[Masiewa] convertible 65 v8 reanimacja
Moderatorzy: Hans, Pavulon_, Pavulon_, Hans
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
z tym rozwiercaniem to żartowałemMasiewa pisze:Pavulon ,
wysyłam zdjęcia na twoją skrzynke to będziesz wiedział czemu rozwiercałem

szlify to (jak pisze 6t07t) rzecz zupełnie normalna, często konieczna żeby na kolejne lata rumak skakał

podesłałem zwrotnie foty, mozesz wstawiać, silnik faktycznie wygląda 'ciężko' ale przy tych autach to norma, kolektor możesz zostawić raczej oryginalny (chyba że mocno chcesz zmieniać ale jest z nim coś nie tak).
-
- Model: covertble 65
- Silnik: inny V8
- Kolor: white wimbledon
Re: [Masiewa] convertible 65 v8 reanimacja
do 6t07t
Witam kolego
Potrzebuje porady jestem nowicjuszem w mustangach no i mam troche inne podejście do tematu .Mam zamiar zamówi w mustangunloimiteds wspomaganie B999020, resory GT66C,zawiechy FEKS4,hamulceA120P,BK66R1 mój mustang to 65 convertible V8 orginalnie brak wspomagania
Witam kolego
Potrzebuje porady jestem nowicjuszem w mustangach no i mam troche inne podejście do tematu .Mam zamiar zamówi w mustangunloimiteds wspomaganie B999020, resory GT66C,zawiechy FEKS4,hamulceA120P,BK66R1 mój mustang to 65 convertible V8 orginalnie brak wspomagania
- CzyTyTez
- Forumowicz
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: vintage burgundy
- Kontakt:
u mnie szlif wału, który był robiony do zakupionych uprzednio panewek (o wcześniej skonsultowanym wymiarze) kosztował ok. 400-450zł, panewki to już zależy to już zależy gdzie kupisz, nawet mam jedne do zbycia.
polecam dokładne przyjrzenie się wałowi, gdyż u mnie w ostatniej chwili przed składaniem zostało zauważone jedno mikropęknięcie (zdjęcie w galerii z remontem mojej quninki), a że nie miałem gdzie i jak sprawdzić czy to tylko powierzchowne czy wgłębne toteż zdecydowałem się sprowadzić inny wał, następnie kolejne zestawy nowych panewek w odpowiednim wymiarze co w rezultacie spowodowało kolejne miesiące opóźnień, dodatkowe koszty, etc...
polecam dokładne przyjrzenie się wałowi, gdyż u mnie w ostatniej chwili przed składaniem zostało zauważone jedno mikropęknięcie (zdjęcie w galerii z remontem mojej quninki), a że nie miałem gdzie i jak sprawdzić czy to tylko powierzchowne czy wgłębne toteż zdecydowałem się sprowadzić inny wał, następnie kolejne zestawy nowych panewek w odpowiednim wymiarze co w rezultacie spowodowało kolejne miesiące opóźnień, dodatkowe koszty, etc...
- CzyTyTez
- Forumowicz
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: vintage burgundy
- Kontakt:
nowe, nierozpakowane panewki główne, zestaw Clevite MS-590P-30 czyli o tzw. nadwymiarze 0.03 in. cena: 300zł
gdybyś brał coś więcej z rzeczy które mi zostały ceny do negocjacji:
viewtopic.php?f=34&t=9317
gdybyś brał coś więcej z rzeczy które mi zostały ceny do negocjacji:
viewtopic.php?f=34&t=9317