Kminiłem nad sprawą poprawy audio w swoim 2013 Premium i póki co wykminiłem, że wycisze drzwi (butyl + gąbka) i przy okazji bagażnik (butyl). No ale że już rozbieram drzwi to być może warto podmienić od razu głośniki? Mam teraz fabryczne 165mm + tweeter (a przynajmniej powinienem tak mieć w 2013, jeszcze drzwi nie ruszałem) i suba 8". Suby zostają, ale te 165 i tweetery grają raczej kijowo na moje ucho - słaba separacja, wszystko się zlewa. No i ogólnie nijak po prostu. Szukałem innego zestawu głośników, ale podmienić fabryczne - 25W 2 Ohm - no i jest problem, w zasadzie zostają tylko JBL GTO 6508C (mają impedancje 2 ohm, cała reszta 4 ohm. W USA co prawda mają tego więcej, ale czy przeżyją transport...). Mają moc RMS 70W i nie wiem czy przy fabrycznym amplitunerze (zapewne 25W, skoro taki jest głośnik) będą "wstawać" i dobrze grać, a na razie nie mam życzenia wrzucać wzmacniacza do bagażnika. Ktoś ogarnięty się wypowie?
 Wiem, że samo wygłuszenie już pomoże, ale jakby tak za jednym rozbieraniem drzwi machnąć chińskie badziewie na chińskie badziewie by JBL...
 Wiem, że samo wygłuszenie już pomoże, ale jakby tak za jednym rozbieraniem drzwi machnąć chińskie badziewie na chińskie badziewie by JBL...  
 Żeby nie było - nie chce robić BUM CYK BYM tylko troche poprawić fabryke, bo na głośniki to panowie księgowi pożałowali hajsu. Pewnie zaoszczędzony hajs wydali na wyściółke bagażnika ***** ich mać.

Wymiana radia odpada, jedyne pole manewru to podmiana głośników (nawet amerykańce twierdzą że są kijowe i jest dość dużo pozytywnych komentów po zmianie przednich głośników na aftermarketowe 4 ohm). Możliwe że już po wyciszeniu drzwi będzie OK, no ale skoro sie już robi...
 Wymiana radia odpada, jedyne pole manewru to podmiana głośników (nawet amerykańce twierdzą że są kijowe i jest dość dużo pozytywnych komentów po zmianie przednich głośników na aftermarketowe 4 ohm). Możliwe że już po wyciszeniu drzwi będzie OK, no ale skoro sie już robi... 

w bardzo przystępnej senie gra to całkiem całkiem, jak by co tego sprzedawcę też polecam
 w bardzo przystępnej senie gra to całkiem całkiem, jak by co tego sprzedawcę też polecam