Światła z przodu

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Dominik111
Młodszy Forumowicz

Światła z przodu

Post autor: Dominik111 » 2017-02-24, 00:24

Cześć :)
Na wstępie się przywitam bo jestem tu nowy. Dodam, że mustangami interesuje się od niedawna, więc jestem jeszcze laikiem.

Od jakiegoś czasu trapi mnie pytanie co to za światła ? I czy na obu zdjęciach są to te same światła ? Jeśli tak dlaczego są w innych miejscach ? Dodatkowo widziałem mustangi bez świateł w żadnym z tych miejsc. Czy są to jakieś światła narzucone przez UE ? I te bez nich są to amerykańskie wersję ?

http://screenshot.sh/n7SOfQiTATcRi
Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodziło :) I że będziecie wyrozumiali jeśli to banalne pytanie.
Jak napisałem jestem laikiem w mustangach jak i motoryzacji.

Awatar użytkownika
Rockmancar
Forumowicz
Model: New Edge
Silnik: V6 3.8
Kolor: Bright Atlantic Blue
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Re: Światła z przodu

Post autor: Rockmancar » 2017-02-24, 00:54

Cześć, witamy na forum! Zapraszam do działu przywitań.

Obydwa są to światła przeciwmgłowe. Ich egzystencja oraz umiejscowienie zależy od wersji danego Mustanga albo jakiegoś pakietu. Dla przykładu drugie zdjęcie to Mustang V gen. od Roush Performance - firmy zajmującej się tuningiem aut. W swoim zderzaku zdecydowali się akurat żeby umieścić te lampy w tym a nie innym miejscu, bo po prostu im się tak podobało. W skrócie istnienie tych lamp w Mustangach to tylko kaprys klienta kupującego go w salonie, ewentualnie wymiany grilla.
Dominik111 pisze:Czy są to jakieś światła narzucone przez UE ? I te bez nich są to amerykańskie wersję ?
Błędny trop, ponieważ wszystkie generacje Mustanga oprócz najnowszej, szóstej generacji były tylko i wyłącznie na rynek Ameryki Północnej, EU nie ma tutaj kompletnie nic do gadania, bo nie było nigdy fabrycznej wersji na Unie Europejską.

Pozdrawiam!

Dominik111
Młodszy Forumowicz

Re: Światła z przodu

Post autor: Dominik111 » 2017-02-24, 01:11

Dzięki za szybką odpowiedź :) Przez przypadek usunęły mi się linki z postu ale nie ważne :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”