kilka pytań

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

chcemustanga

kilka pytań

Post autor: chcemustanga » 2009-07-09, 10:51

Z góry sorry za nowy temat, sprawa pilna, bo auto potrzebne tak jakby na wczoraj :P.
Nie znam się na mustangach, wiec pytania może i błahe, ale do rzeczy... Jak to jest z kosztami utrzymania mustanga od 2004 r? Nie pytam o spalanie, tylko o części, awaryjność, elektronikę itd. Auto ma być do jeżdżenia na co dzień (ale żadne wielkie trasy). Dużo trzeba dokładać?

ps słyszał ktoś na forum coś o tym http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9217336 ?

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-07-09, 10:59

z Roush to koleś zaszalał. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: wpisz sobie Roush na google, to zrozumiesz. :D to nie jest GT, a tym gardziej Roush. Lekka stylizacja, nic poza tym.

Sprawdź Carfax...

poza tym wygląda prawie jak samochód... kaesa... :D :rotfl:

elektronika, jak przy niej nikt nie grzebał, nie będzie stwarzała problemów. samochód ma budowę prostą jak cep, więc nie ma się co psuć. :) ceny części... wejdź na rockauto.com, poaptrz jak wyglądają ceny i sprowadzenie na ile Ci wyceniają, porównaj ze swoimi możliwościami w przypadku jakiejś awarii lub konieczności wymiany konkretnej części (np. wahacz, sworznie).
Generalnie nikt tu za bardzo nie płacze, ale byśmy się nie obrazili, jak by dolar spadł tak o złotówkę w dół. :)
Ostatnio zmieniony 2009-07-09, 11:26 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-09, 11:04

e tam :D moj ma białe pasy nie srebrne, , tylko over the top, nie ma muszych świateł, rocznik 2007, nie mam owiewek na tylnich szybkach, mam pojedynczy wydech, silnik mam czystszy (niewiele ale troche :P ), felgi inne.
I taki drobiazg, moj jest V6 a nie GT Roush :P

Jak widzisz dwa kompletnie różne auta :D

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2009-07-09, 11:30

koło RUSZA to on chba stał albo leżał pod w konteneże jak płyną do polski
taki napis może każdy sobie napisać a jeszcze GT nie obrażając kolegów V6 nie jest oznaczana GT (choć mojego już starszego GT V8 5.0 biją na głowe nowe V6)

ale z tym ROUSCHEM to jakaś ściema
jak chceszkupić dobrego stanga to jest na allegro czerwony v8 na 78 kPL niedawno sprowadzony w całości

chcemustanga

Post autor: chcemustanga » 2009-07-09, 12:31

Dzięki wielkie za odpowiedzi, chyba jednak poczekam z zakupem, aż się pojawi coś ciekawego (na moją kieszeń :wstyd: ). Chętnie bym przytuliła V8, więc spróbuję coś podziałać z kasą.
78k to dużo za dużo póki co, szukam do 60 (albo 70 na fakt. vat i do dużej negocjacji :hyhy:).
Kaes, Ty z Krakowa widzę jesteś, z serwisem itp. nie ma problemów w mieście?

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-09, 12:43

Wiesz, problemy jak problemy :) Nie znam zakładu co się mustangami zajmuje, nie znam nawet takiego co amerykańcami :) Jak pisali powyżej - auto jest na tyle proste, że porządny zakład sobie poradzi zwłaszcza jak kupisz Haynesa i im pokażesz schematy i nauczysz angielskiego ;)

Ja drobne rzeczy robię u "znajomego" mechanika, ktory moimi rzęchami się wcześniej zajmował. Ze skrzynią automatyczna byłem u polecanego gościa - faktycznie dobry i z mustangiem sobie też poradził :) Przeróbka świateł - byłem u elektryka którego nie znałem, ale "podobno" był niezły. I faktycznie był, poradził sobie bez Haynesa nic się nie psuje jak dotąd ;)
Escalar swojego Bullitta serwisuje w Wielicarze Honda - bo tam robił wcześniej z Hondą, dałem im swojego Haynesa i się na Bulliccie uczą :D jak się nauczą też może do nich podjadę buhaha :)
Póki co za wiele nie robiłem, każdy kombinuje jak może :) Dzięki klubowi i zlotom poznałem już tyle fajnych ludzi z mustangami, że jak coś wiadomo gdzie jechać albo gdzie pytać ;)

CS6 Progress bar

Obrazek

mastodont

Post autor: mastodont » 2009-07-11, 20:22

chcemustanga pisze:Dzięki wielkie za odpowiedzi, chyba jednak poczekam z zakupem, aż się pojawi coś ciekawego (na moją kieszeń :wstyd: ).
Czy to nie jest ciekawa propozycja?
http://allegro.pl/item677521536_ford_mu ... anual.html
Co o tym myslicie??

