Witam. Robił ktoś pomiary na hamowni Mustanga GT 5.0 421 KM automat 2016r? Miałem dzisiaj robione 6 pomiarów we Wrocławiu. Pomiarowiec nie mogl sobie poradzić z hamowaniem auta i mówił ze ciężko w wersji z automatem osiągnąć fabryczna moc. Najpierw 4 proby były zawyżone na moc ok.800 km. Nastepnie po telefonie do producenta hamowni Vtech i ustawieniu hamulca wyszły 2 pomiary: 338 KM (507 Nm) oraz 362 KM (499 Nm). Modyfikacje jakie mam to dolot Steeda Pro Flow oraz wydech Mishimoto Street Axle-back.
wykres z hamowni:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/ef889f363af3549d

Pomiar na hamowni
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- 

dtox
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
Re: Pomiar na hamowni
Bo vtech to gowno nie hamownie. Tak wlasnie na zalaczonym obrazku stales sie posiadaczem 800 konnego Mustanga. 
Tak wlasnie dymaja klientow, a Wy za to pieknie placicie.
Zamiast poczytac wczesniej...

Tak wlasnie dymaja klientow, a Wy za to pieknie placicie.
Zamiast poczytac wczesniej...
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
@dtox
Obsługiwałeś chociaż jedną hamownię? Wykresy z hamowni kołowych moc i moment pokazują umownie. Dużo zależy od ustawień. Hamowni kołowych używa się raczej do sprawdzenia efektów przed i po modyfikacjach, a nie faktycznych osiągów silnika. Do tego służą już hamownie silnikowe, momentomierze etc

Obsługiwałeś chociaż jedną hamownię? Wykresy z hamowni kołowych moc i moment pokazują umownie. Dużo zależy od ustawień. Hamowni kołowych używa się raczej do sprawdzenia efektów przed i po modyfikacjach, a nie faktycznych osiągów silnika. Do tego służą już hamownie silnikowe, momentomierze etc
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
						Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- 

dtox
- Forumowicz
Tak. Przez kilka lat mialem do czynienia z hamowniami. Vtech to najgorsze z mozliwych, inercyjne rolki, ktore pokazuja to, co operator ustawi.

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Zależy od przeznaczenia takiej hamowni. Jak operator ustawi dobrze to i wykres wyjdzie dobry. My testujemy napędy elektryczne i się sprawdza. Jeżeli hamownie się dobrze ustawi to potem już z górki  Nie wiń producenta przez pryzmat nieogarniętego operatora
 Nie wiń producenta przez pryzmat nieogarniętego operatora 

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
						Ciągle się z nim bawię
Dzieci go lubią
- clo27
- Forumowicz
- Model: s550 gt 18
- Kolor: BlackyWhite
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
r performance

BlackyWhite by CLO - Mustang GT 2018
http://forum.mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?t=17369#p230638
						http://forum.mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?t=17369#p230638
- 

Alfa2010
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Hej. Podłączę się do tematu. Ja hamowałem w gdańsku w tuneup i też wyszło słabo bo podobno w 4.6 nigdy nie pokaże mocy fabrycznej tylko zawsze zaniżoną i taką właśnie pokazał 270KM  , tylko że ja mam zmieniony dolot i kolektory więc powinno być około 340KM. Powiedzieli że przyczyna leży gdzieś w zapłonie i na tym się temat skończył, także jak ktoś chce tylko sprawdzić to spoko miejscówa. Po głębszej analizie podobno nie mam zrobionego programu do modyfikacji. Może ktoś mi pomoże w tej kwestii w okolicy Gdańska ?
 , tylko że ja mam zmieniony dolot i kolektory więc powinno być około 340KM. Powiedzieli że przyczyna leży gdzieś w zapłonie i na tym się temat skończył, także jak ktoś chce tylko sprawdzić to spoko miejscówa. Po głębszej analizie podobno nie mam zrobionego programu do modyfikacji. Może ktoś mi pomoże w tej kwestii w okolicy Gdańska ?

, tylko że ja mam zmieniony dolot i kolektory więc powinno być około 340KM. Powiedzieli że przyczyna leży gdzieś w zapłonie i na tym się temat skończył, także jak ktoś chce tylko sprawdzić to spoko miejscówa. Po głębszej analizie podobno nie mam zrobionego programu do modyfikacji. Może ktoś mi pomoże w tej kwestii w okolicy Gdańska ?