Autodetaling - powłoka kwarcowa

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 4.0
Kolor: Black Metalic

Re: Autodetaling - powłoka kwarcowa

Post autor: Treys » 2016-01-31, 08:56

jango68 pisze:Poniżej zobaczcie sobie jak wygląda zabezpieczenie powłoką Pomponazzi. Oczywiście jest to ekstremalny test i nikt tak nie traktuje swojego samochodu , ale już jakiś zazdrosny sąsiad mógłby próbować.
1. " onclick="window.open(this.href);return false;
poniżej reklamowe zabezpieczenie Nissana GTR
2." onclick="window.open(this.href);return false;
film nr.1 to tylko chwyt od pomponazi takie zabezpieczenie tzn samoregeneracja daje tylko folia Xpel , powłoka ogranicza powstawanie rys to prawda jednak ten test to jest fake zrobione pod marketing

" onclick="window.open(this.href);return false; <---- tutaj jest Folia jednak za koszt obklejenia jednego elementu już lepiej jest zrobic cała korekte samochodu i nałożyć powłokę

"Run my horse run"Obrazek

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: czarny

Post autor: jango68 » 2016-01-31, 08:56

Też mi się tak wydaje.

Janek
tel. 600936566

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-31, 09:02

jango68 pisze:Też mi się tak wydaje.
powłoki zabezpieczają samochód przed różnego typu korozjami, złymi czynnikami środowiska oraz zarysowaniami jest to skala twardości przeważnie 9H+ , 4Nano oferuje ponad 10H+ nie chce mówić co się dzieje jak ktoś źle to na samochód nałoży :D

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: R0N1N » 2016-01-31, 10:20

Treys pisze:
powłoki zabezpieczają samochód przed różnego typu korozjami, złymi czynnikami środowiska oraz zarysowaniami jest to skala twardości przeważnie 9H+ , 4Nano oferuje ponad 10H+ nie chce mówić co się dzieje jak ktoś źle to na samochód nałoży :D
Ze skalą twardości też jest dobra sztuczka. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że producenci rzeczywiście stosują skalę Mohs'a więc 9H to wow. W rzeczywistości chodzi raczej o ołówkową skalę twardości. A to już robi dość sporą różnicę. ;)

Ale i tak nie zmienia to faktu, że "kwarce" to aktualnie najlepsze zabezpieczenie lakieru i innych powierzchni auta.

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-31, 12:01

R0N1N pisze:
Treys pisze:
Ze skalą twardości też jest dobra sztuczka. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że producenci rzeczywiście stosują skalę Mohs'a więc 9H to wow. W rzeczywistości chodzi raczej o ołówkową skalę twardości. A to już robi dość sporą różnicę. ;)

Ale i tak nie zmienia to faktu, że "kwarce" to aktualnie najlepsze zabezpieczenie lakieru i innych powierzchni auta.
Tak chodzi o skale ołówkową widzę że znasz temat :D i chwalisz kwarc , folia Xpel jest najlepszą opcją zabezpieczenia jednak jest ona w porównaniu do powłok ceną tak wysoką że przeciętny człowiek na to sobie nie pozwoli , jednak względem powłok kto chce mieć zadbany samochód i troche temat zna jest w stanie sobie pozwolić :)

Ale tak powłoki są super :ok:

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz

Post autor: jango68 » 2016-01-31, 12:24

Nie mam niestety takiej wiedzy jak Wy, ale widzę różnicę w wyglądzie lakieru przed zabezpieczeniem i po. Jak jeszcze zrobi się korektę przed nałożeniem, co moim zdaniem jest konieczne nawet w nowym aucie to efekt jest pozwalający. Samochód mniej się brudzi i dużo łatwiej brud zmyć. Oczywiście trzeba nabrać odpowiednich nawyków podczas mycia, bo jeżeli ktoś wyprowadzi lakier i go zabezpieczy, a potem będzie jeździł na szczotki to chyba szkoda pieniędzy i pracy detailera.

Janek
tel. 600936566

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2016-01-31, 12:34

jango68 pisze:Nie mam niestety takiej wiedzy jak Wy, ale widzę różnicę w wyglądzie lakieru przed zabezpieczeniem i po. Jak jeszcze zrobi się korektę przed nałożeniem, co moim zdaniem jest konieczne nawet w nowym aucie to efekt jest pozwalający. Samochód mniej się brudzi i dużo łatwiej brud zmyć. Oczywiście trzeba nabrać odpowiednich nawyków podczas mycia, bo jeżeli ktoś wyprowadzi lakier i go zabezpieczy, a potem będzie jeździł na szczotki to chyba szkoda pieniędzy i pracy detailera.
Masz całkowitą racje :) prawda jest taka że czasami ludzie myślą że to zwykła polerka którą jest szybka a prawda jest taka że czasami tydzień to mało aby doprowadzić lakier do stanu idealnego :) nerwy,ból,stres :D ale wszystko wynagradza efekt końcowy i zadowolony wyraz twarzy klienta.

