chce zamowic nowego mustanga...lecz boje sie o spalania V8
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Re: chce zamowic nowego mustanga...lecz boje sie o spalania
Wspaniały dzień, moj Mustang GT jest juz w moich rekach...
Przyjechałem nim dzisiaj do domu.
Ma troche nieczytelne menu i obsługę nie intuicyjną, ale to nie ma znaczenia bo jeździ bardzo fajnie - efekt banana non stop.
Radio w tym aucie jest chyba nie potrzebne -)
Natomiast porażka salon Bemo na Krakowskiej - nie kupujcie tam Mustanga, koles powiedzial mi ze nie jezdzil autem wiec go slabo zna.
Gdy dzwonilem z trasy nie odbieral telefonu, nie oddzownil nawet glupiego przepraszam za to nie powiedzial - a jak mialem odbior autka to odbieral telefon, dawno juz nie widzialem takiej chamówy...
Nawet nie przepraszal za spoznienie w dostawie, nie znal zupelnie cen serwisu generalnie to czulem sie jak w ZUS lub w skarbowym a nie w Ford Store.
Mysle ze nie ma sensu tam zamawiac auta bo jest to porazka, poziom obslugi jest beznadziejny.
NIE POLECA BEMO MOTORS BO TO DZIADOSTWO A NIE SALON.
NIGDY JESZCZE NIE BYLEM GORZEJ OBSLUZONY NIZ TAM!
Jesli mialbym jeszcze raz puszczac zaliczke na auto nigdy nie do BEMO WARSZAWA!
Ma troche nieczytelne menu i obsługę nie intuicyjną, ale to nie ma znaczenia bo jeździ bardzo fajnie - efekt banana non stop.
Natomiast porażka salon Bemo na Krakowskiej - nie kupujcie tam Mustanga, koles powiedzial mi ze nie jezdzil autem wiec go slabo zna.
Gdy dzwonilem z trasy nie odbieral telefonu, nie oddzownil nawet glupiego przepraszam za to nie powiedzial - a jak mialem odbior autka to odbieral telefon, dawno juz nie widzialem takiej chamówy...
Nawet nie przepraszal za spoznienie w dostawie, nie znal zupelnie cen serwisu generalnie to czulem sie jak w ZUS lub w skarbowym a nie w Ford Store.
Mysle ze nie ma sensu tam zamawiac auta bo jest to porazka, poziom obslugi jest beznadziejny.
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
Muszę niestety potwierdzić fatalną jakość pracy ludzi w Bemo. Szukając swojego kunia też tam trafiłem. Wstyd dla centrali. Polecam Partnera i Opole.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Również polecam Opole a w szczególności Pana Krzysztofa, miałem okazje z nim odbyć jazdę testową, człowiek z niesamowitą klasą oraz wiedzą na temat auta, podchodzi bardzo rzetelnie i indywidualnie do klienta, aż szkoda, że nie miałem okazji zakupić u nich samochodu. Konfiguracja, którą sobie upatrzyłem była w Chorzowie i tu zakupiłem auto, jednak podejście do klienta bardzo przeciętne a nawet powiedziałbym, że słabe.
A żeby nie robić offtopicu, mam GT 2015 w automacie, spalanie na obecną chwile w okolicach 17 litrów ale nie ukrywam, głównie jazda po mieście i momentami mocno "szarpana" więc nie ma tragedii, zauważyłem, że na trasie spalanie elegancko spada jak się jezdzie spokojnie 130-140 km/h
A żeby nie robić offtopicu, mam GT 2015 w automacie, spalanie na obecną chwile w okolicach 17 litrów ale nie ukrywam, głównie jazda po mieście i momentami mocno "szarpana" więc nie ma tragedii, zauważyłem, że na trasie spalanie elegancko spada jak się jezdzie spokojnie 130-140 km/h
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
Krzysztofa chwaliłem i bardzo polecam. Doskonały partner do ciekawych rozmow o kuniu...
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
Koles z Bemo powiedzial ze nie jezdil tym samochodem i pokazal mi jak sie zmienia tryby jazdy i tyle..
