a'la GT350R, GT350 ma mala lotkeVolver pisze:fajny, taki a'la Gt350?

Z innej beczki. Jak to mozliwe, ze europejski samochod w Europie moze miec wloty na masce, a amerykanski nie?

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
a'la GT350R, GT350 ma mala lotkeVolver pisze:fajny, taki a'la Gt350?
No tak prosto niestety nie jest - da sie ale trzeba by bylo pewnie cos spawac albo nitowac - wycinajac wiekszy kontrur w masce i doczepiajac podkladke od dolu.Volver pisze:Miałem dokładnie to samo pytanie na końcu języka! Myślałem o kupnie tych wentylatorów, ale jest trochę roboty z maską, bo nie są to proste dziury, są ładnie profilowane na krawędziach. Wiem! Kupię Alfę!
Jest "ameliniowa"Rezor pisze:Nie wiem z czego jest maska w s550 ale raczej spawanie odpada. Jeśli to aluminium to bez późniejszego zabezpieczenia będzie się utleniać to samo z nitami. Jeśli kompozyt to tylko nitowanie wchodzi w grę + późniejsze zaszpachlowanie nitów jeśli komuś by przeszkadzały.
Co do samego dopuszczenia do ruchu raczej obstawiam na sytuację gdzie projektanci wypuścili gotowego s550, a EU zażyczyła sobie dodatkowych testów albo usunięcia wlotów. Taniej było zaślepić niż kombinować i przeprojektowąć i viola. Przypominam, że są to 1sze kroki Mustanga na naszym rynku i ford raczej stawia delikatne kroki co jak widać po wspomnianych wynikach sprzedaży jest na plus
To też właśnie. Miałem raczej na celu ostudzenie zapału i późniejszych problemów zapaleńcom mojego pokrojuveeefour pisze: Maska byla oczywiscie po spawaniu wyszkielkowana i pomalowana od nowa - jak jest dobrze zrobione to nic sie utleniac nie bedzie.
Mam nadzieję że Ford łaskawie na nas spojrzy i kiedyś będzie dostępny RaptorRezor pisze:Przypominam, że są to 1sze kroki Mustanga na naszym rynku i ford raczej stawia delikatne kroki co jak widać po wspomnianych wynikach sprzedaży jest na plus
Ja lubie wszystkie V8 - nie wazne czy Kojot czy LS czy inny Big BlockRezor pisze:Mam nadzieję, że ford łaskawie kiedyś spojrzy na konkurencję i wróci do produkcji silników OHV... Już dawno pod maskę pakowałbym LSa albo HEMI gdyby nie to, że akurat mustang to mustang i fordowskie V8 musi być
A przyjrzałeś się kierowcy czy zapatrzyłeś się na silnik?veeefour pisze: Swietnie zbudowana maszyna - vnawet nie ma wheelie bara i koles w ogole spadachronu nie uzywa![]()
No zobaczymy. Aktualnie kupiłem 351W i jak skończę budować zawieszenie i napęd to się za niego biorę. Ponoć blok utrzyma 700 kucy i wkręca się do max 7k RPM. Jest dużo mild buildów na 600~650HP na silniku (powinienem się zmieścić w 550KM+ na kołach). Stroker 393 (6.4L) więc na mild buildzie z N/A można wyciągnąć 100 kucy z litraveeefour pisze:bo 100hp z litra dla OHV bez "pompy" jest nieosiagalne.
Chodzi tu o srednice czopa glownego walu - grubosc panewek moza byc rozna. Czop mniejszej srednicy jak to z reguly z mniejszymi srednicami bywa lepiej zniesieRezor pisze:A co do samego OHV forda to niedawno dowiedziałem się, że Cleveland ma przewagę na Windsorem w postaci średnicy panewek (nie wiem czy dobrze to tłumaczę "main journals diameter") które są o ćwierć cala mniejsze niż w windsorach. Co pozwala wkręcać 351C nawet ponad 8k RPM