Ubezpieczenie AC
Ubezpieczenie AC
Cześć wszystkim, rozglądam się za Mustangiem GT 2015-2016 sprowadzonym z USA.
Czy miał ktoś z was problem z zakupem ubezpieczenia AC? W sensie, że ubezpieczalnia robiła problemy ponieważ samochód sprowadzony jest z USA.
Czy miał ktoś z was problem z zakupem ubezpieczenia AC? W sensie, że ubezpieczalnia robiła problemy ponieważ samochód sprowadzony jest z USA.
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Shadow Black
Re: Ubezpieczenie AC
To zależy jak by na to spojrzeć.... Na moim przykładzie OC mam wyliczone na poniżej 1000zł, co mnie bardzo ucieszyło! Zapytałem jeszcze o AC i... Mnie zamurowało.... Nigdy wcześniej nie miałem AC i nie mam żadnych zniżek, więc może stąd taka chora kwota... 16000zł... Nie pytaj gdzie, bo kwota, którą usłyszałem sprawiła, że już zapomniałem o AC i nawet nie myślę o tym.
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
-
- Forumowicz
- Model: 2016
- Silnik: V8 5.0
Żadnych problemów, trzeba popytać między ubezpieczylniami no i wiek i zniżki grają kluczową rolę.... Ja za pełen pakiet płacę poniżej 4kzł....
Niektóre firmy poprostu nie mają w swoim targecie pewnych aut, albo pewnej grupy wiekowej i dają zaporowe ceny - tak jak te 16kzł.....
Niektóre firmy poprostu nie mają w swoim targecie pewnych aut, albo pewnej grupy wiekowej i dają zaporowe ceny - tak jak te 16kzł.....
-
- Forumowicz
- Model: GT S550 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Orange Fury
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Dokładnie to mi powiedziała jedna firma, co dała taką cenę. Nie chcą odmawiać ubezpieczenia, ale jeżeli nie pasujesz do ich modelu klientów to Ci nie powiedzą "Nie", tylko dadzą taką cenę abyś po prostu zrezygnował.
-
- Forumowicz
- Model: 3.7 2012
- Kolor: smerf
Generali bardzo lubi amerykanów, płacę mniej niż 2 kzł za pełny pakiet z najwyższym assistance (65% zniżek)
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Kolor: Shadow Black
Kolego to poczytaj opinie o Generali i upewnij się że Twoje auto jest całkowicie bez zarzutu! (czy np ma wszystkie lampy z homologacją, albo czy jakiekolwiek dodatki które masz są zgodne z konstrukcją i specyfikacją producenta - są montowane przez niego w UE, czy felgi są zgodne z tymi co producent montuje - oryginalne, to samo rozmiar ogumienia itp, itd) Mowie Ci o tym, ponieważ niejednokrotnie się spotkałem z tym, że ludziom nie wypłacają i szukają gdzie się tylko da i co się da, by tylko nie wypłacić! Moja siostra miała koleżanki z pracy ubezpieczone w Generali u mnie też jest Generali... Co jakiś czas co chwile słyszę, że Generali nie wypłaciło! Mało tego, kierownik nam powiedział sam, że planują już zmienić ubezpieczyciela dla nas, bo mimo iż ma najlepsze ceny na rynku i najlepsze pakiety, to mało kto coś u nich ugrał i wszyscy się skarżą do kard i gdzie się da! Przestrzegam wszystkich przed Generali i przeczytajcie umowę zanim ją podpiszecie!
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
-
- Forumowicz
- Model: 3.7 2012
- Kolor: smerf
Może i tak jest, ale gdzieś trzeba się ubezpieczyć. Na dobrą sprawę to u wszystkich występują takie kwiatki. Ja podchodzę do tego tak:
Niezadowolony klient jest głośniejszy, zadowolony cicho siedzi. Mam nadzieje że nie będę musiał korzystać, a jeśli to "jakoś to będzie"
To jak z kupnem samochody i opiniami na forach, gdzie i o co by nie zapytać- tragedia panie, sypie się na potęgę. A 95% ludzików jeździ i nic sobie z tego nie robi.
Niezadowolony klient jest głośniejszy, zadowolony cicho siedzi. Mam nadzieje że nie będę musiał korzystać, a jeśli to "jakoś to będzie"
To jak z kupnem samochody i opiniami na forach, gdzie i o co by nie zapytać- tragedia panie, sypie się na potęgę. A 95% ludzików jeździ i nic sobie z tego nie robi.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Pomorze
To jeszcze tylko ja, jutro ubezpieczam mojego konika koszt oc 1000zł jak u kolegi aaa ac 4500zł w Proama troszkę szok ale wydaje mi się ze warto bo pierwszy ślizg iii może być
- ku8ar
- Model: Convertible, 2015
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Zajmowałem się dzisiaj ubezpieczeniem swojego kuca (V6, 2015 rok, "amerykaniec"). W AXA w ogóle nie chcieli dać AC. W PZU zaproponowali 10k PLN. W końcu udało mi się wziąć OC+AC w LINK4 za niecałe 3k.
-
- Model: Convertible, 2015
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Lubelska