Wymiana żarówek w S550
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- artjablo
- Młodszy Forumowicz
- Model: EcoBoost 2016
- Kolor: Oxford White
Re: Wymiana żarówek w S550
Znalazłem na Allegro żarówki P13W do S550 o długości 49mm i średnicy 15mm.
Czy moze ktoś podpowiedzieć, czy warto kupić i czy będą pasowały bez rozwiercania?
Link:
http://allegro.pl/zarowka-p13w-drl-led- ... 52307.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy moze ktoś podpowiedzieć, czy warto kupić i czy będą pasowały bez rozwiercania?
Link:
http://allegro.pl/zarowka-p13w-drl-led- ... 52307.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Illuminatio per scientia et technicae...
Właśnie ukończyłem instalację (dokładnie ta żarówka). Bez rozwiercania nie da rady ale efekt końcowy zaje....
Ogólnie - zdjąć koło, zdjąć 3 kołki mocujące osłonę do zderzaka, odgiąć osłonę, rozłączyć wtyczkę od dziennych, wyjąć żarówkę H8 od przeciwmgielnych, odkręcić 3 śruby mocujące uchwyt zintegrowanej lampy przeciwmgielnych, zdemontowaną lampę i potraktować wiertarką z jakimś rozwiertakiem i zamontować wszystko w odwrotnej kolejności.
Brzmi strasznie ale efekt jest super. Pierwszą żarówkę montowałem prawie 2 h ale drugą już 15 minut
.
Miłej zabawy.

Ogólnie - zdjąć koło, zdjąć 3 kołki mocujące osłonę do zderzaka, odgiąć osłonę, rozłączyć wtyczkę od dziennych, wyjąć żarówkę H8 od przeciwmgielnych, odkręcić 3 śruby mocujące uchwyt zintegrowanej lampy przeciwmgielnych, zdemontowaną lampę i potraktować wiertarką z jakimś rozwiertakiem i zamontować wszystko w odwrotnej kolejności.
Brzmi strasznie ale efekt jest super. Pierwszą żarówkę montowałem prawie 2 h ale drugą już 15 minut

Miłej zabawy.
- artjablo
- Młodszy Forumowicz
Dzięki za informację.
Na czym dokładnie ma polegać rozwiercenie? Jeżeli dobrze zrozumiałem, to rozwiercam gniazdo mocowania żarówki.
Na czym dokładnie ma polegać rozwiercenie? Jeżeli dobrze zrozumiałem, to rozwiercam gniazdo mocowania żarówki.
Gniazdo mocowania jest OK. Rozwiercamy "odbłyślnik" który jest około 1 mm nad gniazdem. Żarówka od złącza do gumowego ringu jest OK. Później średnica jest zbyt duża. Widać to wyraźnie jak się patrzy na jedyne (przynajmniej o których wiem) pasujące żarówki LED firmy KONIK.
- artjablo
- Młodszy Forumowicz
Wszystko jasne 
Czy wymieniałeś także żarówki przeciwmgielne H8 na ledy?

Czy wymieniałeś także żarówki przeciwmgielne H8 na ledy?
-
- Forumowicz
- Model: GT 2015 - Recaro M6
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: race red
Jakby ktos chcial lampy LED do jazdy dziennej bez zadnego wiercenia to mam taki zestaw w ofercie:] dorzucam tez zarowki led do postojowych;)
01/2015 Zamówienie
06->07->08->09/2015 Odbiór
06->07->08->09/2015 Odbiór
- artjablo
- Młodszy Forumowicz
Byłbym zainteresowany takim zestawem. Jaki jest koszt?
Przeciwmgielnych nie wymieniałem bo barwa "żółta" jest podobno lepsza na mgłę - tak mnie uczono 35 lat temu na kursie na prawo jazdy
Ale z budowy lampy wynika że dowolna żarówka LED H8 z CANBUS powinna być OK (aby nie za dłłłłłłługa).

