M&A&M&M pisze: ↑2018-12-31, 00:27
Nasi obroncy i tak patrza tylko czy jest magiczny znaczek E a diagnosta ma tylko zobaczyc ze sa asymetryczne. Nie beda przeciez sprawdzac kto i jak to zrobil z tym reflektorem.
Cześć! Niestety żyjemy w ciężkich czasach pod kątem legalności naszych aut. Bo jak zamontować EU homologowane lampy do Mustanga 2005-2008 (dotyczy to też innych modeli) jeśli takie nie istnieją? Nie da się...
U mnie w ruch poszła opcja taka, jaką proponuje Sad. Homologowany (E9 - Hiszpania) wkład na żarówki H4. Z grubsza wygląda to tak (sorry - fura brudna

).
Generalnie kierując się logiką, źródłem światła jest lampa
posiadająca legalną homologację, wyposażona w homologowaną i zgodną z homologacją lampy żarówkę H4 oraz światło pozycyjne (w którym też może zostać zastosowana zwykła homologowana żarówka zgodna z homologacją lampy). Obudowa lampy czyli pozostałość po oryginalnej lampie pełni jedynie funkcję mocującą - nie jest źródłem żadnego światła.
Tak ja to widzę, ale wiadomo, że jak trafimy na kogoś, kto uprze się na to, by zabrać dowód, to i tak go zabierze. Tylko czy sprawa jest do obrony przed Sądem? Tego nie wiem - fajnie, jakby takiemu rozwiązaniu przyjrzał się jakiś rzeczoznawca/prawnik... Może to jest jakaś nadzieja, bo na horyzoncie nie widać szans na homologowaną lampę do tego modelu
Mi temat ogarnął Paweł (Caniggia) i docelowo temat został załatwiony profi - lampy szczelne, czyste, wkłady wklejone równo - wszystko świeci idealnie. Asymetria dokładnie taka, jak być powinna - w sumie czemu miałaby być nieprawidłowa? Ma homologację i świeci idealnie. Jedynie żal, że musiałem zrezygnować z ori xenonów. Tamte lampy wyglądały o niebo lepiej i nikogo nie oślepiały. Cóż - chory kraj. Amerykańska motoryzacja jest traktowana tu gorzej, niż bękart Starka w początkach Gry o Tron