Ceny czesci do S550
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Ceny czesci do S550
Czasem sie tak zastanawiam skad sie biora te chore ceny na uzywane czesci. Na poczatku sadzilem, ze to tylko na PL Allegro ale nie - na ebay jest nie lepiej.
Na forum jest wielu uczciwych handlarzy ale sa tez cwaniaki ancymonki...sa tez niestety i zlodzieje...
Przykladowo zacisk 6 tloczkowy Brembo:
FR3Z-2B121-E na rock auto $219.79
Cena na ebay za uzywane pordzewiale i podrapane SAME zaciski to od okolo 900 USD
Cena na allegro to od 7 do 8 tys zl w gore...
Nie wiem kto by przy takim aucie zakladal stare klocki i tarcze ale sie pewnie i tacy znajda...
Kolejny przyklad. Przelozenie koncowe 3.55 cala dynia:
Summit 899 USD
CJ Pony 1,790 USD wyslane z podatkami UPS do PL.
Po ebay stare pordzewiale gruchy po 1k USD
Po allegro uzywane pordzewiale od 6-7 tys zl i w gore...
Ja wiem kazdy musi zarobic i z czegos zyc ale to czasem jest juz przesada...nowe czesci do S550 nie sa drogie.
Nie dajecie sie oszukac - sprawdzcie pierw ile kosztuja NOWE!
Temat stworzony do luznej dyskusji na temat wszystkich czesci do S550.
Na forum jest wielu uczciwych handlarzy ale sa tez cwaniaki ancymonki...sa tez niestety i zlodzieje...
Przykladowo zacisk 6 tloczkowy Brembo:
FR3Z-2B121-E na rock auto $219.79
Cena na ebay za uzywane pordzewiale i podrapane SAME zaciski to od okolo 900 USD
Cena na allegro to od 7 do 8 tys zl w gore...
Nie wiem kto by przy takim aucie zakladal stare klocki i tarcze ale sie pewnie i tacy znajda...
Kolejny przyklad. Przelozenie koncowe 3.55 cala dynia:
Summit 899 USD
CJ Pony 1,790 USD wyslane z podatkami UPS do PL.
Po ebay stare pordzewiale gruchy po 1k USD
Po allegro uzywane pordzewiale od 6-7 tys zl i w gore...
Ja wiem kazdy musi zarobic i z czegos zyc ale to czasem jest juz przesada...nowe czesci do S550 nie sa drogie.
Nie dajecie sie oszukac - sprawdzcie pierw ile kosztuja NOWE!
Temat stworzony do luznej dyskusji na temat wszystkich czesci do S550.
- nomad
- Forumowicz
- Model: Bullitt & 939
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Highland Green
Re: Ceny czesci do S550
Małe sprostowanie, bo kolejny raz "drobne" nieścisłości dot. zacisków:
- na rockauto nie są to zaciski nowe sensu stricto, a remanufactured
- konsekwencją powyższego jest opłata za depozyt (zwracana przy odesłaniu starych zacisków) w wysokości 50$.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że to nadal bardzo dobra cena.
- na rockauto nie są to zaciski nowe sensu stricto, a remanufactured
- konsekwencją powyższego jest opłata za depozyt (zwracana przy odesłaniu starych zacisków) w wysokości 50$.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że to nadal bardzo dobra cena.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A w sumie polowe auta zdemontowalem jak to moja zona stwierdzila wiec moze cos w koncu sprzedamcelibad pisze:A ja po tytule postu , pomyślałem że rozsprzedajesz swojego na części Przemo

