Parujące reflektory
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Parujące reflektory
Witam. Czy spotkaliście się z parujacymi reflektorami w modelu 15-17 ? Pytanie dotyczy zwłaszcza lamp Made in China z allegro gdzie sprzedający ma ich w sprzedaży 200 kompletów... twierdzi że nigdy nie miał takich sygnałów co do jakości. Z tego co słyszałem to nawet oryginały potrafią parować.
Re: Parujące reflektory
Coś jest na rzeczy bo te reflektory nie mają wogole odpowietrznikow w przeciwieństwie do innych marek w których jest ich po kilka. ... ciekawe.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Szary Metalik J7
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ja mam oryginał i też paruja najbardziej jak jest duża wilgotność albo szybka zmiana różnicy temperatury... Np wyjeżdżam z ciepłego garażu na mróz... Lub po wizycie na myjni z ciepłą wodą oczywiście.... Wyjeżdżam na mróz i zaparowane
- kovi128
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Guard Green
Też mam ten problem... czy jest sens bawić się w rozbieranie takiej lampy? ponowne sklejenie?
-
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Kona Blue
Wymienilem na nowe oryginaly USA i tez paruja 
Ogolnie te lampy w porownaniu do innych aut wygladaja na slabej jakosci. Sam klosz jest dziadowski i jego osadzenie na obudowie.
Inne lampy wygladaja na trzymajace sie kupy chodz i w inhych markach miewalem delikatne parowanie w autach nowych salonowych.

Ogolnie te lampy w porownaniu do innych aut wygladaja na slabej jakosci. Sam klosz jest dziadowski i jego osadzenie na obudowie.
Inne lampy wygladaja na trzymajace sie kupy chodz i w inhych markach miewalem delikatne parowanie w autach nowych salonowych.
- kovi128
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang VI
- Kolor: Guard Green
A czy ktoś miał te lampy?
https://jgdattack.eu/reflektory-przedni ... 7-usa.html
Ponoć mają homologacje. Czy one też parują?
https://jgdattack.eu/reflektory-przedni ... 7-usa.html
Ponoć mają homologacje. Czy one też parują?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 3.7 2017
- Kolor: Lightning Blue
Jak nie mają wentylacji to może ponawiercać dziurki i gotowe
Oglądałem dwa tej zimy. Jeden miał zaparowane oba reflektory, drugi o dziwo tylko jeden. Oprócz zaparowanych reflektorów woda skroplona w bagażniku na klapie i po bokach na ćwiartkach, pod filcem. Jakaś groza. Klapa od wewnątrz już zaczęła korodować na zgrzewach. Niby blachy galwanizowane a ruda robi co chce w aucie z 2017.

-
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Kona Blue
Dziurki moze bylyby i dobrym pomyslem ale zawsze przez nie wejdzie dodatkowo woda. Jak to woda zawsze znajdzie sobie droge.
Trzeba przyjac ze ten typ tak ma w tym przypadku i po sprawie
Trzeba przyjac ze ten typ tak ma w tym przypadku i po sprawie