Autodetaling - powłoka kwarcowa
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 45 anniversary
- Silnik: V6 4.0
Re: Autodetaling - powłoka kwarcowa
A ja się nie boję i się pobawię. Skomplikowane to nie jest. Mam gdzie robić testy i mam na czym:)
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
to ja z radą jako amator z powłokami, co prawda z polerką już nie mam problemu opanowałem sprawę więc teraz przyszedł czas na poziom wyżej
bo tak zawsze chciałem auto w prawdziwie czystym czarnym kolorze, miałem już dwa czarne metaliki i było ok a jak przyszedł czas na upragnioną czerń to stwierdziłem że to było głupie marzenie
i teraz pytanie co po polerce tak po taniości na początek? bo polecacie EXO Ultra Durable Hybrid Coating 30ml starczy na mustanga ? a może w tej samej cenie taki zestaw do nauki Sonax Premium Class Nano Paint Protect zestaw do ochrony lakieru na 9 miesięcy to jest też coś ala kwarc ?

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
PopieramAgata80 pisze:A ja się nie boję i się pobawię. Skomplikowane to nie jest. Mam gdzie robić testy i mam na czym:)

Powodzenia i czekamy na zdjęcia.Agata80 pisze:A ja się nie boję i się pobawię. Skomplikowane to nie jest. Mam gdzie robić testy i mam na czym:)
Janek
tel. 600936566
tel. 600936566
- R0N1N
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Sonic Blue
Wystarczy. Przy odrobinie wprawy wystarczy nawet na dwie warstwy.Magic pisze:]EXO Ultra Durable Hybrid Coating 30ml starczy na mustanga ?
- Treys
- Forumowicz
- Model: Mustang
- Kolor: Black Metalic
ja też czekam na zdjęciaAgata80 pisze:A ja się nie boję i się pobawię. Skomplikowane to nie jest. Mam gdzie robić testy i mam na czym:)

ps: 5h aplikacji zeszło na cały samochód

@Magic
a lakier odtłuściłeś po polerowaniu

"Run my horse run"

- Treys
- Forumowicz
Tak wygląda samochód z roku 2002 po pełnej renowacji i zaplikowanej powłoce ceramicznej od Nanolex SI3D ( doceranie tego to tragedia ale efekt jest )

"Run my horse run"

- Darecko
- Młodszy Forumowicz
- Model: Premium
- Kolor: Smerfuś :-)
- Kontakt:
Troszkę mi się przedłużył czas oczekiwania na Detailing przez "małą" awarię Kunia, ale już oficjalnie jestem umówiony na 1 czerwca ( Dzień Dziecka - przypadek?
) do Olicarsów ( https://www.facebook.com/olicarsdetailing ) na pełen pakiet Detailingu - wnętrze + "zewnętrze" ( Plastiki, skóra, szyby, felgi no wszystko co tylko mają w ofercie
). Na koniec po korekcie lakieru zostanie zaaplikowana powłoka Gtechniq crystal serum
Już się nie mogę doczekać !
Oczywiście po wszystkim zdam szczegółową relację 

- Treys
- Forumowicz
Bardzo dobry wybór !Darecko pisze:Troszkę mi się przedłużył czas oczekiwania na Detailing przez "małą" awarię Kunia, ale już oficjalnie jestem umówiony na 1 czerwca ( Dzień Dziecka - przypadek?) do Olicarsów ( https://www.facebook.com/olicarsdetailing ) na pełen pakiet Detailingu - wnętrze + "zewnętrze" ( Plastiki, skóra, szyby, felgi no wszystko co tylko mają w ofercie
). Na koniec po korekcie lakieru zostanie zaaplikowana powłoka Gtechniq crystal serum
Już się nie mogę doczekać !
Oczywiście po wszystkim zdam szczegółową relację

"Run my horse run"

- Darecko
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Tak jak wcześniej wspominałem - Konik wylądował dzisiaj na Detailingu. Odbiór w piątek po pracy
Nie mogę się doczekać

Nie mogę się doczekać

- Darecko
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Świeża powłoka Ceramiczna Gtechniq Crystal Serum zaaplikowana w Olicars!!! Dzisiaj byłem oglądać zaraz po nałożeniu powłoki ( nie mogłem się już doczekać
), ale jeszcze nie odebrałem ( pogoda jest taka sobie - wolałem dać jej czas na utwardzenie ).
Jak odbiorę jutro Konika to zdam całą relację PRZED -> PO ( bo powłoka to tylko wisienka na torcie - przeszedł On wieeele zabiegów upiększających
)
Już teraz śmiało mówię Wam - nawet jeżeli macie kawał drogi do przejechania to WARTO oddać swoje auto w ręce OLICARS! ( http://www.facebook.com/olicarsdetailing ) Pełen profesjonalizm a efekt? Efekt taki, że dużo nie brakowało a nie poznałbym swojego samochodu!!
Tymczasem mała zapowiedź... Konik odzyskał swój blask i jestem przekonany, że w takim stanie to nawet z fabryki nie wyjechał!

Jak odbiorę jutro Konika to zdam całą relację PRZED -> PO ( bo powłoka to tylko wisienka na torcie - przeszedł On wieeele zabiegów upiększających

Już teraz śmiało mówię Wam - nawet jeżeli macie kawał drogi do przejechania to WARTO oddać swoje auto w ręce OLICARS! ( http://www.facebook.com/olicarsdetailing ) Pełen profesjonalizm a efekt? Efekt taki, że dużo nie brakowało a nie poznałbym swojego samochodu!!
Tymczasem mała zapowiedź... Konik odzyskał swój blask i jestem przekonany, że w takim stanie to nawet z fabryki nie wyjechał!

- Darecko
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Pruj od razu z koniem do Legnicy do Olicars to Ci jakiś rabat załatwię bo pytałem wstępnie czy dla ewentualnych chętnych z Klubu coś się da ugrać na cenie i nie widzą żadnych przeszkódrobin pisze:za jakis czas sie skusze

Robią chłopaki robotę... Oj robią... Aż trudno opisać z jak wielką miłością podchodzą do każdego samochodu.
A tu konik na wybiegu

- Radziu
- Forumowicz
- Model: 2012 Premium Pony
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Teraz to ze szmatką trzeba jeździć i co 30km postój robić, żeby z much i kurzu wycierać 

- Darecko
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Nawet drzwi przez koszulkę zamykam żeby nie uciapać tłustymi palcami przypadkiemRadziu pisze:Teraz to ze szmatką trzeba jeździć i co 30km postój robić, żeby z much i kurzu wycierać