Nie jeden wlasciciel V6 by moje graty z checia wzial.
-
- Forumowicz
- Model: GT
Ja przerabialem niedawno temat felg 19" (seryjne, czarne z wersji GT) ktore w ASO mozna kupic po malych negocjacjach ponzej 1000zl/sztuka, na allegro, czy tu na forum za uzywki trzeba wyplacic od 4500zl w gore , nawet do 6500 gdzies widzialem.
-
- Forumowicz
- Model: 2016
Nowe drzwi całe w aso 2500pln, a w USA 1200usd w salonie forda..... jakim cudem nie wiem....
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie 1200 USD - duzo mniej!mjaza pisze:Nowe drzwi całe w aso 2500pln, a w USA 1200usd w salonie forda..... jakim cudem nie wiem....
https://parts.levittownfordparts.com/oe ... OC1nYXM%3D" onclick="window.open(this.href);return false;
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Ile same klocki Brembo do S550 GT? Jaki jest ich symbol mowa o europejskiej wersji.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Z tego co mi wiadomo te klocki sie nie roznia miedzy wersjami EU>US:
http://www.levittownfordparts.com/ford- ... -4881.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rockauto.com/en/partsearch/? ... =FR3Z2001C" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.carid.com/motorcraft/front- ... f1462.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.levittownfordparts.com/ford- ... -4881.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rockauto.com/en/partsearch/? ... =FR3Z2001C" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.carid.com/motorcraft/front- ... f1462.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Kolor: Szary Metalik
za klocki 1600 zloty ???
http://www.rockauto.com/en/catalog/ford ... e+pad,1684" onclick="window.open(this.href);return false;
ceramiczne dobre do tarcz 380mm kosztuja max 50 baksow na 2 kola
http://www.rockauto.com/en/catalog/ford ... e+pad,1684" onclick="window.open(this.href);return false;
ceramiczne dobre do tarcz 380mm kosztuja max 50 baksow na 2 kola
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Ja juz zmienilem bo sie okazalo ze prawie konieckkk pisze:w sumie nie pytalem o cene z bsc. Wymiana za 4k km to bede pytal

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Co do cen zależy jak szukasz, kto sprzedaje etc. Niejednokrotnie jak szukałem jakichś części: Dzwonie, pytam czy da radę taniej i słyszę po drugiej stronie wyliczankę: Ceny na ebay+transport+opłaty itp itd i magicznie wychodzi 2x drożej.
Kilku sprzedawców już 2 lata chomikuje części, a ja w między czasie znalazłem taniej w kraju albo dołożyłem i kupiłem nowe. To samo tyczy się na ebay.de. Ostatnio kupiłem amortyzatory sporo taniej ale facet w ogłoszeniu też miał wyliczankę. Na moje szczęście cena bazowa odnosiła się to zwykłych zamienników, a nie KONI yellow
.
Wydaje mi sie, że jak ktoś nie wie co ma ale wie, że jest to dość "nietypowe" to myśli, ze musi być dużo warte. Najlepiej to jak się trafi na kogoś kto zwyczajnie wyprzedaje graciarnie, a nie chce oddawać wszystkiego za darmo
Kilku sprzedawców już 2 lata chomikuje części, a ja w między czasie znalazłem taniej w kraju albo dołożyłem i kupiłem nowe. To samo tyczy się na ebay.de. Ostatnio kupiłem amortyzatory sporo taniej ale facet w ogłoszeniu też miał wyliczankę. Na moje szczęście cena bazowa odnosiła się to zwykłych zamienników, a nie KONI yellow

Wydaje mi sie, że jak ktoś nie wie co ma ale wie, że jest to dość "nietypowe" to myśli, ze musi być dużo warte. Najlepiej to jak się trafi na kogoś kto zwyczajnie wyprzedaje graciarnie, a nie chce oddawać wszystkiego za darmo

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
- nomad
- Forumowicz
- Model: Bullitt & 939
- Kolor: Highland Green
Dlaczego magicznie? Ja nie rozumiem oczekiwania, że części powinny się teleportować za darmo, a jednocześnie sam kupujący z jakichś magicznych powodów w USA nie kupuje tylko oczekuje w kraju "czystych" cen eBayRezor pisze:Niejednokrotnie jak szukałem jakichś części: Dzwonie, pytam czy da radę taniej i słyszę po drugiej stronie wyliczankę: Ceny na ebay+transport+opłaty itp itd i magicznie wychodzi 2x drożej.

Jeśli ceny na miejscu są za wysokie to rozwiązanie jest banalnie proste - kupować w USA i tyle! Naprawdę szkoda czasu na marudzenie na ceny w kraju - mamy wolny rynek, eBay i setki sklepów na świecie dostępne dla wszystkich!
Natomiast taki temat pokazujący ceny/sklepy w USA, o ile tylko jest to zrobione rzetelnie, jest na pewno przydatny i wartościowy - każdy liczyć umie i wybierze najkorzystniejszą dla siebie relację koszt-czas-wygoda.