Ale z budowy lampy wynika że dowolna żarówka LED H8 z CANBUS powinna być OK (aby nie za dłłłłłłługa).
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
Żarówki LED do Mustanga muszą być z CANBUS-em ? będzie rzucał jakimiś błędami ?
I druga sprawa - montował ktoś może coś takiego: http://allegro.pl/osram-led-drl-fog-led ... 63146.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
I druga sprawa - montował ktoś może coś takiego: http://allegro.pl/osram-led-drl-fog-led ... 63146.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Mr_X pisze:Przeciwmgielnych nie wymieniałem bo barwa "żółta" jest podobno lepsza na mgłę - tak mnie uczono 35 lat temu na kursie na prawo jazdy![]()
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
- xxxl
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang ecoboost 2.3
- Kolor: Grafit Mat
Mnie się udało przez odchylone nadkole i bez żadnego rozwiercania i ściągania osłon pod silnikiem a specjalnie złotą rączką nie jestem :-P. Kupiłem żarówki tutaj: http://www.sklepledowy.pl/pl/c/Ford-Mustang-VI/563" onclick="window.open(this.href);return false; wymieniłem postojowe W5W i do jazdy dziennej P13W w tej samej barwie. Zajęło mi to z godzinkę bo trochę się namęczyłem z tymi postojowymi zanim wpadłem na to, że można złapać delikatnie kombinerkami. Efekt rewelacyjny - nawet nie spodziewałem się, że tak będą pasować do ksenonów. Teraz zamawiam w tym samym miejscu komplet do wnętrza.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Ja polecam te http://allegro.pl/philips-x-treme-visio ... ippingInfo" onclick="window.open(this.href);return false; markowe pewne a cena przyzwoita i sprawdzone.
I druga sprawa - montował ktoś może coś takiego: http://allegro.pl/osram-led-drl-fog-led ... 63146.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja mam u siebie ten zestaw drl ledriving fog osram. Kupione i zamontowane w aso z gwarancja forda. Generalnie jestem zadowolony tym bardziej ze to straszny zal te zolte fabryczne drl.
Sa niestety 2 problemy.
1. W aso sprzedają zestaw bez doświetlania zakretow. Ten rzekomo ma ece.
2. Po wlaczeniu swiatel mijania przez czujnik deszczu czy zmierzchu, po ok 10 min jazdy włączaja sie tez drl osram. Wszystko byloby super gdby nie to ze takze losowo migaja. Tzn. Raz na jakis czas gasna i ponownie sie zapalają.
W aso wymienili modul. Potem podobno kasowali błędy w kompie. Na zegarach brak bledu. I generalnie autonobile nie potrafi sobie z tym poradzić... zresztą mam wątpliwości odnośnie tego czy w ogole potrafia sobie radzic z serwisem czegokolwiek...
Jesli ktos ma pomysl co z tym zrobic chętnie skorzystam z rady. Tak czy inaczej po leasingu zamierzam zrobic tribar w Hdcustoms.
Ja mam u siebie ten zestaw drl ledriving fog osram. Kupione i zamontowane w aso z gwarancja forda. Generalnie jestem zadowolony tym bardziej ze to straszny zal te zolte fabryczne drl.
Sa niestety 2 problemy.
1. W aso sprzedają zestaw bez doświetlania zakretow. Ten rzekomo ma ece.
2. Po wlaczeniu swiatel mijania przez czujnik deszczu czy zmierzchu, po ok 10 min jazdy włączaja sie tez drl osram. Wszystko byloby super gdby nie to ze takze losowo migaja. Tzn. Raz na jakis czas gasna i ponownie sie zapalają.
W aso wymienili modul. Potem podobno kasowali błędy w kompie. Na zegarach brak bledu. I generalnie autonobile nie potrafi sobie z tym poradzić... zresztą mam wątpliwości odnośnie tego czy w ogole potrafia sobie radzic z serwisem czegokolwiek...
Jesli ktos ma pomysl co z tym zrobic chętnie skorzystam z rady. Tak czy inaczej po leasingu zamierzam zrobic tribar w Hdcustoms.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Od dawna pisze ze AUTONOBILE =AUTO DEBILE
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
przez grzeczność nie zaprzeczę. w wolnej chwili ku uciesze postaram się opisać okołoserwisowe "przygody" z płowieckiej...