Wymiana tylnych świateł z USA na EU gen VI po 2015r
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Wymiana tylnych świateł z USA na EU gen VI po 2015r
Hej
Chciałbym kupić europejskie światła do tyłu do Mustanga z USA gen VI rocznik 2016 i mam pytanie:
Czy światła EU pasują do auta z USA (w sensie wtyczki) bo jeżeli chodzi o same lampy to chyba pasują?
Czy trzeba coś przeprogramowywać żeby światła prawidłowo działały czy po prostu wystarczy wpiąć i gotowe?
Z góry dzięki!
Pozdro

Chciałbym kupić europejskie światła do tyłu do Mustanga z USA gen VI rocznik 2016 i mam pytanie:
Czy światła EU pasują do auta z USA (w sensie wtyczki) bo jeżeli chodzi o same lampy to chyba pasują?
Czy trzeba coś przeprogramowywać żeby światła prawidłowo działały czy po prostu wystarczy wpiąć i gotowe?
Z góry dzięki!
Pozdro
Re: Wymiana tylnych świateł z USA na EU gen VI po 2015r
Chcesz zmienić bo podobają Ci się białe klosze EU (nie wierzę...  ) czy chcesz po prostu mieć europejskie światła? Jeżeli to drugie, to sugeruję Ci przeróbkę tych co masz na europejskie, z zachowaniem czerwonych kloszy i sekwencyjnych kierunkowskazów etc. u naszego forumowego kolegi Pawła (Canigga) w hd-customs w Opolu. Będziesz miał o wiele ładniejsze, sekwencyjne, czerwone z zewnątrz światła i zgodne z polskimi przepisami (z pominięciem homologacji).
) czy chcesz po prostu mieć europejskie światła? Jeżeli to drugie, to sugeruję Ci przeróbkę tych co masz na europejskie, z zachowaniem czerwonych kloszy i sekwencyjnych kierunkowskazów etc. u naszego forumowego kolegi Pawła (Canigga) w hd-customs w Opolu. Będziesz miał o wiele ładniejsze, sekwencyjne, czerwone z zewnątrz światła i zgodne z polskimi przepisami (z pominięciem homologacji).
Sam przerabiałem w swoim i jestem zadowolony.
A z tego co wiem EU nie pasują do US bez przeróbek i tak (inne wiązki).

) czy chcesz po prostu mieć europejskie światła? Jeżeli to drugie, to sugeruję Ci przeróbkę tych co masz na europejskie, z zachowaniem czerwonych kloszy i sekwencyjnych kierunkowskazów etc. u naszego forumowego kolegi Pawła (Canigga) w hd-customs w Opolu. Będziesz miał o wiele ładniejsze, sekwencyjne, czerwone z zewnątrz światła i zgodne z polskimi przepisami (z pominięciem homologacji).
) czy chcesz po prostu mieć europejskie światła? Jeżeli to drugie, to sugeruję Ci przeróbkę tych co masz na europejskie, z zachowaniem czerwonych kloszy i sekwencyjnych kierunkowskazów etc. u naszego forumowego kolegi Pawła (Canigga) w hd-customs w Opolu. Będziesz miał o wiele ładniejsze, sekwencyjne, czerwone z zewnątrz światła i zgodne z polskimi przepisami (z pominięciem homologacji).Sam przerabiałem w swoim i jestem zadowolony.
A z tego co wiem EU nie pasują do US bez przeróbek i tak (inne wiązki).
Przede wszystkim chcę mieć europejskie światła, a druga sprawa przezroczyste klosze bardzo mi się podobają, czerwone też ale troszeczkę mniej  no ale to kwestia gustu
 no ale to kwestia gustu 

no ale to kwestia gustu
 no ale to kwestia gustu 
- 

keraj211
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015 V6 3.7 US
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Oxford White
Kostka pasuje, ale będziesz potrzebował modułu który użyjesz zamiast tego w lampie(on sprawdza czy obecna jest prawidłowa lampa), dostaniesz go u Canigga, podobno prosty montaż.

- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Do tego są jeszcze moduły które powodują, że auto nie odłączy lampy z powodu złego obciążenia, lampa EU bierze mniej prądu niż US i sterownik co jakiś czas ją rozłącza. W zestawie są dwa emulatory, dwa moduły do wyrównania obciążenia, kable, wtyczki US (na wymianę, z powrotem potrzebuję EU), instrukcja.

Mam podobny problem czy ktoś oferuje takie moduły  do Lamp europejskich i jaki jest orientacyjny koszt takich przeróbek

- 

Tiburon77
- Model: 2018 convertible 2,3
- Kolor: Ruby Red
Witam. A jak to wygląda z lampami przód w polifcie 2018. Co trzeba zrobić aby zamontować lampy EU do mustanga USA?

- 

Hooch180
- Forumowicz
- Model: GT S550 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Orange Fury
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
@Tiburon77 - Też mnie zastanawia jak jest z przednimi lampami EU LED. One nie mają spryskiwaczy więc pewno świecą słabiej niż te w USA. Czy da się jakoś lampy EU "podkręcić"?

- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
tak, nie pasują. Trzeba przerobić instalację w lampie w środku. Świecą jak xenon 25 watt, więc nie mają spryskiwaczy, ale mają lepiej skupione światło.

- Kratos
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT Fastback
- Kolor: Kolorowy
Lampy EU nie da się podkręcić, bo to po prostu słabszy żarnik 25W (dzięki temu nie musi mieć spryskiwaczy). Nie wgłębiałem się w temat, ale ponoć nie idzie też na zasadzie p&p zainstalować mocniejszego żarnika 35W tak jak w wersji USA.
- 

Hooch180
- Forumowicz
@Kratos - Pytałem o lampy LED nie o Xenony.

Czyli nie da się uzyskać w łatwy sposób więcej światła z lamp LED w Europie?
- 

caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
xenox usa ma przetwornice 35W a EU 25W  i maja inne palniki

- 

Hooch180
- Forumowicz
A da się przełożyć Plug & Play przednie lampy LED z Amerykańskiego Mustanga 2019 do Europejskiego 2019? Bo z tego co widziałem, to świecą wyraźnie lepiej.