janek85 pisze:
Bez przesady, auto radzi sobie na białych drogach całkiem nieźle, tj. nie gorzej niż każda inna tylnonapędówka.
Masz 225 na felgach 8,5 i to jest dobry zestaw, natomiast na felgach z 9,5 te 255 to dramat, zob. wyżej.
Nie wiem dlaczego Ford to sprzedaje w zestawie zimowym. Na oko widać że tak nie wolno.
Takie mialem wrazenie po sniegu, za mustang sie po prostu na snieg nie nadaje. Tragedii nie mialem nawet i na wielosezonowych..jak na tylny naped
Ale na snieg wole moje kombi napedzane na przod
Zgadzam sie, opon 255 na felgi 9,5 nie powinno sie zakladac. O ile Ford USA cos tam jeszcze o zimowkach wspomina to EU to juz w ogole stwierdzili, ze nikt tym w zimie jezdzic nie bedzie
KGT pisze:
W wersji EU nie postanowiono zalozyc felg z Performance Pack'a tylko samochod ma w standardzie Performance Pack (hamulce i reszte) wiec raczej tu nie jest namieszane nic. A jakie opony na zime stosuje sie w Stanach w modelach z Performance Pack'iem??
Ja u siebie mam zimowki w takim samym rozmiarze co letnie czyli 255/40 i 275/40. Nie mialem okazji po sniegu jezdzic ale po suchym w nizszych temperaturach jest ok. Za duzo opon w tym rozmiarze nie ma do wyboru ale sa.
Oj czepiasz sie - semantyka - wiadomo o co chodzi.
Stosuje sie tylko felgi ktore wejda na zaciski a podobno wiele nie wchodzi - na same felgi PP zimowek sie zakladac nie powinno.
Felgi 19x8,5 mieszcza Brembo i na nie zimowe 255 - tak to powinno wygladac z punktu widzenia Forda. Natomiast tez nie jest wyraznie nigdzie napisane, ze nie mozesz zalozyc zimowiki 275 na tyl...takie male zaniedbanie Forda w instrukcji jezeli chodzi o to.
Dodac jeszcze nalezy, ze jak kolega ma tylko jedne felgi i co pol roku tylko przaklada opony to nie powinien nawet myslec o zalozeniu opony 255 na tyl bo felga 9,5 na taka opone i w dodatku zimowa jest juz za szeroka.