Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
- R0N1N
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Sonic Blue
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Ja zamawiałem niedawno z AM i jedyne co musiałem zrobić to opisać fakturę dla celników. Kurier dostarczył paczki, nic dodatkowo nie płaciłem. Zamawiając drugi raz wybrałbym tylko płatność w USD - najpewniej PayPal oferuje korzystniejszy kurs wymiany waluty niż UPS, i faktura przy paczce jest w USD więc łatwiej potwierdzić ceny.
No tak, ale czy płaciłeś import tax?
Mają tak napisane, ale co z tego, skoro jeszcze ktoś sobie wymyśli, że muszę drugi podatek płacić...INTERNATIONAL SHIPPING Top
AmericanMuscle.com is the only Mustang Aftermarket Retailer in the US to ship Mustang parts to International Locations via UPS i-parcel with all brokerage and tax fees paid up front. That means there are no additional fees to pay when your package arrives!
No Hidden Fees or Taxes
No at door delivery charges
Local taxes and brokerage fees included in quote
Packages trackable via i-parcel’s website
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic
Ja zmowilem wydech na poloneza. Przesylka jest darmowa do USA. Polonezowi podaje sie wartosc dla urzedu celnego wedlug wlasnego uznania, na zadanie polonez usuwa wszelkie faktury, dokumenty i loga z paczki. Polonez wysyla do PL. Polonezowi placi sie paypalem. Moja paczka na szczescie przeszla przez clo bez oplat. Wiem, ze moze byc problem z platnoscia w AM, akceptuja tylko karty wydane w USA, gdy przesylka jest na adres w USA (np. Adres Poloneza). Mam taka karte wiec nie ma problemu, w innym wypadku jest problem z zamowieniami z AM na adres w USA. W tym wypadku przez paypal pl tez sie nie udaje.
Odnosnie moich emocji. Chyba juz za stary jestem, nadto to nie moj pierwszy mustang i nie pierwsze v8. Ciesze sie, ze po 10 miesiacach czekania samochod juz jest, ale wiem ze bardziej ucieszy mnie montaz catback niz sam odbior auta.
Dla mnie w samochodzie najwazniejsze sa doznania dzwiekowe, inne sprawy sa mniej istotne.
Odnosnie moich emocji. Chyba juz za stary jestem, nadto to nie moj pierwszy mustang i nie pierwsze v8. Ciesze sie, ze po 10 miesiacach czekania samochod juz jest, ale wiem ze bardziej ucieszy mnie montaz catback niz sam odbior auta.
Dla mnie w samochodzie najwazniejsze sa doznania dzwiekowe, inne sprawy sa mniej istotne.
Z: 05/2015
O: 04/2016
Rozumiem to, ale nie chcę kombinować. Chodzi mi o poniższy przykład:

Jak widać już mi doliczyli cło i VAT zgodny ze stawką w PL, który normalnie płaciłbym przy odbiorze. Tak samo działa ebay (w większości) i tu nigdy problemów nie miałem. Kwestia teraz tego, czy faktycznie nikt nie będzie miał problemów aby nie okazało się, że jednak muszę jeszcze zapłacić cło i VAT z tych 8k PLN...
Po prostu przypomniał mi się post kolegi Adrian i chyba miał podobny problem.

Jak widać już mi doliczyli cło i VAT zgodny ze stawką w PL, który normalnie płaciłbym przy odbiorze. Tak samo działa ebay (w większości) i tu nigdy problemów nie miałem. Kwestia teraz tego, czy faktycznie nikt nie będzie miał problemów aby nie okazało się, że jednak muszę jeszcze zapłacić cło i VAT z tych 8k PLN...
- stanglex
- Forumowicz
Ok, ale z automatu skazujesz sie na clo i vat od pelnej kwoty. Wydech Corsy kosztuje w przeliczeniu okolo 6000 zl. Mnie z przesylka wyszedl 6200 zl. Cala i vatu nie naliczyli, mialem szczescie. Corsa z AM do PL to 10.000 zl. Roznica ogromna.
Od razu zaznacze ze zamowilem tanim frachtem morskim. Wysylka air mail polonezem tez jest droga, choc z clem mozna takze podzialac
. Jesli jednak chcesz miec szybko i olewasz wysokie clo i vat, to dzialaj bezposrednio z AM. Co zamawiasz?
Od razu zaznacze ze zamowilem tanim frachtem morskim. Wysylka air mail polonezem tez jest droga, choc z clem mozna takze podzialac

Ostatnio zmieniony 2016-04-06, 20:13 przez stanglex, łącznie zmieniany 4 razy.
- R0N1N
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Sonic Blue
Mi też przy zamówieniu wyliczyli i doliczyli te wszystkie opłaty. W Polsce już nic nie dopłacałem..3lite pisze:Rozumiem to, ale nie chcę kombinować. Chodzi mi o poniższy przykład:
Zgadza się, ale zakup chciałem brać na firmę co pozwoli mi to wrzucić w koszty. Chociaż z drugiej strony nie wiem, czy idzie to wpisać w czasie zakupów w AM jako informację do oclenia.stanglex pisze:Ok, ale z automatu skazujesz sie na clo i vat od pelnej kwoty. Wydech Corsy kosztuje w przeliczeniu okolo 6000 zl. Mnie z przesylka wyszedl 6200 zl. Cala i vatu nie naliczyli, mialem szczescie. Corsa z AM do PL to 10.000 zl. Roznica ogromna.
Dziękuje za informacjęR0N1N pisze:Mi też przy zamówieniu wyliczyli i doliczyli te wszystkie opłaty. W Polsce już nic nie dopłacałem.

