Odprysk na czarnej feldze

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Markaz
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny

Odprysk na czarnej feldze

Post autor: Markaz » 2018-02-14, 14:48

Witam wszystkich.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Mustanga GT Convertible w wersji z czarnymi felgami. Przejechałem niecałe 500 km i to wyłącznie przy dobrej pogodzie i po stosunkowo dobrych drogach. Z ogromnym zdziwieniem odkryłem ostatnio, że na tylnej feldze mam odprysk czarnego lakieru. Nie otarcie, tylko odprysk właśnie na wewnętrznej stronie ramienia felgi. W związku z tym mam następujące pytania:
Czy ktoś zaobserwował podobne przypadłości na swoich felgach? Miałem dotychczas zawsze srebrne felgi i nigdy, żadnych odprysków nie zaobserwowałem (otarcia owszem :zawstydzony: ). Zastanawiam się czy to nie jakaś wada lakieru ? Swoją drogą warstwa nie wygląda na przesadnie grubą...
Czy taki niewielki ubytek można polakierować, tak jak zaprawkę na zwykłym lakierze? Są do tego jakieś specjalne farby do aluminium?

OZZI
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT AT CABRIO EU
Kolor: MICA SHADOW BLACK

Re: Odprysk na czarnej feldze

Post autor: OZZI » 2018-02-15, 12:08

Żona systematycznie sprawia mi takie prezenty pod postacią ubytków w lakierze na felgach... Kupiłem czarny lakier do paznokci i o dziwo nie schodzi po korektach. Sprawdza się od ponad roku

Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą

kaos
Model: S550 gt
Kolor: Czarny

Post autor: kaos » 2018-02-16, 20:52

Spokojnie mozna uzyc lackstift motip. Bez problemu daje rade. Mozna kupic w kazdym samochodowym sklepie z farbami albo norauto/feuvert.
Cena prawie identyczna jak na allegro. Tu przykladowy link.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6815725000" onclick="window.open(this.href);return false;

Markaz
Model: GT
Kolor: czarny

Post autor: Markaz » 2018-02-26, 21:30

Dzięki, za odpowiedzi. Pozostanę przy wersji lakieru z Norauto. Znam ten specyfik, bo kiedyś Clio kolorowałem. Poza tym, nie zaobserwowałem u żony czarnego lakieru, który mógłbym pożyczyć, więc i tak muszę coś nabyć drogą kupna ;) . Pocieszające jest to, że nie zgłosił się nikt z informacją, że mu płatami lakier odpada. Znaczy miałem pecha i tyle, a nie jest to jakaś ogólna wada lakieru. Same dobra wiadomości :-) poza aktualną pogodą, bo -15 nie sprzyja mojemu cabrio na letnich oponach. Byle do wiosny :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”