programator SCT oraz Predator
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
Panowie,
Sama tarcza z inną gęstszą skalą wam nic nie da.
Trzeba jeszcze przeskalować sam licznik w kompie (np za pomocą ilości obrotów koła na milę) przy zmienionej tarczy, ale to jest też problem. Jak to zrobicie programatorem będzie wam wolniej kilometry nabijać i źle obliczać zasięg, odległości i spalanie.
Może są jeszcze jakieś inne patenty ale o nich nie wiem.
Trzeba jeszcze przeskalować sam licznik w kompie (np za pomocą ilości obrotów koła na milę) przy zmienionej tarczy, ale to jest też problem. Jak to zrobicie programatorem będzie wam wolniej kilometry nabijać i źle obliczać zasięg, odległości i spalanie.
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
oto moje zegary - nie chce wiecej - tylko zeby bylo w km/hkoralkarol pisze:a to gt500 do ilu jest wyskalowany? tez Ci za malo?:)
[ Dodano: 2009-07-20, 21:52 ]
cos takiego by mnie interesowalo http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mustang- ... ccessories no ale tego nie moge zamowic bo by mi zle pokazywal predkosc, raczej musialbym znalesc taka tarcze z dodanymi kreskami na skali
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
musialbys szukac od wersji kanadyjskiej,ktore sa chyba w km/h,a mile sa mniejsze,ja tak mam..
[ Dodano: 2009-07-22, 10:06 ]
jak bede mial chwile to wyjme swoje tarcze i je zeskanuje a nastepnie skan dam do pracowni plastycznej u mnie w firmie, moze cos wymysla..
[ Dodano: 2009-07-22, 10:47 ]
cos takiego;)
[ Dodano: 2009-07-22, 10:48 ]
cos takiego;)
[ Dodano: 2009-07-22, 10:06 ]
wlasnie to napisalem wczesniej, musialbym miec identyczna tarcze jak moja ktora w tym samym miejscu mialaby 240km/h jednak na tym by sie nie konczyla tylko miala dodane kilka kresek..Konrado pisze:
jak bede mial chwile to wyjme swoje tarcze i je zeskanuje a nastepnie skan dam do pracowni plastycznej u mnie w firmie, moze cos wymysla..
[ Dodano: 2009-07-22, 10:47 ]
cos takiego;)
[ Dodano: 2009-07-22, 10:48 ]
cos takiego;)
-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
Obawiam się że to nic nie da bo samochód przyśpiesza, a wskazówka staje na 240km/h. Raczej nie pójdzie wskazóweczka niżej . Sprawdz na youtube jak goście jedzdza po 260km/h ale wskazówka staje w miejscu końca normalnego licznika.
U ciebie tak nie ma?
U ciebie tak nie ma?
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
U mnie tak samo jest - skazówka staje a samochod przyspiesza dalej !!Konrado pisze:Obawiam się że to nic nie da bo samochód przyśpiesza, a wskazówka staje na 240km/h. Raczej nie pójdzie wskazóweczka niżej . Sprawdz na youtube jak goście jedzdza po 260km/h ale wskazówka staje w miejscu końca normalnego licznika.
U ciebie tak nie ma?
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
wooAluStar pisze:Nieoficjalnie ( przepraszam ze to ja pisze za PMN-a ) Piotr lecial swoim GT500 bez zapinek, ze zdjetymi ogranicznikami na GPS - 287 Km/H i maska trzymala . Wskazowka lezala na 160 milach a samochod ciagnol dalej .

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
2 lata temu, odcinek z Trójmiasta w kierunku a Wawke..jakąś szybkiego ruchu/obwodnice tam wtedy kończyli, czyste 4 pasy z szerokimi poboczami, środkiem barierka i żadnych znakówono pisze:A sprawdzał ktoś ile GT poleci na jakimś GPS ? Ze 260 da rade ?

maska drżała trochę ale spoko, minąłem na TomTomku 260 kilo i odpuściłem.. Trochę głośno z tego co pamiętam

Ciekawe ile faktycznie mogłoby pójść? ..oczywiście tak bezpiecznym zakresie pracy silnika..
You can never have too much power, just not enough traction.
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
nie mialem kiedy sprawdzic..jak jechalem gierkowka wydawalo mi sie ze minela 240 odrobine,ale ze akurat kierowcy Tira zachcialo sie sie mijac kolege to musialem szybko sprawdzic jak dzialaja hamulce.. ale moze rzeczywiscie wskazowka stanela bo wiecej patrzylem na droge a na zegary katem oka i wydawalo mi sie ze te 240 to duzo wczesniej osiagnalem.. takze nie wiem nawet ile jechalem ..Konrado pisze:Obawiam się że to nic nie da bo samochód przyśpiesza, a wskazówka staje na 240km/h. Raczej nie pójdzie wskazóweczka niżej . Sprawdz na youtube jak goście jedzdza po 260km/h ale wskazówka staje w miejscu końca normalnego licznika.
U ciebie tak nie ma?
chyba dzisiaj specjalnie wyjade za miasto sprawdzic czy ta wskazowka rzeczywiscie staje;)
-
- Model: SHELBY GT500
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: biały