Mustang modyfikacje vs. gwarancja
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- STOREOPOLE
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: wszyskie
Mustang modyfikacje vs. gwarancja
Szanowni Klubowicze , Dumni posiadacze i Potencjalni Nabywcy
W związku z coraz większa ilością zapytań co do modyfikacji Mustangów na gwarancji, dla tych którzy nie wiedzą ,zamieszczam info jak zagadnienie wygląda w ujęciu faktów:
Montaż akcesoriów zakupionych od dostawców innych niż Ford Polska nie powoduje automatycznej utraty gwarancji udzielanej przez Autoryzowanych Dealerów Forda. Natomiast w przypadku, gdy gwarant stwierdzi, że usterka samochodu została spowodowana przez akcesorium nierekomendowane przez Ford Polska, wówczas usterka nie zostanie usunięta bezpłatnie w ramach gwarancji. Każdy taki przypadek rozpatrywany jest indywidualnie przez Dealerów Forda przy wsparciu Działu Technicznego Ford Polska.
Póki co powyższa opinia tyczy się również akcesoriów z linii Ford Preformance
W związku z coraz większa ilością zapytań co do modyfikacji Mustangów na gwarancji, dla tych którzy nie wiedzą ,zamieszczam info jak zagadnienie wygląda w ujęciu faktów:
Montaż akcesoriów zakupionych od dostawców innych niż Ford Polska nie powoduje automatycznej utraty gwarancji udzielanej przez Autoryzowanych Dealerów Forda. Natomiast w przypadku, gdy gwarant stwierdzi, że usterka samochodu została spowodowana przez akcesorium nierekomendowane przez Ford Polska, wówczas usterka nie zostanie usunięta bezpłatnie w ramach gwarancji. Każdy taki przypadek rozpatrywany jest indywidualnie przez Dealerów Forda przy wsparciu Działu Technicznego Ford Polska.
Póki co powyższa opinia tyczy się również akcesoriów z linii Ford Preformance
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic Grey
Re: Mustang modyfikacje vs. gwarancja
Może trochę z "innej beczki".
Ile jest gwarancji na Mustanga kupionego w Polsce, 2 lata?
Czy można dokupić wydłużenie gwarancji do 5 lub 7 lat, tak jak to jest w Niemczech?
Ile jest gwarancji na Mustanga kupionego w Polsce, 2 lata?
Czy można dokupić wydłużenie gwarancji do 5 lub 7 lat, tak jak to jest w Niemczech?
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Można wykupić w Czechach lub Niemczech ford protect na 5 lat. Obowiązuje w PL.
- STOREOPOLE
- Młodszy Forumowicz
Gwarancja podstawowa to 2 lata bez limitu kilometrów.
Co do protecta zakupionego w innym kraju - to świetne pytanie. Na tyle świetne że wysłałem zapytanie do źródła.
Niestety źródło na urlopie a potem ja , więc odpowiedzi udzielę, ale w drugiej połowie sierpnia.
Co do protecta zakupionego w innym kraju - to świetne pytanie. Na tyle świetne że wysłałem zapytanie do źródła.
Niestety źródło na urlopie a potem ja , więc odpowiedzi udzielę, ale w drugiej połowie sierpnia.
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Przypominam też że protecta należy wykupić w ciągu pierwszych 12 miesięcy użytkowania 

- macek25
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT '17
- Kolor: Magnetic grey
- Stajnia: Stajnia Pomorze
A czy jest możliwość włączenia tri barów do jazdy dziennej które są wyłączone na rynek EU w salonie przed odebraniem auta? Czy to już na własną rękę trzeba się tym zająć.?
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Tribara nie ma w reflektorze , jest calkowicie zdemontowany ale kolega Cannigia z Opola juz sobie z tym poradził
- Stangdaro
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT '15
- Kolor: Race Red
Reflektory EU nie mają w środku ledów... ale jak ktoś chce to posiadam oryginalne ( nie przerabiane tylko oryginalne z gwarancją ) reflektory z ledami Tri barmacek25 pisze:A czy jest możliwość włączenia tri barów do jazdy dziennej które są wyłączone na rynek EU w salonie przed odebraniem auta? Czy to już na własną rękę trzeba się tym zająć.?

- STOREOPOLE
- Młodszy Forumowicz
Obligowałem się odpowiedzieć na pytanie czy protect na mustanga zakupiony w innym kraju ( tam gdzie dostępny) będzie honorowany w PL.
Odpowiedź brzmi TAK
Odpowiedź brzmi TAK
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Nie jest to do konca prawda. Mam ofocjalny list od Ford Szwajcaria, ze NIE jest to honorowane poza CH.STOREOPOLE pisze:Obligowałem się odpowiedzieć na pytanie czy protect na mustanga zakupiony w innym kraju ( tam gdzie dostępny) będzie honorowany w PL.
Odpowiedź brzmi TAK
Moze tak. Z kraju unijnego na kraj unijny bedzie pewnie dzialac. Poza unia juz nie.