Czy tryb wet/rain znajduje się w każdym stangu, czy tylko 2.3 EB i 5.0 GT? Mam 3.7 V6 który płynie ze stanów i zastanawiam się czy są tryby zimowę, ponieważ zamierzam jeździć całorocznie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Jeździłem w zimie V6 i zdecydowanie nie potrzebny jest tryb zimowy, przy rozsądnych obrotach to normalne cywilne auto...Lynx27 pisze:Witam serdecznie, pytanie jak w tytule bo nie znalazłem odpowiedzi.
Czy tryb wet/rain znajduje się w każdym stangu, czy tylko 2.3 EB i 5.0 GT? Mam 3.7 V6 który płynie ze stanów i zastanawiam się czy są tryby zimowę, ponieważ zamierzam jeździć całorocznie
To rozumiem da się z poziomu komputera, np w trakcie jazdy zrobićConamorek pisze:Nie ma zmiany trybów jazdy w BASE na pewno. Przypuszczam, że w zimie jazda na D będzie okej przy lekkiej stopie.
Co do jakichkolwiek zmian w prowadzeniu, to masz możliwość wyboru działania układu kierowniczego (Comfort, Regular, Sport)
Nie ma takiej opcji nawet z poziomu komputera.Lynx27 pisze:To rozumiem da się z poziomu komputera, np w trakcie jazdy zrobićConamorek pisze:Nie ma zmiany trybów jazdy w BASE na pewno. Przypuszczam, że w zimie jazda na D będzie okej przy lekkiej stopie.
Co do jakichkolwiek zmian w prowadzeniu, to masz możliwość wyboru działania układu kierowniczego (Comfort, Regular, Sport)? Wybacz za proste pytania, nigdy nie miałem stanga:)
Ale to nic innego jak regulacja wyłącznie SIŁY działania układu. To elektryczne wspomaganiekeraj211 pisze:Nie ma takiej opcji nawet z poziomu komputera.
keraj211 pisze:Nie ma takiej opcji nawet z poziomu komputera.Lynx27 pisze:To rozumiem da się z poziomu komputera, np w trakcie jazdy zrobićConamorek pisze:Nie ma zmiany trybów jazdy w BASE na pewno. Przypuszczam, że w zimie jazda na D będzie okej przy lekkiej stopie.
Co do jakichkolwiek zmian w prowadzeniu, to masz możliwość wyboru działania układu kierowniczego (Comfort, Regular, Sport)? Wybacz za proste pytania, nigdy nie miałem stanga:)
Moja żona jeździła w zimie i nie miała żadnych problemów.
Jak wysoko krecić? Zależy od sytuacji, jeżeli ruszasz i masz np. skrecone koła to przy dynamiczniejszym starcie potrafi sie troche uślizgnać, ale to raczej bardziej przyjemne niz niebezpieczne bo po chwili komputer sie budzi(działa z odczuwalnym opoznieniem) i psuje frajde. Ogolnie nie ma strachu, jak spadnie snieg lepiej podjechac na odludzie i pobawic sie chwile, zeby poczuc granice.