Kiedy wymieniacie ole i filtrj?
Czy wymiana po 2000km, czesto tak robie w nowych autach.
Czy musze jechac do serwisu ford store, kawalek mam bo jestem z Lublina.
Kiedy wymieniacie ole i filtrj?
Czy wymiana po 2000km, czesto tak robie w nowych autach.
Czy musze jechac do serwisu ford store, kawalek mam bo jestem z Lublina.
Ja zostałem bardzo dobrze obsłużony przez Partnera z Krakowa :-)
Co do jazd przez sprzedawców to niestety z tego co słyszałem jest deficyt tych aut dla dealerów i po prostu nie mają. Problem centrali Forda wg mnie bo powinni każdemu z oficjalnych dealerów Ford Store dać przynajmniej po jednym aucie do testów by wiedzieli co sprzedają.
W temacie spalania mogę powiedzieć na razie coś po przejechaniu kilkuset km:
trasa drogami krajowymi - spokojna jazda do 100-110 km/h, ze sporadycznym wyprzedzaniem z rykiem silnika :-): komputer pokładowy wskazuje około 10 l/100km
trasa autostrada - szybka jazda z częstym "rykiem" - około 15 l/100km
trasa autostrada - jazda z prędkościami dozwolonymi - około 12l/100km
Wskazania wg komputera mogą się różnić lekko od realnych pomiarów.
Raport z 501 km na całym baku paliwa:
wskazania komputera: 10.2 l/100 km
na tankowaniu do pełna weszło 55 l czyli realne zużycie 11 l/100km (+1 litr do wskazań komputera).
Macie takie same wyniki?
Generalnie wg mnie w trasie spalanie nie wygląda tak źle !
Po mieście na razie dużo nie jeździłem to trudno mi się wypowiadać.
Wg mnie około 20 będzie.
Co do jazd przez sprzedawców to niestety z tego co słyszałem jest deficyt tych aut dla dealerów i po prostu nie mają. Problem centrali Forda wg mnie bo powinni każdemu z oficjalnych dealerów Ford Store dać przynajmniej po jednym aucie do testów by wiedzieli co sprzedają.
W temacie spalania mogę powiedzieć na razie coś po przejechaniu kilkuset km:
trasa drogami krajowymi - spokojna jazda do 100-110 km/h, ze sporadycznym wyprzedzaniem z rykiem silnika :-): komputer pokładowy wskazuje około 10 l/100km
trasa autostrada - szybka jazda z częstym "rykiem" - około 15 l/100km
trasa autostrada - jazda z prędkościami dozwolonymi - około 12l/100km
Wskazania wg komputera mogą się różnić lekko od realnych pomiarów.
Raport z 501 km na całym baku paliwa:
wskazania komputera: 10.2 l/100 km
na tankowaniu do pełna weszło 55 l czyli realne zużycie 11 l/100km (+1 litr do wskazań komputera).
Macie takie same wyniki?
Generalnie wg mnie w trasie spalanie nie wygląda tak źle !
Po mieście na razie dużo nie jeździłem to trudno mi się wypowiadać.
Wg mnie około 20 będzie.
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
Brak auta testowego nie upowaznia do bycia nie miłym dla klienta.
Po za tym przeciez na serwisie sie zarabia mega pieniadze wiec nie rozumiem dlaczego mnie tak beznadziejnie potraktowali.
Np. Podali cene za kola 11500 brutto w ofercie mailowej.
Gdy zadzwoniłem do działu części okazało się że są dostępne za 9120brutto - ten sam produkt.
Ja rozumiem że człowiek niecierpliwie czeka na auto - ale oszukiwanie klienta jest dla mnie szokiem i późniejsze tłumaczenie że to stara cena ubawiło mnie gdyż koleś dyktował cene z systemu przez telefon...
Jak spala - okolo 17-18 miasto,
trasa 340km na jednym zbiorniku - ale to pierwsza jazda wiec moze nie czas na tego typu opinie.
Troche tych biegów trzeba szukać, ale może mam zryty beret bo dawno manualem nie jeździłem.
Jak uruchomić subwoofer, bo jeszcze nie znalazłem tego...
