Mustang 2015 cena w Polsce
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Re: Mustang 2015 cena w Polsce
Można zastosować też podciśnieniowe mechaniczne cutouty stosowane jak np w Porsche, Corvette i innych, mam na stanie na testy coś takiego od jednego kolegi z forum.
Z racji, że w wydechach przeżyłem wiele, chyba najwięcej w PL, podsumuję tak, jak ktoś chce mieć PEWNOŚĆ, że tłumik nie będzie buczał, ale nie będzie ultra basowy, Corsa i tylko Corsa, tanio nie jest, można śmiało brać Xtreme (mam dobre ceny, sam mam prototyp kóry mają 4 osoby na świecie), jak bardziej kulturalnie to Corsa Sport, jak sportowe caty, to na pewno nie Extreme, bo będzie za dobrze.
Do tego Cutouty jak ktoś chce mieć na ultra popisówki na rynku.
Wydech Rousha, całkiem dobrze, ale jednak buczy (2015), wydech Ford Racing (Borla) wyższy ton, nie buczy, mniej mi się podoba.
Z racji, że w wydechach przeżyłem wiele, chyba najwięcej w PL, podsumuję tak, jak ktoś chce mieć PEWNOŚĆ, że tłumik nie będzie buczał, ale nie będzie ultra basowy, Corsa i tylko Corsa, tanio nie jest, można śmiało brać Xtreme (mam dobre ceny, sam mam prototyp kóry mają 4 osoby na świecie), jak bardziej kulturalnie to Corsa Sport, jak sportowe caty, to na pewno nie Extreme, bo będzie za dobrze.
Do tego Cutouty jak ktoś chce mieć na ultra popisówki na rynku.
Wydech Rousha, całkiem dobrze, ale jednak buczy (2015), wydech Ford Racing (Borla) wyższy ton, nie buczy, mniej mi się podoba.
caniggia podoił byś się montażu takiego zestawu ? (nie wiadomo jak z sterownikiem)
CORSA ma jakieś wydechy do eco boosta ? szukałem w necie i nic nie znalazłem
http://www.roushperformance.com/parts/2 ... t-Kit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.roushperformance.com/parts/2 ... t-Kit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 2015-12-20, 23:55 przez stargard, łącznie zmieniany 1 raz.
- stanglex
- Forumowicz
- Model: 2016 Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Magnetic
tych mikro wstawek chlapaczem bym nie nazwałcaniggia pisze:W Shelby w STD, wygląda dobrze:)stanglex pisze:
chlapacz w mustangu? Jezus Maria Józefie święty

Co do Corsy zgadzam się w 100%, ja idę ku Corsa Sport, bo jest bardziej "cywilizowana" i ma głębszy ton od Corsy Extreme, która jest bardziej high pitch.
Z czymś takim to moja siostra dałaby sobie radę, a co dopiero caniggiastargard pisze:caniggia podoił byś się montażu takiego zestawu ? (nie wiadomo jak z sterownikiem)

Z: 05/2015
O: 04/2016
O: 04/2016
-
- Stowarzyszenie MKP
No problem, z tym, że miałbym opory natury mentalnej na wydanie takiej kasy na coś takiego:)stargard pisze:caniggia podoił byś się montażu takiego zestawu ? (nie wiadomo jak z sterownikiem)
Kup wydech Corsa do 5.0 i się go zaadoptuje do 2.3:) Plus cutouty i będziesz bogatszy o jakieś 1600 papierów...
boje się ze nie będzie ta CORSA działa poprawnie v8 a eco boost przepaść na starcie nie zależy mi na cutout zależy mi na głębokim dźwięku o ile można takowy wydobyć
myślałem jeszcze o BORLA ATAK
Ale dalej ten ROUSHE chodzi mi po głowie chociażby z powodu możliwości regulacji DB dowód rejestracyjny straciłem już przy przebiegu 2500km ( niebieskim
szyby się nie podobały przyciemnione o jeden stopień ) ale mieli radochę
.
Nie patrząc na koszty finansowe czy rozwiązanie rousha jest godne polecenia ?
myślałem jeszcze o BORLA ATAK
Ale dalej ten ROUSHE chodzi mi po głowie chociażby z powodu możliwości regulacji DB dowód rejestracyjny straciłem już przy przebiegu 2500km ( niebieskim

