Czujnik sensor uderzeniowy przod
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: VI
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Biały
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Czujnik sensor uderzeniowy przod
Cześć, dotarł do mnie mustang z usa 2015r 3.7. Niestety nie ma kostki do czujnika uderzeniowego czy ktos wie jak podłączyć ten czujnik (Lewy przód pas górny ) jeśli kostka która do niego przychodzi się rozsypala- zostały same dwa kabelki. Czy to jest obojętne który kabelek podepne pod który pin? Poniżej zdjęcie
-
- Forumowicz
- Model: 3.7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: smerf
Re: Czujnik sensor uderzeniowy przod
Z pamięci pewnie nikt nie wie, a żeby to sprawdzić trzeba zdjąć osłonę pasa, odłączyć akumulator i tym podobne zabawy. W teorii będzie to obojętne. Czujnik to element rezystancyjny który pod wpływem uderzenia (na zasadzie bezwładności) zmienia opór wewnętrzny. I na tej podstawie sterownik "ocenia" siłę uderzenia i decyduje co dalej (odpalamy czy nie
)
Nic się nie stanie jak je pomylisz. A jeśli się upierasz żeby było prawilnie to jutro mogę się poświęcić i zajrzeć do swojego, ale uprzedzam że jeśli będzie za dużo komplikacji to odpuszczę.

Nic się nie stanie jak je pomylisz. A jeśli się upierasz żeby było prawilnie to jutro mogę się poświęcić i zajrzeć do swojego, ale uprzedzam że jeśli będzie za dużo komplikacji to odpuszczę.