Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
Arek.O
Forumowicz
Model: 2010 GT
Silnik: V8 4.6

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: Arek.O » 2015-11-05, 20:58

kfel pisze:Witam,

obecnie jestem już zdecydowany na jedną z ofert z Allegro. Mustang V generacji i niby wszystko fajnie samochód obejrzany stan OK, cena też w miarę przystępna. Historia samochodu standardowa, czyli sprowadzany z USA z otarciami błotników - ale wszystko ładnie zostało wyklepane :)

Martwi mnie tylko jedna rzecz, mianowicie samochód po sprowadzeniu do Polski posiadał tylko jeden komplet kluczyków. Czy ktoś się orientuje, czy to może być jakiś problemem np. przy sprawach ubezpieczeniowych?
Nie miałem problemów przy ubezpieczeniu. W umowie kupna-sprzedaży dokonałem zapisu, że z autem został przekazany tylko jeden komplet kluczyków :) Ubezpieczyciel jedynie zażyczył sobie fotkę kluczyka. I to tyle :)
Kupuj więc i ciesz się z nabytku :)

kfel

Post autor: kfel » 2015-11-05, 21:56

Dzięki wielkie za rozwianie wątpliwości :)

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Model: 2008 GT
Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-11-06, 20:26

Fajny artykuł o Mustangu V8 oraz opinia o 2.3 EB, że zacytuję ...

Reasumując, jeśli kupicie mustanga GT V8, wyjdziecie na człowieka z charakterem i stylem. Będziecie podziwiani, zagadywani na stacjach benzynowych (a będziecie na nich bardzo częstym gościem), dziewczyny na skrzyżowaniach będą rzucały się wam pod koła, zyskacie wielu nowych przyjaciół. Będziecie po prostu współczesnymi Johnami Wayne’ami. Gdy zaś zdecydujecie się na wersję EcoBoost, to odwrócą się od was wszyscy znajomi, rodzina, a nawet wasz pies. Bo będziecie udawali kogoś, kim nie jesteście i nigdy nie będziecie. Okażecie się kimś, kto ma tyle charakteru co paprotka.protka.

http://serwisy.gazetaprawna.pl/transpor ... tmlgt.html" onclick="window.open(this.href);return false;[/url]

Miłej lektury ;-)

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2015-11-06, 20:39

Jezus Maria :D Przecież to też są ludzie :) Ja rozumiem, że to dla niektórych to samo co chęć kupna Dodge'a RAM w 1.9TDI ale to półśrodek. Są ludzie, którzy często wybierają półśrodki i cóż: taka natura. Co nie zmienia faktu, że z ich pkt widzenia osoby kupujące V8 mogą być osobami mało rozgarniętymi ekonomicznie, impulsywnymi i pysznymi. Jednak tutaj wspólna marka powinna łączyć, a nie dzielić. Coś jak miłośnicy Alfy: całe życie w garażu, na przekór wszystkim ale zjednoczeni w cierpieniu :D

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-11-06, 20:56

Niektórzy myślą, że jak mają V8 to są nadludźmi. Zastanawia mnie tylko jedno, w sumie czysto teoretycznie - gdyby Mustang miał jeszcze silnik V10... Rozumiem, że to ten V10 byłby prawdziwszy? W końcu dwa cylindry więcej.

Karol dobrze napisał w jednym temacie - najnowszy V6 3.7 z doładowaniem złoi dupę każdemu stockowemu V8 :) Zresztą, nawet 4.6 doładowany kompresorem nie ma co startować - chyba, że jakiś większy kompresor lub turbo i cały kuty, no ale koszty nieziemskie. Teraz tylko trzeba przełknąć ten ból.

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Model: 2008 GT
Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-11-06, 21:03

.3lite pisze: Karol dobrze napisał w jednym temacie - najnowszy V6 3.7 z doładowaniem złoi dupę każdemu stockowemu V8 :) Zresztą, nawet 4.6 doładowany kompresorem nie ma co startować - chyba, że jakiś większy kompresor lub turbo i cały kuty, no ale koszty nieziemskie. Teraz tylko trzeba przełknąć ten ból.
No, ciekaw jestem dalszego rozwoju tego wątku :rotfl:

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-11-06, 21:08

Każdy woli kupić V8 więc i raczej doładowanego V6 3.7 na forum szybko bym się nie spodziewał :)

Zresztą, pasja tych samochód ma łączyć, a nie dzielić, ponieważ ktoś myśli, ze jest lepszy mając V8... To mnie generalnie denerwuje jak czytam niektóre posty. Nie wiem, czy tylko mnie w ogóle nie rusza kto jaki ma silnik? Kto co woli i tyle. W sumie z ciekawości chętnie zobaczyłbym na tego 2.3 EB i jak to tam ogarnęli pod maską.

