Jaki płyn chłodniczy?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: DIB
Jaki płyn chłodniczy?
Dzis zauważyłem , że mam poniżej min poziom płynu chłodniczego
jutro mam 500 km do przejechania, no i.. wiecie może jakim płynem jest zalany ? czym można uzupełnić ??

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Jaki płyn chłodniczy?
Engine coolant: WSS-M97B44-D2,Motorcraft Orange Antifreeze/Coolant Prediluted CVC-3DIL-B - w orginale.
W PL kup petrygo i tez bedzie dobrze. Mozesz poszukac tez cos pod kolor
W PL kup petrygo i tez bedzie dobrze. Mozesz poszukac tez cos pod kolor

- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Z tego co widzę to ten sam co do reszty nowszych amerykańców: Formuła HOAT z krzemianami. Broń boże alkohol czy glikol propylenowy. Tylko na bazie glikolu etylowego. Na nalepce może być: etano-1,2-diol
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Panowie możecie wrzucić dokładnie jakieś linki do polecanych płynów chłodniczych do Mustanga GT S550?
lub tych które Wy używacie w swoich GT
Dzięki i pozdrawiam
lub tych które Wy używacie w swoich GT
Dzięki i pozdrawiam
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Petrygo mozesz lac, naprawdejest ok.
Tylko jak napisal Rezor - nie zadne badziewie tylko produkty oparte na glikolu etylenowym(Rezor, nie etylowy) czyli np. Petrygo(swoja droga Rezor etylen to tez alkochol).
Te amerykanskie wymienione przez Forda to moze byc ci ciezko dostac u nas.
Tylko jak napisal Rezor - nie zadne badziewie tylko produkty oparte na glikolu etylenowym(Rezor, nie etylowy) czyli np. Petrygo(swoja droga Rezor etylen to tez alkochol).
Jaki dokładnie ten płyn Petrygo bo jak widzę jest ich sporo rodzajów - http://www.orlenoil.pl/PL/Motoryzacja/P ... TRYGO.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; Podeślij link do tego, którego sam używasz lub który z w/w linku mam wybrać?veeefour pisze:Petrygo mozesz lac, naprawdejest ok.
Pozdrawiam
- kaskader bart
- Forumowicz
- Model: GT '08 roush
- Silnik: V8 4.6
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Zwykly szary petrygo q dostepny w kazdym sklepie i na kazdej stacji. Sprzedawany w tej formie od 20 lat chyba. Co ty od dzisiaj masz samochod?Kusza85 pisze:Jaki dokładnie ten płyn Petrygo bo jak widzę jest ich sporo rodzajów - http://www.orlenoil.pl/PL/Motoryzacja/P ... TRYGO.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; Podeślij link do tego, którego sam używasz lub który z w/w linku mam wybrać?veeefour pisze:Petrygo mozesz lac, naprawdejest ok.
Pozdrawiam

Dzięki za info,veeefour pisze:Zwykly szary petrygo q dostepny w kazdym sklepie i na kazdej stacji. Sprzedawany w tej formie od 20 lat chyba. Co ty od dzisiaj masz samochod?Kusza85 pisze:Jaki dokładnie ten płyn Petrygo bo jak widzę jest ich sporo rodzajów - http://www.orlenoil.pl/PL/Motoryzacja/P ... TRYGO.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; Podeślij link do tego, którego sam używasz lub który z w/w linku mam wybrać?veeefour pisze:Petrygo mozesz lac, naprawdejest ok.
Pozdrawiam![]()
we wcześniejszych autach używałem płynu Prestone, ale tym razem to mój pierwszy Mustang więc wolę dopytać "fachowców".

Pozdrawiam
- kaskader bart
- Forumowicz
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A co do mustangow specjalny plyn trzeba robic? Opanuj sie....kaskader bart pisze:Zalej prestone. Przynajmniej sprawdzony w mustang ach. Petrygo?

Zamin zarzysz znowu to pierw poczytaj np. czym sie roznia chemicznie oba...
Prestone jak Petrygo to plyn "uniwersalny"...a poelcaja go amerykanie bo sie go tam produkuje..ciezko by bylo znalezc Petrygo w USA

Kolega zaleje Petrygo - jest w porzadku.
- kaskader bart
- Forumowicz
Dobra chlopaki. Lejcie sobie do mustango co chcecie. Np. Lotos oleje i takie tam. Jak stryjenka woli
Pomiedzy prestone a petrygo jest smieszna różnica cenowa. Wiec czemu nie motorcraft lub prestone?
A ty koldgo zluzuj gumkę w majtach bo ci żyłka pęknie.

Pomiedzy prestone a petrygo jest smieszna różnica cenowa. Wiec czemu nie motorcraft lub prestone?
A ty koldgo zluzuj gumkę w majtach bo ci żyłka pęknie.
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Sam sie zluzuj...35zl za piatke Petrygo i prawie 50zl za Prestone...jak juz temat pieniedzy poruszasz to pierw moze sprawdz?
Lotos i Orlen - czek to zle? Bo co, bo Polskie? Pfff...
- kaskader bart
- Forumowicz
Wszędzie cię pełno kolego i zdecydowanie lubisz się mądrzyć dlatego :veeefour pisze:Sam sie zluzuj...35zl za piatke Petrygo i prawie 50zl za Prestone...jak juz temat pieniedzy poruszasz to pierw moze sprawdz?