Każe studio w którym przeprowadza się korekty powinno dać instrukcje oraz pokazać jak dbać o taki lakier i nie wiążę się to z kolosalnym wydatkiem pieniężnym szampon+rękawica+ręcznik

duriv
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Deep impact blue

Post autor: duriv » 2016-01-31, 18:45

Ja szczerze polecam kwarc :)

Awatar użytkownika
jango68
Forumowicz

Post autor: jango68 » 2016-01-31, 21:47

Podczas mycia i suszenia samochodu możemy nieświadomie sami narobić sobie drobnych rys , które potem tylko szpecą nawet najczystsze auto( sam kiedyś używałem do wycierania koszulek bawełnianych , aż dopiero pani ze SpaCar w Tarnowskich Górach gdzie zabezpieczałem poprzedni samochód udzieliła mi kilku porad jak dbać o lakier) O tym jaki sprzęt i jak myć samochód już było wcześniej to teraz podpowiedź jak suszyć lakier po myciu , żeby sobie nie zaszkodzić.
" onclick="window.open(this.href);return false;

Janek
tel. 600936566

M@rek
Młodszy Forumowicz
Model: VI ecoboost
Kolor: Ruby Red

Post autor: M@rek » 2016-02-02, 14:06

Od odbioru Mustanga z salonu (wrzesień 2015) planowałem nałożenie powłoki ceramicznej/kwarcowej, ale nie miałem czasu albo były długie czasy oczekiwania.
W tym tygodniu oddaje auto na korektę lakieru i aplikację Gtechniq Crystal Serum Black.
Mam nadzieję, że ten zabieg nie jest przereklamowany i wart swojej niemałej ceny...

Awatar użytkownika
lamina
Stowarzyszenie MKP
Model: GT390 1968
Silnik: inny V8
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: lamina » 2016-02-02, 15:14

Ja ze swojej strony szczerze polecam Stradale Detailing z Pruszkowa, Nawet mieli pokazówkę na targach w Nadarzynie :)...
fajne chłopaki i dobrze robią, u mnie nakladali 4NANO,

Ostrzegam jednak przed CarSPA oddział na al. Jerozolimskich pod Warszawą,
wiem że kilka osób u nich robiło.... i nie mieli specjalnch uwag,
ale u mnie, nawet dobrze auto w środku nie zrobione (po fotelem plamy po rozlanej coli i sporo innych niedoróbek)
auto wyglinkowane tylko w kawałku (miałem po farbie do scian białej mini kropki..... na kilku elementach jej nie usunęli)
ich pseudo powłoka kwarcowa nie wytrzymała nawet 5 miesięcy (kto mnie zna ten wie że wiem jak dbać o lakier i to nie moja wina) zachowała się jak lepszy wosk i tyle.
ale oczywiście zapłaciłem jak za ful wypas kolo 3tys zł
CarSPA nadaje się chyba tylko do zrobienia auta nowego, na półkach mają super materiały, sporo u nich kupowałem, ale zwątpiłem w to czy ich używają.

Po wizycie z reklamacją..... bardzo się kajali, obiecali zadzwonić po miesiącu i umówic się korektę i poprawki,,,,, Taki wysoki miły facet (od nich) w okularach jak zobaczył środek i lakier to sam nie mógł uwierzyc, że to od nich wyjechało... ale mimo obietnic nie zadzwonił.

Dla mnie skreśleni całkowicie.
Ostatnio zmieniony 2016-02-02, 16:01 przez lamina, łącznie zmieniany 1 raz.

duriv
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Deep impact blue

Post autor: duriv » 2016-02-02, 15:43

Ja od siebie mocno polecam fabryke blasku w Lublinie. Maja akredytacje detail king :)

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz

Post autor: R0N1N » 2016-02-02, 15:50

lamina pisze:Ostrzegam jednak przed CarSPA oddział na al. Jerozolimskich pod Warszawą,
Nie jesteś, niestety, pierwszą osobą, od której słyszę zastrzeżenia do ekipy CarSPA. Tak jak piszesz, oni się chyba tylko do robienia aut prosto z salonu nadają.

Awatar użytkownika
R0N1N
Forumowicz

Post autor: R0N1N » 2016-02-02, 15:51

A jeżeli polecamy, to ja szczerze polecam ekipę Mr. Cleaner z Katowic (http://www.mrcleaner.pl). Znam ich już dobre parę lat i wiem, że na detailingu się znają.

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2016-02-02, 16:07

a ktoś z Poznania lokalnie coś poleci ? żeby ładnie wyszykować się na zlot :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”