A wogóle to jazda jest super genialne auto zeby pojechac w daleka trase!
Po za tym przeciez na serwisie sie zarabia mega pieniadze wiec nie rozumiem dlaczego mnie tak beznadziejnie potraktowali.
Np. Podali cene za kola 11500 brutto w ofercie mailowej.
Gdy zadzwoniłem do działu części okazało się że są dostępne za 9120brutto - ten sam produkt.
Ja rozumiem że człowiek niecierpliwie czeka na auto - ale oszukiwanie klienta jest dla mnie szokiem i późniejsze tłumaczenie że to stara cena ubawiło mnie gdyż koleś dyktował cene z systemu przez telefon...
Jak spala - okolo 17-18 miasto,
trasa 340km na jednym zbiorniku - ale to pierwsza jazda wiec moze nie czas na tego typu opinie.
Troche tych biegów trzeba szukać, ale może mam zryty beret bo dawno manualem nie jeździłem.
Jak uruchomić subwoofer, bo jeszcze nie znalazłem tego...
A wogóle to jazda jest super genialne auto zeby pojechac w daleka trase!
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: będzie GT
- Kolor: nie czarny i nie biały
Nie wiem czy zauważyliście ale wg specyfikacji v8-ka ma mniejsze spalanie w automacie niż w manualu, odwrotnie niż ecoboost, czy to jest potwierdzone?
pzdr
pzdr
Mustang 3,7, ew.5,0 - będzie teraz albo później
Jeep GC Overland 3,6 2015 - na dotarciu
Jeep GC Laredo 3,7 lpg 2006 - na zbyciu
Chrysler 300C Limited 3,5 2006 - na zbyciu
Jeep GC Overland 3,6 2015 - na dotarciu
Jeep GC Laredo 3,7 lpg 2006 - na zbyciu
Chrysler 300C Limited 3,5 2006 - na zbyciu
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
Mysle ze z tym spalaniem to dopiero po dluzszym czasie i wczówki w nowy samochód.
Chodź moja Bemka miala palic 8 a mi zawsze pali od 12-do 15 wiec przyzwyczajony jestem ze auto spala paliwo - normalka
Chodź moja Bemka miala palic 8 a mi zawsze pali od 12-do 15 wiec przyzwyczajony jestem ze auto spala paliwo - normalka

- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
W koncu to forum i podziele sie swoja opinia.kevbo pisze:Wspaniały dzień, moj Mustang GT jest juz w moich rekach...
W brew temu co pisza inni nie polecam salonu w Opolu i slawetnego Pana Krzysztofa.
Odebralem auto ale niestety z obslugi nie jestem zadowolony wrecz moge powiedziec ze gdyby nie fakt ze logistycznie mialem blisko nie kupil bym u tego Handlowca auta nawet forda Ka.
Zapewne to przeczyta i sie bardzo zdziwi...
Po moich doswiadczeniach w zakupie Stanga powiem tyle Krakow i Opole mijac szerokim .... chyba ze Handlowcy sie zmienia...
Gdyby to byl zakup latarki ledowej niskiej klasy, kabla do komputera to bym to olal ale tu chodzi o cos czym zyje gdyz to nie tylko auto do przemieszczania a cos wiecej. Taki poziom obslugi wprowadzanie w blad klienta i wiele innych kwestii jest kary godne.
Jedno jest pewne - moge polecic czlowieka od kredytow z salonu w Opolu wiecej inf. na PW tutaj jest czlowiek na odpowiednim stanowisku i chetnie pomoge zaoszczedzic pare zyli

Sam pracuje w Handlu i wiem czego odemnie oczekuja klienci a w tyn przypadku to ja bylem klientem...
