Autodetaling - powłoka kwarcowa

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Darecko
Młodszy Forumowicz
Model: Premium
Silnik: V6 4.0
Kolor: Smerfuś :-)
Kontakt:

Re: Autodetaling - powłoka kwarcowa

Post autor: Darecko » 2016-03-19, 02:51

Oficjalnie jestem umówiony na pełen pakiet w Olicars ( https://www.facebook.com/olicarsdetailing/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; )
Zajmą się WSZYSTKIM, polerka lakieru, plastiki, wnętrze, skóra, felgi, opony - no dosłownie wszystko co tylko się da wybrałem :) I ostatecznie zdecydowałem się na powłokę ceramiczną.
Po odbytych zabiegach na pewno pochwalę się PRZED i PO :-)
Gdzieś tam dodali już "zapowiedź" mojego Konia :D
Nie mogę się doczekać na swój termin ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Kolor: Black Metalic

Post autor: Treys » 2016-03-19, 09:00

Darecko pisze:Oficjalnie jestem umówiony na pełen pakiet w Olicars ( https://www.facebook.com/olicarsdetailing/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false; )
Zajmą się WSZYSTKIM, polerka lakieru, plastiki, wnętrze, skóra, felgi, opony - no dosłownie wszystko co tylko się da wybrałem :) I ostatecznie zdecydowałem się na powłokę ceramiczną.
Po odbytych zabiegach na pewno pochwalę się PRZED i PO :-)
Gdzieś tam dodali już "zapowiedź" mojego Konia :D
Nie mogę się doczekać na swój termin ;)
Bardzo dobry wybór ! :) czekamy na zdjęcia

"Run my horse run"Obrazek

Awatar użytkownika
robin
Stowarzyszenie MKP
Model: S550
Silnik: V8 5.0
Stajnia: Stajnia Bydgoszcz

Post autor: robin » 2016-04-17, 16:20

czesc, z okolic Bydgoszczy kogo polecicie?
widzialem tylko http://www.." onclick="window.open(this.href);return false;. krucza18

chcialbym tylko podstawowy kwarc..

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2016-04-24, 16:46

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 111&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;

Białystok i Akalice :D :super: polecam! :ok:

Awatar użytkownika
robin
Stowarzyszenie MKP
Model: S550
Stajnia: Stajnia Bydgoszcz

Post autor: robin » 2016-04-24, 20:21

bart pisze:zalatwione, przekonales mnie do uncr a One Man Army zrobil mi mala promocje. Mam nadzieje ze do tego czasu felgi dotra i bedzie komplet.....
ja sie pomalu szykuje na taki zabieg...jestem z Bydgoszczy i moge sie pofatygowac gdzies gdize bedzie dobrze..
moze powolam sie na CIebie?

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2016-04-25, 10:55

zaleznie od stanu powloki lakierniczej, akcja moze trwac dwa trzy dni, u mnie na szybkosci zajelo 2 dni........ bez felg, tylko lekko moje odrapance byly odswiezone. Polozyl mi w koncu kwarc, zaplacilem wiecej ale walka z korekta powloki byla......
jestem bardzo zadowolony z uslugh Grzegorza, bardzo fajny chlop i godny polecenia. Zobaczymy jak powloka sie bedzie zachowywala z biegiem czasu......

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Agata80
Młodszy Forumowicz
Model: 45 anniversary

Post autor: Agata80 » 2016-05-12, 14:59

Coś z okolic Poznania, dokładnie miejscowość Sady, firma s-plus.
Podjechałam posłuchać co mi powiedzą... lakier podobno mam całkiem dobry. Pan wskazał na naroże maski i stwierdził, ze tu by trzeba zrobić wyprawkę bo rdzewieje, na moją odpowiedź, że maska jest aluminiowa, miałam wrażenie, że się pan zmieszał (zdaję sobie sprawę z tego, że alu też się utlenia). Poza tym mało konkretne odpowiedzi, np. że nakładana powłoka to jakieś nano cząsteczki ( bardzo ogólne stwierdzenie),ale nie wiadomo co zawiera preparat bo to tajemnica producenta. Dowiedziałam się, że to nie kwarc, ani nie ceramika. Wycena : 1250zł. Zewnętrzne zabezpieczenie, bez gwarancji, ma wytrzymać 3 miesiące. W związku z czym stwierdziłam, że taniej i dokładniej poradzę sobie w tym temacie sama, wszak kobiety radzą sobie świetnie z wacikami, polerowaniem i szmatami;)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-05-12, 15:10

Agata80 pisze:Coś z okolic Poznania, dokładnie miejscowość Sady, firma s-plus.
Podjechałam posłuchać co mi powiedzą... lakier podobno mam całkiem dobry. Pan wskazał na naroże maski i stwierdził, ze tu by trzeba zrobić wyprawkę bo rdzewieje, na moją odpowiedź, że maska jest aluminiowa, miałam wrażenie, że się pan zmieszał (zdaję sobie sprawę z tego, że alu też się utlenia). Poza tym mało konkretne odpowiedzi, np. że nakładana powłoka to jakieś nano cząsteczki ( bardzo ogólne stwierdzenie),ale nie wiadomo co zawiera preparat bo to tajemnica producenta. Dowiedziałam się, że to nie kwarc, ani nie ceramika. Wycena : 1250zł. Zewnętrzne zabezpieczenie, bez gwarancji, ma wytrzymać 3 miesiące. W związku z czym stwierdziłam, że taniej i dokładniej poradzę sobie w tym temacie sama, wszak kobiety radzą sobie świetnie z wacikami, polerowaniem i szmatami;)
Wiesz, w sumie bable pod lakierem wygladaja tak samo dla rdzy na stali i oksydacji na alu.

