Pytanie o lusterka US i EU
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang US AT
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Magnetic
Pytanie o lusterka US i EU
NIe znalazłem informacji na forum wiec załozyłem nowy temat,
1 czy lusterka boczne USA posiadaja kierunki ?, jesli tak to czy działąja zamiennie z postojowymi ? czy posiadaja funkcje składania lusterek ?
2 mam załozone lusterka EU ze składaniem które nie działa bo chyba brak przycisku na drzwiach?, czy podswietlenie lusterka od dołu w europejskim mustangu działa cały czas razem z postojowymi czy tylko gdy otwieram drzwi ? u mnie niby swiatełko od spodu jest ale nic nie swieci. albo nie podpiete albo wersja us nie przewidziała przewodu do tego bajeru.
1 czy lusterka boczne USA posiadaja kierunki ?, jesli tak to czy działąja zamiennie z postojowymi ? czy posiadaja funkcje składania lusterek ?
2 mam załozone lusterka EU ze składaniem które nie działa bo chyba brak przycisku na drzwiach?, czy podswietlenie lusterka od dołu w europejskim mustangu działa cały czas razem z postojowymi czy tylko gdy otwieram drzwi ? u mnie niby swiatełko od spodu jest ale nic nie swieci. albo nie podpiete albo wersja us nie przewidziała przewodu do tego bajeru.
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Pytanie o lusterka US i EU
1: Posiadaja takie same kierunki LED. Nie swieca razem z postojowymi. Nie sa skladane elektrycznie - to tylko na EU.
2: Lusterka EU maja inna wiazke - funkcja skladania to tez funkcja BCM ktora trzeba zaprogramowac - sam przycisk nie wystarczy.
Wyswietlanie konia tzw "puddle lamp" zalacza sie razem z tri-barem w wersji USA - gasnie po odpalanieu auta albo po zamk. drzwi.
2: Lusterka EU maja inna wiazke - funkcja skladania to tez funkcja BCM ktora trzeba zaprogramowac - sam przycisk nie wystarczy.
Wyswietlanie konia tzw "puddle lamp" zalacza sie razem z tri-barem w wersji USA - gasnie po odpalanieu auta albo po zamk. drzwi.
-
- Młodszy Forumowicz
w lusterkach właściwie działa mi tylko sterowanie szkłem.... brak kierunka i brak swiecacego konia czy poprostu podswietlenia, jutro zdejme dekielek i sprubuje to ogarnac, skoro w wersji US sa kierunki to na EU powinny zadziałać.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
W moim jest...wiec chyba sa. V6 moze nie byc - moze jest to czesc wyposazenia premium.keraj211 pisze:W wersji US nie ma kierunków w lusterkach!
-
- Młodszy Forumowicz
Wieczorem rozbiore lusterko i sprawdze czy jakis prad doplywa z kierunka.
-
- Forumowicz
- Model: 2016
Jest to jakis element opcji, ale cholera wie kiedy dochodzi. 90% zdjec z USA jest bez, moze na jakies stany jest wymog.... w konfiguratorze w USA ja takiej opcji wogole nie znalazlem.
ALE, w polsce kierunki boczne nie sa wymagane..... wprowadzaja tylko pewne ograniczenie - auto nie moze miec haka, bo przy przyczepie sa wymagane kierunki boczne.
ALE, w polsce kierunki boczne nie sa wymagane..... wprowadzaja tylko pewne ograniczenie - auto nie moze miec haka, bo przy przyczepie sa wymagane kierunki boczne.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Jak wejdziesz w katalogi to jest przynajmniej 10 wersji lusterek zewnetrznych.
Jak wpiszesz w ebay to tez sa takie z i bez:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... r&_sacat=0
Moje na pewno sa USA bo sa male i maja okienka plus typowey amerykanski napis na lusterku.
Jak wpiszesz w ebay to tez sa takie z i bez:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... r&_sacat=0
Moje na pewno sa USA bo sa male i maja okienka plus typowey amerykanski napis na lusterku.
-
- Młodszy Forumowicz
rozebralem drzwi i z wielkim trudem odnalazłem wteczke do lusterek i idzie tam niespełna 3 lub 4 przewody tylko do sterowania szkłem w lusterku wiec nie ma mozliwosci podpiecia kierunka czy swiecacego loga. Zapewne dało by sie ciagnac dodatkowe przewody np pod przedni kierunek lub szukac plusa gdzies w drzwiach do podswietlenia kunia 

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Skoro nie bylo takiej opcji to przewodow tez producent nie zalozyl - mozna jak najbardziej je dolozyc.
- macek25
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT '17
- Kolor: Magnetic grey
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Mój 2017 GT Premium EU kierunki są i składane elektrycznie lusterka przycisk w drzwiach
-
- Młodszy Forumowicz
Mam jeszcze pytanie, czy w lusterkach EU podswietelnie od spodu zawsze jest w stylu logo konia czy występowały tez w wersji zwykłej diody LED ?
Bo nie wiem czy jest sens ciagnac przewód do zasilania jesli miało by sie okazac ze to zwykła dioda led bez konia...
Bo nie wiem czy jest sens ciagnac przewód do zasilania jesli miało by sie okazac ze to zwykła dioda led bez konia...