Zmiana wydechu w Mustangu GT
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT
Kolega pytał o wersję. Bieżcie wersję Street, jest w sam raz, naprawdę dosyć zauważalny i dość komfortowy na autostradzie.
Mam wersje Competition catback i rzeczywiscie jest glosny. ale idzie sie przyzwyczaic. ogolnie Magnaflow polecam, instalacja banał 45 minut.
- Drivingowiec
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Red Race
Ja założyłem Magnafow Competition CatBack dwa dni temu i ...... jest bardzo głośny. Co ciekawe głośniejszy jest na niskich obrotach gdzie jest mocno basowy, powyżej zaczyna się rasowy ryk. Jak na razie tylko jedno zaparkowane auto zareagowało na mojego Mustanga wyjącym alarmem 

- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
po miesiącu z małym hakiem mi jest już zdecydowanie za cicho (pasażerowie z tyłu mówią co innegoDrivingowiec pisze:Ja założyłem Magnafow Competition CatBack dwa dni temu i ...... jest bardzo głośny. Co ciekawe głośniejszy jest na niskich obrotach gdzie jest mocno basowy, powyżej zaczyna się rasowy ryk. Jak na razie tylko jedno zaparkowane auto zareagowało na mojego Mustanga wyjącym alarmem

-
- Forumowicz
I tu jest różnica-u mnie nie ma problemu z nocną jazdą z wersją Street...nie muszę zmieniać samochodów z powodu pory dnia...
co kto lubi, grunt to wybór. A cold start z tym wydechem jest uzależniający, też już się oswoiłem chyba, jednak ten moment jest genialny podobnie jak cruising po Kazimierzu na trzecim biegu z 1400 obr. silnika.

- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Chetnie porownam z Magnaflow ale nie axelbackami a calymi
Ktos bedzie z takim arsenalem na MR2016?

-
- Forumowicz
podobno brzmieniem są zbliżone ale...nie głośnością...
widać to gołym okiem po wielkości puchy.

- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
B0kiem pisze: po miesiącu z małym hakiem mi jest już zdecydowanie za cicho (pasażerowie z tyłu mówią co innego), pomyślę w przyszłym roku co zrobić z tym fantem. Może ogłuchłam, może to przyzwyczajenie. Kusi mnie podwójny wydech od forda - https://performanceparts.ford.com/part/M-5200-M8SBV" onclick="window.open(this.href);return false;. Magnaflow nie ważne w jakiej wersji ma niepowtarzalne, basowe brzmienie. Uwielbiam ten pomruk po odpaleniu, ziemia i ściany trzęsą się jak wyjeżdżam czy parkuje w blokowym garażu
nie ruszam go tylko po 22 i staram się tak wracać, biorę drugie auto żeby nie denerwować sąsiadów
Ja mam u siebie ten wydech tylko 'cichsza' wersje Touring. Jest glosny, na zimnym silniku za glosny jak dla mnie ale to indywidualne odczucie kazdego. Dla Ciebie moze byc za cichy, kwestia gustu

Wlasciwie zrobilem z nim mniej niz tysiac kilometrow to sie moze jeszcze przyzwyczaje. Niestety nie mialem okazji 'na zywo' porownac z MF i innymi ale z tego co piszecie to wydaje mi sie ze moj bedzie mniej basowy (troche wyzsze tony). Trzeba by bylo kiedys porownac.
-
- Forumowicz
No to jest ból w Polsce, gdzie nie za bardzo da się posłuchać na żywo różnych zestawów. Z YT jak wiadomo lipa...szkoda, że Ci nie odpowiada, może wróć do seryjnego? Nie męcz się.
- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
Przepraszam, ze moze nie dokladnie sie wyrazilem, to ze wzgledu na brak czasu na rozpisywanie sie na forum ale to ze jest troche za glosny na zimnym silniku dla mnie, to nie znaczy, ze mi nie odpowiadaVolver pisze:No to jest ból w Polsce, gdzie nie za bardzo da się posłuchać na żywo różnych zestawów. Z YT jak wiadomo lipa...szkoda, że Ci nie odpowiada, może wróć do seryjnego? Nie męcz się.

-
- Forumowicz
To najważniejsze, że wszystko gra i buczy! Fajnie zatem, że mamy kolejnego zadowolonego autora modyfikacji swojego konika. No i kolejnego, który nie wyobraża sobie powrotu do seryjnego wydechu!
- Drivingowiec
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Red Race
No to może trzeba się spotkać w Krakowie i porównaćVolver pisze:podobno brzmieniem są zbliżone ale...nie głośnością...widać to gołym okiem po wielkości puchy.