Ostatnio zmieniony 2016-04-06, 20:15 przez .3lite, łącznie zmieniany 1 raz.
- nomad
- Forumowicz
- Model: Bullitt & 939
- Kolor: Highland Green
Dużo szczęścia. Mi oba wydechy, które ściągałem, w tym Rousha do s550 zatrzymali. I tu też uwaga, że w każdą podaną kwotę z automatu to nie wierzą.stanglex pisze:(...
Cala i vatu nie naliczyli, mialem szczescie. (...)
Ale jak napisałeś - zamawiając z opłatami AM masz pewność cła, zamawiając innym kanałem dajesz przynajmniej szansę szczęściu

- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
WR DZIADstanglex pisze: Odnosnie moich emocji. Chyba juz za stary jestem

- stanglex
- Forumowicz
Byly szef grupy wolominskiej mial taka ksywe wiec odpadaB0kiem pisze:WR DZIADstanglex pisze: Odnosnie moich emocji. Chyba juz za stary jestem![]()
mam to samo, bardziej mnie cieszy ulepszanie 'fabryki'

Jutro odbieram jak sie nic po drodze nie wysypie.
Ostatnio zmieniony 2016-04-07, 10:54 przez stanglex, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuchajcie dwa tygodnie temu Dealer w Warszawie twierdził że konik będzie do połowy kwietnia, 30 marca dopłynął do Bremerhaven (tydzień temu) dzisiaj dzwonie a on twierdzi że samochód będzie w połowie maja, o co tu chodzi?
- stanglex
- Forumowicz
Tak mowia, bo tak im system pokazuje. W mojej ocenie pod koniec kwietnia bedzie na miejscu. Moj do Bremerhaven dotal 16 marca. System jeszcze tydzien temu mowil, ze zjedzie z cla miedzy 4 a 9 kwietnia. Od momentu oclenia maja 10 dni na transport do dealera. W praktyce zajmuje to 3 dni. Czyli wedlug systemu mial byc na 19 kwietnia, a przyjechal wczoraj.
- stanglex
- Forumowicz
http://wawalove.pl/Skonczmy-z-nielegaln ... awy-a22289" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale obciach.
Ale obciach.
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
?caniggia pisze:Ceny się nie obniżą, więc się tak nie cieszcie, i tak rzeczywista akcyza jest na podobnym poziomie z wiadomych powodów...
zalezy jaki Dealer/importer, jesli od 100tys.zl zaplacimy zamiast 18600akcyzy tylko 4600zl to import auta wyjdzie taniej o 14tys.zl a to moim zdaniem b.duzo , i gdy ma sie ustalona marze z importerem to klient zaoszczedzi te 14tys.zl ,a przy 2x tanszym aucie 7tys.zl, a przy aucie za 50tys.zl 7tys.zl robi tez roznice..stanglex pisze:Tylko na prywatnym imporcie się skorzysta. Marża importera i dealera pochłonie te 12%, bo cena auta i tak jest atrakcyjna.
Moim zdaniem gdyby to przeszlo skarb panstwa wrecz by zyskal bo skonczyloby sie kombinowanie z cenami ,i importem na osobe prywatna,brata tesciowa szwagra itp byleby nizsze podatki zostawic Niemcom, np 19% vatu Niemcom zamiast 23% w PL. Jednak te 19% osoba prywatna nie odzyska a firma z 23% odpisze 11,5% czyli defacto vat bedzie tanszy dla firmy, a clo 10% i akcyze 4,6% wrzucimy wkoszty dochodowki 19% ( wliniowym,lub 18% z progami) czyli defacto suma cła i akcyzy bedzie nizsza od odlcizenia z dochodowego tzn amorttyzacji jesliw srodki trwale lub jesli wzakupy w koszty (100%odliczenia od dochodu). osoba prywatna nie odliczy sobie cła i akcyzy, tzn nie zamortyzuje 19% z ceny netto (19% to wiecej niz 10% cla i 4,6 akcyzy ktore tez placimy od netto).
Podsumowujac import na firme bedzie sie bardziej oplacal niz kombinowanie na osobe prywatna, wiec byloby podobnie jak z alkoholem,podniesli akcyze to zaczal sie przemyt z Czech i panstwo stracilo, obnizyli wzrosla sprzedaz i zysk dla skarbu panstwa.
Podobnie tutaj skarb Panstwa by zyskal bo zostawialibysmy vat w PL a nie dla Szwabow,co teraz robi wiekszosc importujacych.. wrecz i clo ludzie tez zaczeliby zostawiac w PL ,zamiast Niemcom.. to bylby duzy plus, ale raczej to nie przejdzie..
Dokładnie, mysle ze nie przejdzie bo ten projekt byl jeszcze za czasow PO ,wiec watpie ze teraz PIS podpisze.. no ale miejmy nadzieje ze tak sie stanie bo to bylaby jednak spora oszczednoscsad pisze:Ale póki co to tylko projekt. Pytanie czy przejdzie w sejmie.

Ostatnio zmieniony 2016-04-07, 12:36 przez Koral, łącznie zmieniany 1 raz.