Nie patrząc na koszty finansowe czy rozwiązanie rousha jest godne polecenia ?
-
- Stowarzyszenie MKP
To rozwiązanie jest przewartościowane. Osobiście tego nie stosowałem, z 2.3 głębokiego dźwięku nie wydobędziesz, najwyżej głośno.
Mogę ci zrobić takie rozwiązanie, że będzie oryginalny tłumik a im więcej gazu się da, to będzie szło na drugi pusty tłumik, ale czy to będzie głęboki dźwięk, to nie mam pojęcia..
Trzeba kupić nakładkę na wydech quad, 4 tipsy jakie Ci się podobają, resztę mam.
Mogę ci zrobić takie rozwiązanie, że będzie oryginalny tłumik a im więcej gazu się da, to będzie szło na drugi pusty tłumik, ale czy to będzie głęboki dźwięk, to nie mam pojęcia..
Trzeba kupić nakładkę na wydech quad, 4 tipsy jakie Ci się podobają, resztę mam.
prześlij mi na priv swój numer telefonu w ciągu dnia zadzwonię i pogadamy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- addrian
- Forumowicz
- Model: EB 2015
- Kolor: Competition orange
Możecie polecić jakąś firmę z Wrocławia lub woj. lubuskiego która zamontowałaby mi części które chcę zamówić z CJ pony parts?
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
jak montaż to caniggiaaddrian pisze:Możecie polecić jakąś firmę z Wrocławia lub woj. lubuskiego która zamontowałaby mi części które chcę zamówić z CJ pony parts?
jak tam zamawiasz te elementy które wcześniej wymieniałeś w poście ?
- addrian
- Forumowicz
prawdopodobnie tak ale to będzie styczeń/luty - chcę też felgi na czarno przemalować i logo czarne mustanga na przedni grill już zamówiłem, może dokupie jeszcze pasy czarne
pomarańczowy kolor z czarnymi elementami będzie fajnie wyglądał
@stargard a coś na temat gwarancji się orientujesz? następuje utrata gwarancji na wybrane elementy czy cały samochód?
pomarańczowy kolor z czarnymi elementami będzie fajnie wyglądał
@stargard a coś na temat gwarancji się orientujesz? następuje utrata gwarancji na wybrane elementy czy cały samochód?
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
Moim zdaniem to prawda ale jakby mi się coś skopało to przed zgłoszeniem usterki wróciłbym do oryginału o ile jest taka możliwość nie tyczy wydechu ale z filtrem bym na przykład nie ryzykował i zmienił na oryginał.stanglex pisze:Traci sie gwarancje na element, ktory podlegal wymianie, a w pozostalym zakresie za kazdym razem beda musieli wykazac ze usterka powstala w wyniku wadliwego dzialania konkretnego nieoryginalnego elementu. Co w przypadku wydechu nigdy sie nie zdarzy, a aftermarketowy filtr tez raczej syfu do silnika nie przepusci. Wymiana elementow na inne nie powoduje utraty gwarancji, sprawa sie ma tak samo jak z wymiana felg, czy opon, wymieniajac je i inne elementy nie tracisz gwarancji na "caly" pojazd.Volver pisze:Pytanie, czy Ford będzie kwestionować montaż wydechu i filtrów powietrza w przypadku roszczeń gwarancyjnych?
Ostatnio jak pojechałem mazdą 6 na serwis to afera była ze sobie ramkę zmieniłem od rejestracji i chcieli mi zabrać denną kartę rabatową z ciekawostek poszedł drążek kierowniczy i od razu uprzedzili ze mam przyjechać na oryginalnych felgach lub takich kołach jak widnieją w książce pojazd (felga i rozmiar ogumienia)
Jak sobie mapę zrobię to przed wjazdem na serwis ściągam a potem znowu wgrywam koszt 150 zł przeżyje
-
- Stowarzyszenie MKP
Dogadaj się odpowiednio z serwisem.addrian pisze:
Odnośnie montażu przełożeń, to "jakiś" warsztat z lubuskiego czy Wrocławia tego nie zrobi. Najbardziej skomplikowany element w aucie.
- addrian
- Forumowicz
A co mi polecacie jeżeli chodzi o przyspieszenie żeby jaj nie było z gwarancją bo już wiem że przełożenia powodują jej utratę więc jak na razie zostaje mi wydech żeby to brzmiało jakoś..
358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE
-
- Stowarzyszenie MKP
Poproś informację na piśmie na co jest utrata gwarancji.addrian pisze:A co mi polecacie jeżeli chodzi o przyspieszenie żeby jaj nie było z gwarancją bo już wiem że przełożenia powodują jej utratę więc jak na razie zostaje mi wydech żeby to brzmiało jakoś..
Trzeba było import zrobić, właściciele importowanych nie mają takich problemów:)
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kontakt:
już po 2 msc. mocy mało? wiedziałam, że tak będzie
zapytam zaprzyjaźnione aso forda w B-stoku, dam znać