Mustang 2015-zabezpieczenie antykorozyjne!
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- brys
- Forumowicz
- Model: Premium Pony 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Grabber Blue
Re: Mustang 2015-zabezpieczenie antykorozyjne!
Ja będę w tym tygodniu kładł na podwozie w swoim powłokę Perma Film w wersji Transparent, czyli przezroczystą. Wtedy i jest zabezpieczenie i widać co się dzieje 

Borla ATAK + BBK Long Tubes + BBK X-pipe + SLP High Flow Cats // Most 3.73 // JLT Carbon CAI // Power Stop Z26 Extreme // Eibach Sportline // Eibach Camber Bolts // J&M Panhard Bar // Stillen Chin Spoiler // SVE 19"
Tuned by HD Customs
Tuned by HD Customs
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Kolor: Shadow Black
ooo albo ewentualnie takie coś.... Jakaś przeźroczysta powłoka... Moim zdaniem najlepsze wyjście, jeśli komuś zależy na jakimś zabezpieczeniu antykorozyjnym... Aczkolwiek, lepiej same sobie takie coś nałożyć i mieć pewność, że preparat został wszędzie rozlany odpowiednio
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
- Midnite Tom
- Forumowicz
- Model: 94 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
Czytałem o tym środku i podoba mi się. Schnie do sucha, można kłaść natryskiem, wałkiem i pędzlem. Daje grubą warstwę i co najważniejsze przezroczystą- widać co się pod spodem dzieje. Szukam zakładu który zabezpieczy mi tym samochód, sam nie dam rady bo trzeba zdjąć bak i podczyścić istniejącą już rdzę (IVgen).
Znacie może zakład robiący antykorozję perma filmem? Możliwie w okolicach świętokrzyskiego.
- brys
- Forumowicz
Ja już mam nałożone. Jak bedzie okazja wjechac na kanał / podnosnik to zrobie jakies zdjecia. Ogolnie nakładał mi to kolega blacharz-lakiernik, auto na podnośniku, prosta sprawa podobno 

Borla ATAK + BBK Long Tubes + BBK X-pipe + SLP High Flow Cats // Most 3.73 // JLT Carbon CAI // Power Stop Z26 Extreme // Eibach Sportline // Eibach Camber Bolts // J&M Panhard Bar // Stillen Chin Spoiler // SVE 19"
Tuned by HD Customs
Tuned by HD Customs
- smerf
- Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT/1995r/silnik 5.0L/automatic
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Panowie mam pytanie do osób które kupowały w ostatnim czasie nowe Mustangi w Polsce jak jest obecnie z tym zabezpieczeniem antykorozyjnym bo na początku z tego co wiem była lipa totalna.
Galeria zdjęć http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Model: S550 FL GT
- Kolor: Twister Orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Jakie by nie było ja i tak mam zamiar zabezpieczyć konia. Na razie będzie daily car ale po leasingu chce go zostawić dla funu i jazdy w ciepłe dni. Ma ktoś kogoś godnego polecenia do takich robót w Łodzi lub okolicach?
- smerf
- Forumowicz
- Kontakt:
Ale mnie interesuje jak to wygląda w nowym z salonu czy jest tylko pomalowany lakierem jak z zewnątrz bo mój z 1995r taki był po 3 latach była totalna porażka. Dlatego pytam. Bo drugi raz nie dam się zrobić w h........
Galeria zdjęć http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
- smerf
- Forumowicz
- Kontakt:
Odpowiedzi niema czyli chyba lipa jest......
-
- Model: GT VI gen
- Kolor: Biała Perła
Też szukam kogoś w Łodzi kto robi takie zabezpieczenia jakąś substancją transparentną, a nie barankiem.
- brys
- Forumowicz
Ale w czym problem? Idziecie do typa co robi barankiem i pytacie, czy jak mu przywieziecie inne transparentne środki to wam nimi pomaluje. Typ sie zgadza, mowi pewnie cos o tym, że to na wasza odpowiedzialność bo baranek najlepszy, po czym maluje Fluid Filmem i wszyscy zadowoleni 

Tuned by HD Customs
Tuned by HD Customs
-
- Model: GT VI gen
- Kolor: Biała Perła
Zabezpieczenie wykonałem finalnie w Warszawie preparatem Krown T40 czy działa wyjdzie w praniu pewnie po sezonie. Póki co kapie do dzisiaj substancja zabezpieczająca
więc nie żałowali Panowie specyfiku.
Po sezonie zweryfikuję co i jak to działa i ile warte

Po sezonie zweryfikuję co i jak to działa i ile warte

- ku8ar
- Model: Convertible, 2015
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Kolego Patryk1980, i jak z tym Krown T40? Zostało coś z tego zabezpieczenia?
- Midnite Tom
- Forumowicz
- Model: 94 GT
- Kolor: czarny