A jak uzyskałeś taki efekt ?
Napisz coś więcej na ten temat i może wklej zdjęcia lub filmik
Ja się wybrałem - nie mustangiem ze śląska nad morze - spokojnie jadąc bez szaleństw trasą rozłożoną na dwa dni, darowałem sobie CB radio - niestety- efekt to 600zł mandatu i 14pkt na pięknych fotkach robionych z ukrycia polskich przydrożnych drzew i krzewów przez pilnie zarabiającą w okresie wakacyjnym straż gminną i to wszystko w jedna stronę. Z powrotem nic ale już podroż była z CB radio.Forest pisze:Ja miesiąc temu miałem spotkanie z suszarką, noc 104 na 60...
400PLN i 8 punktów.
Krótka gadka: "Zawsze pan tak jeździ? 104? Ale pan wyjechał dopiero z tej bocznej ulicy?!" No i co mogłem odpowiedzieć, że ledwo jedynka się skończyła xD (AODE + 2.73 = koniec jedynki prawie 90kph, na jesieni będzie 3.73 lub 4.10)
Pierwszy samochód, pierwsza kontrola, pierwszy mandat
Acha, no ja mam tam wstawione pozycje. Po wwierceniu oczywiście zaparowały... mechanik mówi "Spoko, jest tam taki szlaczek odparowujący - odparuje po 2-ch dniach". Odparowało w 1 reflektorze. Drugi zaparowany 2 tyg. - jadę do mechanika - jeszcze raz uszczelnił silikonem wkret i po 1 tyg. odparowało samo. Nareszcie!DarentyV8 pisze:Wogóle czy ktoś ma powiercone reflektory i powstawiane pozycje tam?
RedHornet pisze:Ja się wybrałem - nie mustangiem ze śląska nad morze - spokojnie jadąc bez szaleństw trasą rozłożoną na dwa dni, darowałem sobie CB radio - niestety- efekt to 600zł mandatu i 14pkt na pięknych fotkach robionych z ukrycia polskich przydrożnych drzew i krzewów przez pilnie zarabiającą w okresie wakacyjnym straż gminną i to wszystko w jedna stronę. Z powrotem nic ale już podroż była z CB radio.Forest pisze:Ja miesiąc temu miałem spotkanie z suszarką, noc 104 na 60...
400PLN i 8 punktów.
Krótka gadka: "Zawsze pan tak jeździ? 104? Ale pan wyjechał dopiero z tej bocznej ulicy?!" No i co mogłem odpowiedzieć, że ledwo jedynka się skończyła xD (AODE + 2.73 = koniec jedynki prawie 90kph, na jesieni będzie 3.73 lub 4.10)
Pierwszy samochód, pierwsza kontrola, pierwszy mandat
Normalnie nie da się jeździć - Trasę 700km pokonałem w 13 godzin. Jadąc przepisowo wyszło by z 20 albo i więcej.
Wnioski nie jadę już nigdy w Polske na wczasy może za 30 lat już jako emeryt odwiedzę tamte okolice jak będzie autostrada - z południa mam bliżej do Chorwacji Bułgari nad Balaton na Węgrzech itp. tam Straż w krzakach nie stoi i są autostrady.
A to mnie zaskoczyło, za co on płaci Getinowi? Zamawiał od niego informacje? To normalne, czy jakiś getinowy przekręt? (Wydaje mi się że informacje na wniosek Policji powinni udzielać bezpłatnie, są do tego zobowiązani)Stachu_xjr pisze:a jescze fajne chamstwo auto ma w Getin Banku to przyszła faktura obciazająca go na 40 zł za to ze Getin musiał udzielic straży gminnej na jej prośbe info o włascicelu pojazdu )
Getin szuka pieniędzy oddziały zamyka to zawsze coś chcą wydębić, bracik dzwonił tam mówi zo on nie prosił o podanie informcji to z jakiej racji ma płacić , a jakby 10 instytucji wystapiło do Getina o podanie danych bez zgody i wiedzy własciciela pojazdu - koszt każdego 40 zł to co ma zapłacić 400 zł , gosc powiedzieł ze go rozumie ale co może........ tak maja robić TERAZ POLSKAkuczko pisze:A to mnie zaskoczyło, za co on płaci Getinowi? Zamawiał od niego informacje? To normalne, czy jakiś getinowy przekręt? (Wydaje mi się że informacje na wniosek Policji powinni udzielać bezpłatnie, są do tego zobowiązani)Stachu_xjr pisze:a jescze fajne chamstwo auto ma w Getin Banku to przyszła faktura obciazająca go na 40 zł za to ze Getin musiał udzielic straży gminnej na jej prośbe info o włascicelu pojazdu )