Chcę kupić Mustanga GT model z 2018r

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Anpio
Forumowicz
Model: Mustang 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: Black

Re: Chcę kupić Mustanga GT model z 2018r

Post autor: Anpio » 2018-03-04, 14:43

Chyba na Forum czytałem, że ktoś widział mustanga oklejonego reklamą wafli Grześki. To dopiero masakra ...

Feniks
Forumowicz
Model: GT Premium
Kolor: Ruby Red

Post autor: Feniks » 2018-03-04, 16:42

Fajnie.... zje***y :)
Zartuje, w stanach po ulicach też pare "projektów" już widziałem więc zdziwiony nie jestem :)

Co kto lubi, ogolnie pierwszy komentarz na stronie mówi wszystko :D

Awatar użytkownika
szokram
Młodszy Forumowicz
Model: 2018 GT
Kolor: Kona Blue

Post autor: szokram » 2018-03-21, 16:37

Konik już się zbliża. Byłem wczoraj w salonie obejrzeć tego mojego ukochanego :) Wcześniej też podjąłem decyzję że biorę w innym kolorze. Miał być Magnetic Gray, a będzie jednak Kona Blue. Magnetic wydaje mi się jakiś taki plastyczno plastikowy (widziałem tylko na fotach w necie więc mogę się mylić) Piękny jest srebrny, tyle że poprzednie auto miałem srebrne. Nie wiem jeszcze czy dobrze poczyniłem z tym Kona Blue, wczoraj pogoda była marna, a auto zjechało dopiero z lawety i było ochlapane wodą po podróży więc kolor dupy nie urywał. Z drugiej strony znudziły już mi się szarości i trochę koloru jest wskazane. Auto ma być jeszcze pokryte ceramiką i pod koniec miesiąca jest szansa na wydanie.
Odnośnie wykonania modelu 2018r. Byłem w lekkim szoku i mogłem wszystkiego nie zauważyć, ale mogę powiedzieć śmiało że jest wykonany / spasowany bardzo dobrze.
Wnętrze też ładne, sporo aluminium, konsola i decha obszyte skórą i to naprawdę ładnie. Jestem naprawdę miło zaskoczony.
Po odbiorze jeszcze muszę wyskoczyć na zabezpieczenie podwozia. Czy możecie kogoś polecić z okolic Otwocka / Warszawy ?

JAK JA NIE LUBIE CZEKAĆ :(

Smiena
Młodszy Forumowicz
Model: W planach
Kolor: Burgund

Post autor: Smiena » 2018-03-22, 10:11

A czy mógłbyś napisać na jakich oponach przyjechał, chodzi mi o miejsce ich produkcji i nazwę. Czy znowu Meksykańskie ?
I proszę opisz stan zabezpieczenia podwozia, mam nadziej że przy odbiorze poprosisz o podniesienie samochodu w celu weryfikacji, bo trochę irytujące że my musimy się o to martwić...
i oczywiście gratuluję i życzę miłej zabawy w ujeżdżaniu :-)

Awatar użytkownika
szokram
Młodszy Forumowicz

Post autor: szokram » 2018-03-22, 11:33

Smiena pisze:A czy mógłbyś napisać na jakich oponach przyjechał, chodzi mi o miejsce ich produkcji i nazwę. Czy znowu Meksykańskie ?
I proszę opisz stan zabezpieczenia podwozia, mam nadziej że przy odbiorze poprosisz o podniesienie samochodu w celu weryfikacji, bo trochę irytujące że my musimy się o to martwić...
i oczywiście gratuluję i życzę miłej zabawy w ujeżdżaniu :-)
Opony to Michelin Pilot Sport 4S. Niestety nie przyszło mi do głowy zrobić fotkę i sprawdzić miejsca produkcji :(
Sprawdzę zabezpieczenie podwozia. Pewnie salon będzie miał to w dupie jak jest zabezpieczone, więc pierwsze co zrobię to chcę oddać gdzieś auto na zabezpieczenie.