Ja tez zawsze robie to sam - wg mnie nic w tym trudnego ;) Trudnosci sie moga zaczac dopiero jak trzeba zrobic polerke
bo i tu trzeba mniec wyczucie i co najwazniejsze dobry sprzet.

Agata80
Młodszy Forumowicz

Post autor: Agata80 » 2016-05-12, 15:23

https://detailingzpasja.wordpress.com/2 ... wszystkie/" onclick="window.open(this.href);return false;
zastanawiam się nad tą technologią, wydaje się skuteczna i łatwa do zastosowania

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: R0N1N » 2016-05-12, 17:44

Agata80 pisze:https://detailingzpasja.wordpress.com/2 ... wszystkie/
zastanawiam się nad tą technologią, wydaje się skuteczna i łatwa do zastosowania
UNC-R jest fajny, mam nim zabezpieczone felgi i parę paneli nadwozia. bart ma chyba całe auto zabezpieczone UNC-R. Nie miałem problemów z aplikacją, ale robiłem ją jak było dość chłodno, nie wiem jak by było teraz, przy temperaturze około 20 stopni.
Jeśli chcesz coś naprawdę banalnego w aplikacji, dającego dobry efekt i trwałego, to polecam Gtechniq EXO. Sam używam od dobrych paru lat.

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-05-12, 18:15

Do nauki cos niedrogiego czego nie mozna zepsuc i daje zadowalajacy ekeft to ja polecam SONAX XTREME Protect+Shine Hybrid NPT.

Nie jest to jakas wyszukana super technologia ale latwo sie naklada bez wtopy i mozna kupic zestaw ponizej "stowki".

BTW, tych srodkow jest teraz tyle na rynku, ze pewnie kazdy poleci cos zupelnie innego ;)

Agata80
Młodszy Forumowicz

Post autor: Agata80 » 2016-05-13, 17:53

Jestem wdzięczna za każda informację, faktycznie jest tej chemii sporo i można się pogubić. Jak w drogerii;)

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-05-14, 00:35

Agata80 pisze:Jestem wdzięczna za każda informację, faktycznie jest tej chemii sporo i można się pogubić. Jak w drogerii;)
UNC-R bym odpuścił samemu aplikować lakier musi być odpowiednio przygotowany oraz temperatura otoczenia bo w innym wypadku zmarnujemy powłokę a i na lakierze pojawi się nie przyjemnie :( , radzę oddać samochód w ręce specjalistów lub jeśli koszty są dla Pani za duże kupić wosk i nasmarować go będzie się przynajmniej świecił :)

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: czarny

Post autor: jango68 » 2016-05-14, 09:42

Pod każde zabezpieczenie lakier musi być odpowiednio wyprowadzony , bo inaczej szkoda pieniędzy i efekt żaden. Zobaczcie różnicę na moim przykładzie gdzie lewa strona jest jeszcze przed polerowaniem , a prawa po korekcie i na tak przygotowany lakier warto dopiero coś nałożyć. Tak jak pisał Treys lepiej oddać samochód w ręce specjalisty i zapłacić za usługę niż bawić się samemu. ( zwłaszcza jak się nigdy nie miało styczności z powłokami zabezpieczającymi ) Niestety na filmikach z youtuba wszystko wygląda na super proste , ale takie nie jest.
Załączniki
20160224_121648.jpg
20160224_121648.jpg (20.92 KiB) Przejrzano 5804 razy

Janek
tel. 600936566

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-05-14, 11:14

jango68 pisze:Pod każde zabezpieczenie lakier musi być odpowiednio wyprowadzony , bo inaczej szkoda pieniędzy i efekt żaden. Zobaczcie różnicę na moim przykładzie gdzie lewa strona jest jeszcze przed polerowaniem , a prawa po korekcie i na tak przygotowany lakier warto dopiero coś nałożyć. Tak jak pisał Treys lepiej oddać samochód w ręce specjalisty i zapłacić za usługę niż bawić się samemu. ( zwłaszcza jak się nigdy nie miało styczności z powłokami zabezpieczającymi ) Niestety na filmikach z youtuba wszystko wygląda na super proste , ale takie nie jest.
dokładnie trafiłeś w sedno :) powłokami można zrobić kuku na lakierze i później będzie problem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”