ford mustang 3,7 v6 czy audi s5?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
ford mustang 3,7 v6 czy audi s5?
Witam, chodzi mi po glowie zakup forda mustanga mysle tu o 3,7 V6 od rocznika 2015 chcialbym sie zmiescic w przedziale do 120tys.zl lub audi s5 i mam dylemat co wybrac jak wyglada eksploatacja mustanga czesci sa drogie? dostepne na polskim rynku/? mam nadzze juz w zakladach samochodowych nie ma problemu z programem domustanga ? kolega mial kiedys pontiaca i padl jemu komputer dlugo czekal az mechanik sprowadzil ze stanow/. czy jest wad;lwy czy dobrze sie prowadzi? ostatnio przyjaciel kupil mazde 6 sprowazona ze stanow oczywiscie byla robiona dostal zdjecia nawet jak wygladala przd robota,facet ktory robil-sprzedawal pwiedzial ze kazde auto ze staniw sciagniete bylo klepane inaczej sie nie oplaca , czy to prawda? moze sprzedajacy nie mowia prawdy jesli auto bylo sciagniete ze stanow nie bylo klepane .widze na ogloszeniach ze ceny sa rozne? prosze o porade dziekuje pozdrawiam
-
- Forumowicz
- Model: 2016
- Silnik: V8 5.0
Re: ford mustang 3,7 v6 czy audi s5?
Wiec tak. Części są dostępne w aso forda, bo auto jest w sprzedaży w Polsce. Silnik 3.7 akurat nie jest dostępny w Europie, ale jest już mocno sprawdzony i bez awaryjny.
Ogólnie nie uszkodzonych nie opłaca się sprowadzać, taka prawda. Pamiętaj, ze do sprowadzonego auta musisz zapłacić cło, VAT i akcyzę....
Ogólnie nie uszkodzonych nie opłaca się sprowadzać, taka prawda. Pamiętaj, ze do sprowadzonego auta musisz zapłacić cło, VAT i akcyzę....
- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: HG
- Kontakt:
Wybierasz pomiędzy dwoma bardzo różnymi autami. Tak różnymi, że aż nie mam ochoty pisać jak.
Po prostu odbądź jazdy próbne jednym i drugim i dokonaj wtedy wyboru.
A kwestią części i serwisu w przypadku Mustanga nie musisz się przejmować. To nie są awaryjne auta, a części i serwis są dostępne.
Powodzenia

Po prostu odbądź jazdy próbne jednym i drugim i dokonaj wtedy wyboru.
A kwestią części i serwisu w przypadku Mustanga nie musisz się przejmować. To nie są awaryjne auta, a części i serwis są dostępne.
Powodzenia
Samotny Wilk
-
- Forumowicz
- Model: 2015
- Kolor: Czarny
- Kontakt:
Ja wiem jedno
Mustang to auto z charakterem, wyjątkowe, a całego nie bitego Mustanga ciężko znaleźć w Polsce. Już te tematy były poruszane forum, ważne aby nie był total szrot a sprzedany jakoś nowką nie smigana
a każde Audi to metroseksualna zabawka jaką może mieć każdy
Także chłopie nie myśl tylko bierz Konia
Mustang to auto z charakterem, wyjątkowe, a całego nie bitego Mustanga ciężko znaleźć w Polsce. Już te tematy były poruszane forum, ważne aby nie był total szrot a sprzedany jakoś nowką nie smigana

a każde Audi to metroseksualna zabawka jaką może mieć każdy
Także chłopie nie myśl tylko bierz Konia

Ostatnio zmieniony 2017-09-12, 10:27 przez MaciekK, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 2015
- Kolor: Black
No i pozostaje jeszcze jedna kwestia - za nowym audi A5 nie obejrzy się nikt, mojego trzyletniego Mustanga ludzie palcami sobie pokazują, robią mu fotki, a gdy stoję w korku opuszczają szyby, żeby posłuchać wydechu 
Może to malo istotne, ale jakże przyjemne, być właścicielem auta podziwianego przez innych

Może to malo istotne, ale jakże przyjemne, być właścicielem auta podziwianego przez innych

czy to aż takie zupełnie różne auta? to dyskusyjne. My możemy tak na to patrzeć, duża część ludzi widzi dwudrzwiowe coupe z małą ilością miejsca dla pasażerów z tyłu i w ten sposób ocenia.
Gdybyś zapytał, czy brać ubóstwianą przez polskich znawców motoryzacji beemkę, czy wyglądającą jak kawałek mydła c-klasę coupe, czy Audi S5, doradziłbym Audi bez dwóch zdań. Natomiast, w przypadku Mustanga muszę wskazać na niego. Wcale nie jestem ortodoksyjnym fanem, ale wiem że Audi zdecydowanie szybciej się nudzi. A części/serwis (przynajmniej na podstawie posiadanej przeze mnie kiedyś A4 i A3) są w ASO droższe. W ogóle jeśli chodzi o tego typu usługi dużo w PL się zmieniło w ostatnich 10ciu latach. Oprócz ASO jest kilkanaście rozgarniętych serwisów/sprzedawców części aut z USA. Jeszcze musisz przemyśleć takie kwestie jak jazda zimą (Audi to wiadomo quattro, więc nie ma co porównywać do tylnonapędowca), no i wypada znaleźć jakąś bardziej wypasioną wersję Mustanga, bo dodatkowe pakiety robią różnicę.
pozdrawiam
Gdybyś zapytał, czy brać ubóstwianą przez polskich znawców motoryzacji beemkę, czy wyglądającą jak kawałek mydła c-klasę coupe, czy Audi S5, doradziłbym Audi bez dwóch zdań. Natomiast, w przypadku Mustanga muszę wskazać na niego. Wcale nie jestem ortodoksyjnym fanem, ale wiem że Audi zdecydowanie szybciej się nudzi. A części/serwis (przynajmniej na podstawie posiadanej przeze mnie kiedyś A4 i A3) są w ASO droższe. W ogóle jeśli chodzi o tego typu usługi dużo w PL się zmieniło w ostatnich 10ciu latach. Oprócz ASO jest kilkanaście rozgarniętych serwisów/sprzedawców części aut z USA. Jeszcze musisz przemyśleć takie kwestie jak jazda zimą (Audi to wiadomo quattro, więc nie ma co porównywać do tylnonapędowca), no i wypada znaleźć jakąś bardziej wypasioną wersję Mustanga, bo dodatkowe pakiety robią różnicę.
pozdrawiam
17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
95% aut że stanów jest po jakiejś przygodzie , a 5% To mienie przesiedleńcze .