Smiena
Młodszy Forumowicz

Post autor: Smiena » 2018-03-22, 11:51

Jest w necie sporo informacji o tej oponie i nie ma nigdzie napisane że Meksyk.... ale jak możesz to sprawdź :-)
Udało mi się wśród wielu informacji znaleźć taką :
„Na szczęście trakcja nie będzie stanowić problemu dzięki całkowicie nowym oponom Michelin Pilot Sport 4S opracowanym specjalnie na potrzeby 2018 Ford Mustang GT. "Zrobiliśmy wszystko, czego nauczyliśmy się na torze, w tym opinie od profesjonalnych kierowców, aby stworzyć oponę dostosowaną do Mustanga GT" - powiedział Gary Swingle, inżynier oponiarski Michelin. Inżynierowie Forda i Michelin wykorzystali dane z supersamochodu Ford GT i Mustanga Shelby GT350, aby opracować niestandardowe opony letnie o wysokiej wydajności, zapewniające optymalną przyczepność na mokrej i suchej nawierzchni, lepszą drogę hamowania i lepszą wydajność obsługi bocznej. Według firmy Swingle "opony Michelin Pilot Sport 4S zostały wyposażone w niektóre z najlepszych samochodów w Europie i będą miały swój debiut w Ameryce Północnej w Mustang GT".
Więc może będzie lepiej niż na Pirelli :)

Awatar użytkownika
szokram
Młodszy Forumowicz

Post autor: szokram » 2018-03-22, 11:59

Sprawdzę i dam znać jak tylko odbiorę auto.

Awatar użytkownika
Kalusin
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Kolor: metalic grey

Post autor: Kalusin » 2018-03-22, 20:10

szokram pisze:Konik już się zbliża. Byłem wczoraj w salonie obejrzeć tego mojego ukochanego :) Wcześniej też podjąłem decyzję że biorę w innym kolorze. Miał być Magnetic Gray, a będzie jednak Kona Blue. Magnetic wydaje mi się jakiś taki plastyczno plastikowy (widziałem tylko na fotach w necie więc mogę się mylić) Piękny jest srebrny, tyle że poprzednie auto miałem srebrne. Nie wiem jeszcze czy dobrze poczyniłem z tym Kona Blue, wczoraj pogoda była marna, a auto zjechało dopiero z lawety i było ochlapane wodą po podróży więc kolor dupy nie urywał. Z drugiej strony znudziły już mi się szarości i trochę koloru jest wskazane. Auto ma być jeszcze pokryte ceramiką i pod koniec miesiąca jest szansa na wydanie.
Odnośnie wykonania modelu 2018r. Byłem w lekkim szoku i mogłem wszystkiego nie zauważyć, ale mogę powiedzieć śmiało że jest wykonany / spasowany bardzo dobrze.
Wnętrze też ładne, sporo aluminium, konsola i decha obszyte skórą i to naprawdę ładnie. Jestem naprawdę miło zaskoczony.
Po odbiorze jeszcze muszę wyskoczyć na zabezpieczenie podwozia. Czy możecie kogoś polecić z okolic Otwocka / Warszawy ?

Magnetic gray jest zaje..sty po prostu. Sam miałem brać dowolny byle nie ciemny i nie biały (szło w kierunku race red lub ruby red), ale jak zobaczyłem live magnetic gray, to już został tylko ten. Kwestia gustu.

Frajda z jazdy

house_1
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Kolor: Lightning Blue

Post autor: house_1 » 2018-03-22, 21:23

Mój Mustang ma (jak w podpisie zaznaczyłem) kolor Lightning Blue i wydawał mi się przezajebisty, dopóki obok niego w garażu nie zamieszkał Focus RS Magnetic Gray.
I niebieski Mustang pozostał mega-oczojebnym pojazdem, ale lakier na Focusie oceniam wyżej - wygląda super moim zdaniem a nie wali z kilometra po oczach (co czasem może mieć znaczenie przy różnych "mierniczych" czających się przy drogach ;) ).
Jakbym zamawiał Mustanga (bo brałem takiego jaki był) i miał dzisiejszą wiedzę, to właśnie byłby Magnetic Gray.
Dyskretny, ale z klasą.

Awatar użytkownika
StarszyWajchowy
Stowarzyszenie MKP
Model: 73 Mach 1 429
Silnik: inny V8
Kolor: yellow hornet
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: StarszyWajchowy » 2018-03-22, 22:01

szokram pisze:Konik już się zbliża....