- MaciekW
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014 GT
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
No i tu możesz się zdziwić - przynajmniej przy normalnej jeździe, bez szaleństw - powinien palić tyle, ile ma podane w danych technicznych - chyba, że na Europę podkoloryzowali, jak i inni mają tu w zwyczaju. W Stanach nie opłaca się wprowadzać w błąd klientów - nie pamiętam, która marka - chyba Honda - miała z tym problem, gdy jakiś klient podał ich do sądu, bo samochód palił więcej, niż w danych technicznych podano. W Europie nie znajdziesz samochodu, które w normalnej eksploatacji pali tyle, ile mówią dane techniczne - metodyka badań jest do bani i producenci to wykorzystują.kevbo pisze:Mysle ze z tym spalaniem to dopiero po dluzszym czasie i wczówki w nowy samochód.
W moim przypadku zarówno wcześniej 2006, jak teraz 2014 palą dokładnie, jak powinny. 5.0 jest około 1-1,5l/100 km oszczędniejszy od 4.6 w każdych warunkach - ale mnie tylko raz udało się osiągnąć średnią poniżej 10l/100km i to na krótkim odcinku - chyba coś robię nie tak

Średnia przy normalnej jeździe głównie po mieście i pod miastem - ale miasto niewielkie bez korków - w 4.6 około 13,5 l/100km, w 5.0 około 12,5l/100km. Tak naprawdę na autostradzie pali podobnie. Jak zaczniesz szaleć, to górna granica nie istnieje - ale to chyba normalne.
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
dla mnie najwazniejsze jest to ze jednak spoko wychodzi ponizej 20 a to bylem w stanie zaakceptowac przy zakupie - wiecej bym nie chcial:)
Jaguar sport xj pali srednio 17 trasa miasto - i nie chcialem by wyszlo wiecej i jestem zadowolony, myslalem o tym samochodzie ewentualnie o XF sport - ale zawiewa taka nudą że masakra.
BMW 4 Gran Coupe spalało mi z silnikiem 2,8 - okolo 15 ale to dwie turbiny mialo i fun był ale na niby - auto droższe o 70 pln - fajne ale nie ma pazura.
X3 w diesel - pali mi czasem 15-17,
BMW 5 2,0 w diesel - dlugo jezdzilem ale nigdy mniej niz 10 mi nie wyszlo..
Generalnie kiedys myslalem ze BMW jest miszczuniem - skonczylo mi sie w momencie gdy wsiadlem do mustanga - to jest prawdziwy FUN i to jest cudne.
brakuje mi w Mustangu intuicyjnosci multimedialnej rodem z BMW czy Audi - ale to sa mega grzeczne wózki i na dłuższą mete wieje nudą.
jesli bym szukal malego spalania to kupilbym Tesle ale mi sie nie podoba...
Jaguar sport xj pali srednio 17 trasa miasto - i nie chcialem by wyszlo wiecej i jestem zadowolony, myslalem o tym samochodzie ewentualnie o XF sport - ale zawiewa taka nudą że masakra.
BMW 4 Gran Coupe spalało mi z silnikiem 2,8 - okolo 15 ale to dwie turbiny mialo i fun był ale na niby - auto droższe o 70 pln - fajne ale nie ma pazura.
X3 w diesel - pali mi czasem 15-17,
BMW 5 2,0 w diesel - dlugo jezdzilem ale nigdy mniej niz 10 mi nie wyszlo..
Generalnie kiedys myslalem ze BMW jest miszczuniem - skonczylo mi sie w momencie gdy wsiadlem do mustanga - to jest prawdziwy FUN i to jest cudne.
brakuje mi w Mustangu intuicyjnosci multimedialnej rodem z BMW czy Audi - ale to sa mega grzeczne wózki i na dłuższą mete wieje nudą.
jesli bym szukal malego spalania to kupilbym Tesle ale mi sie nie podoba...
- Ślimak
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Charger 6.4 V8
- Silnik: inny V8
- Kolor: Silver
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Kolego powiedz gdzie kupiłeś BMW 4 z silnikiem 2.8 litra?
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Chodzilo pewnie o oznaczenie 428i, no ale jak wiemy, motor ma pojemnosc 2.0Ślimak pisze:Kolego powiedz gdzie kupiłeś BMW 4 z silnikiem 2.8 litra?

Tomek
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
Nie kupilem lecz mialem miesiac temu na testach oczywiscie ze 2 litry ale on tam oznaczony jest jako 2,8