i trochę podobnie jest teraz z gazem, a za 20 lat to zobaczycie LPG wygra Formułę1 : ) !!

a za 30 lat to połowa aut będzie na sprężone powietrze jeżdziła i co, też będziecie pogardliwie patrzeć na tych jeżdzących "na powietrzu"?

Moderatorzy: stang232, celibad, stang232, celibad
Czy jadę konikiem, czy rowerem czuje, że przede mną jedzie lgp, u 80% szybko dostrzegam wlew lpg, reszta pewnie ma schowany...Olaf pisze:Wg. mnie auta na gaz nie śmierdzą (wiele oglądałem i nigdy nie wyczułem jakijś różnicy) - to śmierdzą stare diesle !!!! i zniszczone katalizatory!!
Oczywiście przy założeniu, iż sprawne i jako takie auto do jazdy codziennej kupi się za równowartość instalki LPGAlexander25 pisze:Gaz jest dobry do zapalniczek:)
Od gazu siadaja silniki i to zostalo naukowo potwierdzone .Silnik 3.8 V6 w mustangu z 1995 prejechal na gazie bez katowania 29tys mil i zdechl. V8 lepiej spisuje sie na gazie ale i tak szkoda silnika.
Nie polecam wsadzania gazu do mustanga ale zawsze znajda sie tacy co wiedza lepiej.
Wystarczy miec jedno auto do jazdy codziennej np diesla albo benzyniaka do 2l i mustanga jako drugie auto i to wystarczy by nie oplacalo sie zalozenie gazu a czasem drugie auto sie przydaje:)