P.S.: Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, to moj pierwszy post...

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Model: Bullitt 2019
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-11, 21:53

mastodont, apropo wyslanego przez Ciebie linka- sam przymierzałem sie do tego modelu....i gdzies na forum pisza ze mial obciety dach. Przez telefon koles powiedzial mi ze wszystko jest w porzadku poza tym ze na nowo byl caly lakierowany...zbieg okolicznosci czy fakt. Raczej bym nie ryzykowal choc Twoja jest wolna wola...

Osobiscie szukalem i szukalem wersji V6....no i sie przyznam ze znalazlem....w nadchodzacym tygodniu go odbieram :) Bede Was informowal na biezaco;)

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...

Awatar użytkownika
tomec
Forumowicz
Model: Shelby GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: performance white
Kontakt:

Post autor: tomec » 2009-07-11, 23:56

Tez sie nim interesowalem, ale po tym co przeczytalem na jego temat szybko mi przeszlo.
Dosyc niedawno byl ten watek na forum ;)
Mi wystarczyly zdjecia PRZED naprawa...i ja takiego nie chce :przestraszony:
http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?t=910
tam jest tez link do watku w ktorym sa zdjecia

chcemustanga

Post autor: chcemustanga » 2009-07-12, 12:53

Heh, no właśnie, mi po przeczytaniu kilku tematów na forum już przeszła ochota na szukanie w kraju i się rozglądam za importerem. Znacie jakiś godnych polecenia? Miał ktoś styczność z http://www.carsusa.pl ? Tu ich aukcja: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9132074
Za tą kasę, co napisałam (do 70k) na niebite v8 nie ma co liczyć? :chytry:

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-12, 15:29

hm. Ja z nimi miałem doczynienia. Są plusy i minusy. Ale ogólnie użerania, dogadywania się itd będziesz miał bardzo dużo ;). Zaleta natomiast taka, że raczej nie ukrywają co i jak z autem - zobaczysz zdjęcia, VIN podadzą, do mechanika Twojego auto odstawią na przegląd itd. Więc pod tym względem są ok.

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
qbcioo
Młodszy Forumowicz
Model: inny
Kolor: grafitowy
Kontakt:

Post autor: qbcioo » 2009-07-12, 21:13

Cytuję: "hm. Ja z nimi miałem doczynienia. Są plusy i minusy. Ale ogólnie użerania, dogadywania się itd będziesz miał bardzo dużo ;) . Zaleta natomiast taka, że raczej nie ukrywają co i jak z autem - zobaczysz zdjęcia, VIN podadzą, do mechanika Twojego auto odstawią na przegląd itd. Więc pod tym względem są ok."

[ Dodano: 2009-07-12, 21:14 ]
:P

alski
Forumowicz
Model: GT500 & FAST'67
Silnik: inny V8
Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...

Post autor: alski » 2009-07-12, 23:28

mastodont pisze:
chcemustanga pisze:Dzięki wielkie za odpowiedzi, chyba jednak poczekam z zakupem, aż się pojawi coś ciekawego (na moją kieszeń :wstyd: ).
Czy to nie jest ciekawa propozycja?
http://allegro.pl/item677521536_ford_mu ... anual.html
Co o tym myslicie??

P.S.: Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, to moj pierwszy post...

Hej

Oglądałem tę brykę i dałem spokój

Nie będę na ogólnym opowiadał, mam też dokumentację carfaxa i fotki z copart
Generalnie odcięty prawy przedni słupek razem z tapicerką, trochę przód dostał, tył zderzak, cały malowany- sprawdzaliśmy lakier miernikiem, przebieg real,
wyjęte katalizatory, tylne kalipery jakby pilnikiem robione...

był w komisie długo wystawiony za 79tys.

gdyby coś piszcie na priv

alski

It's Never Too Late to Have a Happy Childhood

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Model: Bullitt 2019
Kolor: Highland Green
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-07-13, 00:02

tez go ogladalem, przymierzałem sie do leasingu i nagle pojawił sie temat na forum o tym autku no i zrezygnowałem...równiez odradzam...

szukaj a znajdziesz;)

pozdro

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...

chcemustanga

Post autor: chcemustanga » 2009-07-13, 19:13

Dużo jest na forum osób, które nabyły stangi poprzez importera (nie oglądając wcześniej samemu w usa)? Mam pewne obawy, bo na zdjęciach nie wszystko widać, zwłaszcza jeśli chodzi o stan techniczny :] . A carfax też nie daje 100% pewności. Z tego carsusa.pl facet mi napisał co i jak, na pierwszy rzut oka super, żeby tylko jakieś dodatkowe koszty się nie pojawiły... W moim przedziale cenowym V8, clean title, tylko przebieg koło 50-60 mil, co sądzicie?
Za wszystkie rady serdeczne dzięki! Fajnie, że jest takie forum :D.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”