Wcześniej jeździłem V6 3.7 i niestety nie czuję się lepszy po przeskoczeniu na V8 5.0 :)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2015-11-06, 21:31

Zgadza się, nie ma co dzielić na V6 i V8. Pamiętajmy, że w rodowodzie po drodze jest też rzędówka. Tak więc żarty żartami, nie ma co się jeden nad drugim wywyższać. Chodźmy lepiej pośmiać się z FOXa

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

Awatar użytkownika
VeniK
Młodszy Forumowicz
Model: Kiedyś może Mach1 :v

Post autor: VeniK » 2015-11-07, 22:05

A to co to? Wiadomo coś na ten temat? :o
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-M ... 76885.html#" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
kab
Forumowicz

Post autor: kab » 2015-11-08, 02:17

VeniK pisze:A to co to? Wiadomo coś na ten temat? :o
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-M ... 76885.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
A już myślałem, że poszedł na zachód dawno. Był wystawiony na allegro kiedyś, ale chyba klienta nie było. Cena i tak super jak za Cobre Aniv.

Na marginesie to tego SS ze zdjęć też chyba kojarze. Kiedyś miał rejestracje ZLO :-) Potem do opola poszedł a teraz dalej w świat :-)

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016

Post autor: Stachu_xjr » 2015-11-10, 20:28

:przestraszony: http://allegro.pl/ford-mustang-shelby-e ... 86696.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2015-11-10, 20:38

Stachu_xjr pisze::przestraszony: http://allegro.pl/ford-mustang-shelby-e ... 86696.html" onclick="window.open(this.href);return false;
To ta banda kretynów, która tak swego czasu brylowała na grupie FB co ich zjechałem, zeby nie wprowadzali ludzi w błąd, nie naciagali itd to jeszcze mi się dostało :D
Ale z drugiej strony to trzeba być mega kretynem żeby dać się nabrac na takie pieniądze i myśleć, że się ma GT500...

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
rzabsky
Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: Mineral Grey

Post autor: rzabsky » 2015-11-12, 10:29

B0kiem pisze:debilny art., biedak prawie nie wypadł przez boczną szybę przy dodawaniu gazu, próbując utrzymać w ryzach ogromną kierownicę (wtf). 'Następnie położyłem nogę na pedale gazu dokładnie z taką siłą, jak robię to w każdym innym samochodzie, o każdej porze roku i w każdych warunkach.' z tych słów jasno wynika, że powinien jeździć komunikacją miejską dla bezpieczeństwa swojego i innych użytkowników dróg. Kto mu dał tego mustanga do testów?!

'Reasumując, jeśli kupicie mustanga GT V8, wyjdziecie na człowieka z charakterem i stylem. Będziecie podziwiani, zagadywani na stacjach benzynowych (a będziecie na nich bardzo częstym gościem), dziewczyny na skrzyżowaniach będą rzucały się wam pod koła'

niestety większość ludzi na stacji lub dziewczyn nawet nie połapię się w tym ile cylindrów dany mustang ma pod maską :P

równie dobrze można napisać, że niektórzy faceci kupują V8 żeby się dowartościować, przedłużyć męskość bądź odnośnie słów tego Pana 'Po prostu siedzicie sobie w siodle, leniwie zaciągacie się papierosem i ironicznie uśmiechacie na widok gości, którzy wydali pół miliona na mercedesa, a drugie pół na żel do włosów. Bo wiecie, że wy zamiast pieniędzy macie coś znacznie cenniejszego – charakter' - kupić sobie charakter ;) wyznawcy V8 są czasem gorsi niż mafia purystów I gen
ten artykuł chyba pisał jakiś gimnazjalista... te porównania które mają być niby smieszne....

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2015-11-12, 13:01

wiem ze w tej chwili kopie pod soba dolek,bo mam czerwonego 2015 za 130tys.zl ale ten bialy moze zamknac sie z naprawa w 100tys.zl https://www.iaai.com/pl-pl/Vehicles/Veh ... wNumber=13" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
cena kup teraz 13tys$ jest bdb

moj czerwony kupowany na wiosne byl znacznei drozszy, no i ceny czesci tez byly 2x wyzsze,lampa np wtedy kosztowala ponad 6tys.zl a teraz ok 2tys.zl czyli 3x taniej..

zima pewnie jeszcze stanieja,no ale ponizej 12 bedzie ciezko kupic, ale i tak nie wiem czy czerwony nie bede musial puscic po kosztach, sam import bez naprawy wyszedl mnie 100,a teraz za 100 mozna juz sprowadzic z naprawa..dlatego tez kupilem tylko jednego 2015, bo wiedzialem ze ceny beda tak szybko spadac ze moge nei zarobic, i skupilem sie na modelu 2011-13 ktore chodza po 4-8tys$

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2015-11-12, 14:14

szybko ceny spadaja za nowe...... a s197 w stanach tylko powolutku powolutku drozeja :)

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”