Jaki olej wybrać przy najbliższej wymianie?
Oczywiście na korku jest 5w20, natomiast myślałem że może lepszym wyborem byłoby 5w30?
Jakie marki polecacie najbardziej?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Cześć Michał!Michał P. pisze:Co prawda mam 3,7l V6 2012 ale polecam od siebie jak fabryka nakazała 5W20 ale produkcji Liqui Moly
Na allegro masz ich oficjalny sklep (dzwoniłem do dystrybutora na Polskę aby to upewnić) i mają tam bardzo dobre ceny 5l + 1l.

Motorcraft - polecany przez Forda i w PL tani. FL-500 s kupisz za 31,50 zł + kurier. Co do cen świec - zgoda w PL są chore. Co do reszty to wszystko zależy od tego ile km nabijasz miesięcznie. Może być tak, że zakup większej ilości będzie pozorną oszczędnością, biorąc pod uwagę zamrożony kapitał. No chyba że w domyśle masz jakiś mały handelek.Michał P. pisze:Panowie pytanie, bo w Polsce kupuje filtr K&N za 55 zł ale w tym miesiący chce sobie zrobić wielką paczkę ze USA z częściami eksploatacyjnymi typu świece (przebitka jest OGROMNA), filtry kabiny, klocki, no i właśnie myśle nad filtrem oleju Motorcraft. Czy jest sens pakować filtr K&N, może być różnica pomiędzy Motorcraftem, a K&N ?