Jaki Tuner byście kupili DiabloSport Predator czy SCT Excalibur3? Cena prawie identyczna.
Na stockowy samochód, bez modyfikacji performance.
Diablosport to strategy tuner, z wgranymi programami, niestety jest dobry tylko do mustangów 05-06 więc jak chciłbym zmienić auto lub odsprzedać kiedyś to mam ograniczone możliwości. Jeżeli chodzi o serwowane modyfikacje to opinie są pozytywne. Dodatkowo przy ewentualnym dodaniu jakiś modyfikacji może być konieczność odsyłania do USA celem wgrania obsługi danego np dolotu.
SCT X3 - to custom tuner, ma więcej opcji, ale w Polszcze chyba nie ma speca który dobrze zna jego możliwości. Ma też predefiniowane programy do mustanga i chyba nie ma ograniczeń do których roczników mustanga pasuje. Pasuje bodajże do każdego. No i obsługuje wzystkie inne modyfikacje np. doloty itp. Problem w tym że nie ma opinii na temat tego tunera na naszej stronce i nie wiem czy na predefiniowanych programach jest zauważalna poprawa performance na stockowej V6
Na forach USA nt. mustanga 70% ludzi poleca SCT, reszta Diablo.
Ja chce zmienić palinko na 98 oktanów i uzyskać z 15hp więcej, zmienić koła (bo mam 19 calowe) i skalibrować licznik, zdjąć kaganiec, poprawić zmianę biegów w automacie, zdając blokadę obrotów jałowych. Co jeszcze można zrobić za pomocą tunera?
Czy macie jakies opinie do dodania? Ja ze względu na popularność u nas skłaniam się jednak ku Diablo. Ostatecznie decyzję podejmę w czwartek wieczorem, bo wtedy kupuję.
Tuner - jaki byście wybrali DiabloSport czy SCT?
Ja miałem Superchipsa Flashpaq i kupiłem SCT X3 bo łatwiej załatwić update pod bardziej skomplikowane modyfikacje silnika. Na hamowni oba wypadły porównywalnie.
SCT X3 - Program dedykowany na życzenie pod zgłoszone modyfikacje wysyłany mailem z USA w ciągu 4 dni kosztuje 75$ a pakiet trzech rożnych 125$. I po co komu dawać w Polsce to do grzebania??? - tylko to spierdoli
SCT X3 - Program dedykowany na życzenie pod zgłoszone modyfikacje wysyłany mailem z USA w ciągu 4 dni kosztuje 75$ a pakiet trzech rożnych 125$. I po co komu dawać w Polsce to do grzebania??? - tylko to spierdoli

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
Nie do końca tak jest. Są wersje do 2005-06 i 2007+ i nie są zamienne ( z tego co wiem ) ,czyli jednej nie zastąpi się drugą. Masz auto 2007 i nie użyjesz predatora dedykowanego do 05-06 tego jestem pewien ,czy w drugą stronę też ......... już do końca pewien nie jestem ale chyba nie?Konrado pisze:Diablosport to strategy tuner, z wgranymi programami, niestety jest dobry tylko do mustangów 05-06 więc jak chciłbym zmienić auto lub odsprzedać kiedyś to mam ograniczone możliwości.
Sam mam predatora i jast gitara

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
Niezupełnie. Piszesz do nich tylko maila z prośbą o napisanie moda bo wsadzasz "to,to i to" podając przy tym wszystkie inne "niestockowe mody" w swoim aucie + odczyt konfiguracji komputera z Predatora.. taka impreza kosztuje zawsze 100$ i piszą taki mod praktycznie od ręki.Konrado pisze:Dodatkowo przy ewentualnym dodaniu jakiś modyfikacji może być konieczność odsyłania do USA celem wgrania obsługi danego np dolotu.
Osobiście mam Predatora i polecam

You can never have too much power, just not enough traction.