Pompa wody do silnika 3.7....
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Shadow Black
Pompa wody do silnika 3.7....
Panowie czym się różni pompa z kołem pasowym na 3 i 4 śruby? U mnie jest pompa wody z kołem pasowym na 3 śruby, a w necie widzę że są też pompy z kołem pasowym na 4 śruby. Co to za zmiana? Jakas modyfikacja pompy? Ktora z nich jest nowszą wersją i czy obie pompy w całość i są zamienne? Jedną i drugą będzie pasować do mojego silnika?
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
Re: Pompa wody do silnika 3.7....
Nie wiem czy to ta sama częśc co w s197 (V gen.) ale tam była poprawka związana z odpowietrznikiem na wężu prowadzącym do zbiorniczka wyrównawczego. Wcześniej jego brak powodował pęcherzyki powietrza, kawitację i przedwczesne zużycie uszczelnień - ciekło. Ja zmieniłem starą pompę na poprawiony model. Stara miała 4 śruby, nowa 3, pasuje. Ale to może nie być decydujące, szukaj po numerze części zawsze i po zaworku na wężu, stara go nie miała. Ale jak wymieniasz samą pompę bez węża to w sumie nie ma znaczenia...
Polecam rockparts.com, miałem pompę w 4 dni i taniej niż w PL.
Polecam rockparts.com, miałem pompę w 4 dni i taniej niż w PL.
-
- Forumowicz
- Model: MUSTANG VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Shadow Black
Dzięki Matt za info co do sklepu! Pewnie skorzystam
Teraz tylko czekam no potwierdzenie Twoich słów lub inną wersję co do różnicy między pompą na 3 i na 4 śruby...
EDIT: jak wchodzę na tą stronę z częściami to niestety mam taki komunikat... "Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (29)"

EDIT: jak wchodzę na tą stronę z częściami to niestety mam taki komunikat... "Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (29)"
Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r
Sorry, machnąłem się pisząc adres z pamięci. Poprawny to:
https://www.rockauto.com
A zmiany pompy wody dotyczą fordowskie Technical Service Bulletins:
TSB 14-0212
TSB 16-0074
i tam powinieneś znaleźć # nowej części.
https://www.rockauto.com
A zmiany pompy wody dotyczą fordowskie Technical Service Bulletins:
TSB 14-0212
TSB 16-0074
i tam powinieneś znaleźć # nowej części.