Ostatnio przerobiłem tematu zakupu w stanach za pomocą znanej firmy we Warszawie (inwestuj w klasyka) która mogę tylko polecić.
Możę i to kosztuje ale są bardzo profesjonalni i konkretni.
W kazdym razie wiadomo że mocno się zaangazowałem w poszukiwaniu.
Szukalem samochod w dobrym stanie, fastback 1969 ew 67-68, z roznimi opcjami.
Nie wiem ile godziny spedzilem przy kompie szukajace perelke, codziennie patrzylem na ebay oraz inny serwisy.
Powiem tylko tak :
- Dobrzy miec kogos na miejscu ktory oglada samochody bo zdjecia to nie wszystko a kilka razy bylem gotowy kupowac gdy w realu samochod byl do mocnych poprawkach.
- Dobrzy codziennie patrzec na co sie pojawi. Wtedy jakos zatrzenamy czuc ceny rynkowy co ulatwia w procesie decyzyjny jak prawdziwa okazja sie pojawi.
- Patrzec codziennie to tez sposob by byc pierwszym klientem bo przawdziwy okazji sa rzadkie i jak jest jedna niebawem się sprzedaje.
- Pozwoli tez eliminowac uszusci i sprzedajace kombinujace bo poznac wtedy samochody.
W moim przepadku po 2ch mieszacach intensywnej pracy nagle sie znalazla okazja (to nie byla pierwsza ale za wolno byłem wtedy).
Zanym trafila na ebay, besposrednie u dealera poprzez FB zauwazylem ogloszenia, po 2ch godzinach pierwsze kontakt z dealerem i jest juz jedna osoba umowiona na inspekcji ... zdecydujemy sie zadatkowac samochod bo po rozmowie wyglada swietny. 2 dni poznie inspekcja i potwierdzenia zakupu.
W kazdym razie podsumowujace.
Bez pospiechu ale jak sie pojawi okazja nie zwlykac i dzialac natychmiast.
Na marginesie warto sie zapisac na grupach FB jak
- Classic Cars Muscle Cars Hot Rods Street Rods For Sale
- MUSCLE CARS FOR SALE
i inni. Jest tam pelno ogloszenia i tam znalazlem swojego auta.
Pozdrawiam.
Fred