zależy od interfejsu

-
- Forumowicz
no tylko jest jeden mały problem... Tam autor mówi o aplikacji na androida FordSys i połączeniu bezprzewodowym z telefonem... No ja nie mam takiej możliwości swoim viakenem. No chyba że by była taka sama aplikacja na Windows
-
- Forumowicz
No tak, to można by spróbować. czy Viaken nie połączy się przez kabelek USB-OTG z komórką, jeśli nie, trzeba szukać interfejsu na BT ...
-
- Forumowicz
Problem w tym, że nigdzie nie mogłem znaleźć OTG, ale już się udało! Dzwoniłem też do brata i on ma jakiś wynalazek na bluetotch, jakiegoś ELMa tylko nie wiem jakiego i czekam aż wróci... To konieczne aby był HS i MS? Nigdzie tam nie zauważyłem, by to było wymagane, a nie wiem co ma brat, gdyby mój viaken nie ruszył...
-
- Forumowicz
Raczej będzie potrzebne, bo niektóre moduły łączą się TYLKO po HS, a niektóre TYLKO po MS, zależy z jakim modułem
będziesz się łączył. Ten fejs po BT też może mieć jednak automatyczne przełączanie, bo to zależy od jego chipsetu( droższe mają auto, tańsze nie )
będziesz się łączył. Ten fejs po BT też może mieć jednak automatyczne przełączanie, bo to zależy od jego chipsetu( droższe mają auto, tańsze nie )
-
- Forumowicz