Na zabezpieczenie podwozia możesz jechać do Mirka z CarForceOne.
http://carforceone.pl/naprawa-samochodo ... rzed-zima/

Tomek

Awatar użytkownika
szokram
Młodszy Forumowicz

Post autor: szokram » 2018-03-22, 22:38

house_1 pisze:Mój Mustang ma (jak w podpisie zaznaczyłem) kolor Lightning Blue i wydawał mi się przezajebisty, dopóki obok niego w garażu nie zamieszkał Focus RS Magnetic Gray.
I niebieski Mustang pozostał mega-oczojebnym pojazdem, ale lakier na Focusie oceniam wyżej - wygląda super moim zdaniem a nie wali z kilometra po oczach (co czasem może mieć znaczenie przy różnych "mierniczych" czających się przy drogach ;) ).
Jakbym zamawiał Mustanga (bo brałem takiego jaki był) i miał dzisiejszą wiedzę, to właśnie byłby Magnetic Gray.
Dyskretny, ale z klasą.
U mnie to było tak. Jak padła decyzja że kupuje Mustanga to zdecydowanie i bezwzględnie Kona Blue i takiego zarezerwowaniem. Po jakimś czasie zacząłem się jednak zastanawiać czy tak jak napisałeś Magnetic będzie „Dyskretny, ale z klasą” i zmieniłem rezerwację na Magnetic. Potem zauważyłem że jednak niebieski mnie prześladuje i go lubię. Fotele do biura kupiłem niebieskie, rower niebieski, jakieś pierdoly niebieskie :) i ponownie zmieniłem na Kona Blue.
Dziś na żywo oglądałem Forda Mondeo Magnetic Gray. Faktycznie kolor jest zajebisty i w połączeniu z Mustangiem to +10 do jego agresywnego wyglądu. Magnetic chyba podobnie jak Kona Blue wyglada całkowicie inaczej w zależności od oświetlenia. Będzie Kona i już. Teraz too late.

JADAR62
Model: Brak

Post autor: JADAR62 » 2018-03-27, 22:55

Też przymierzam się do zmiany auta na GT. Zakup to jednak odległe plany na 2019 lub 2020 i pomału liczę dni. Tyle, że dla mnie, tylko żółty z czarnymi pasami. :D

Póki co wziąłem jazdę próbną wersją GT i ..... auto jeździło całkowicie normalnie, jak się normalnie operowało gazem. Było super. Ta długa maska, pewny fotel, kierownica. Dopasowanie extra. Zapewne za jakiś czas wybiorę się ponownie na jazdę próbną, aby upewnić się w wyborze. Co do wykonania jak i spasowania elementów nadwozia i wnętrza, też nie miałem uwag krytycznych, a wręcz przeciwnie. Jakość na poziomie każdego innego auta. Nawet są nadkola i z przodu i z tyłu. Wydech ze stali nierdzewnej. Błotniki i maska alu. Po latach może się okazać, że lakier utraci blask, a skóra na fotelu się pomarszczy, jeżeli jest to jakość Mondeo. Ale nie jest to dla mnie problemem. Może zawieszenie jest zbyt sztywne, a opony mają zbyt niski profil (łatwo uszkodzić felgę), ale też do przeżycia. Auto było bez Magna Ride. Ciekawy jestem jak się spisuje przy jazdach autostradowych 200+, bo to dla mnie jest bardzo istotne. Póki co, mogę popatrzeć tylko na YT i tam jest wszystko normalnie. Może ktoś z forumowiczów, opisze swoje doświadczenia.

Smiena
Młodszy Forumowicz

Post autor: Smiena » 2018-03-27, 22:59

To już w salonach jest GT po FL? Czy jakieś konkretne salony?

JADAR62
Model: Brak

Post autor: JADAR62 » 2018-03-28, 08:48

Jeździłem 2017 przed FL. Zmiany w 2018 są tylko na plus, więc wrażenia z jazdy w FL nie będą gorsze.

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2018-03-28, 18:50

JADAR62 pisze:Też przymierzam się do zmiany auta na GT. Zakup to jednak odległe plany na 2019 lub 2020 i pomału liczę dni. Tyle, że dla mnie, tylko żółty z czarnymi pasami. :D
musze Cie zmartwic, od '19 nie bedzie juz kolor zoltego

New Colors
— Velocity Blue
— Need for Green
— Dark Highland Green

Deleted Colors
— Triple Yellow Tri-Coat
— Lighting Blue
— Royal Crimson Metallic Tinted Clearcoat

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”